“El Cornellà signarà el document de la RFEF, ja que volem jugar el play-off”

Álex Talavera afirma que el club verd farà tot el requerit per la Federació Espanyola de Futbol de cara a jugar la post temporada. El president parla de la tornada a la competició i les mesures que està prenent el la seva entitat per a afrontar-la amb les màximes garanties

JORDI MESTRES @jordimestres7
Álex Talavera parla pel Cornellà // FOTO: Alberto Pons (Twitter)

Durant aquesta setmana s’ha publicat un document que la RFEF ha fet arribar als clubs de Segona B i Tercera Divisió que disputen el play-off d’ascens. El mateix conté una sèrie de requisits, com per exemple que els jugadors no facin vida social o que la RFEF queda eximida de qualsevol responsabilitat en cas de contagi. Aquesta circular número 71 ha aixecat molta polèmica fins al punt que la mateixa Federació ha matissat el document. Els clubs tenen fins el 4 de juny per donar una resposta. El Cornellà la té clara i també sap que fins que Barcelona no entri en fase 2 no podran entrenar.

En quin punt està ara mateix el play-off de Segona B? Quins costos assumeix la RFEF i quins el club? Com veu aquest repartiment?

Actualment, el play-off està proposat, però no autoritzat per les autoritats sanitàries. Tenim dates oficialitzades i la regió on es realitzarà. Els costos que assumeix la RFEF a dia d’avui són els relacionats amb els test. No obstant, el club ha buscat assegurar la limitació de contagi i també ha comprat test. Veiem necessària la implicació de la RFEF en donar suport econòmic al play-off, que ja de per si ocasionarà sobrecostos pels clubs. Creiem que AFE, amb el seu discurs de protecció al futbolista, anava a tenir un protagonisme més gran en ajudar-los aportant la seva part econòmica.

El Cornellà signarà el document que eximeix de responsabilitat a la RFEF si hi ha contagis?

Firmarem la sol·licitud d’inscripció, ja que volem jugar el play-off express. Però hem de prendre mesures que assegurin al màxim els requeriments de la RFEF.

Li sembla correcte que la responsabilitat de salut i possibles contagis en una competició de la RFEF sigui de cada club?

Crec que tots som responsables. I que tant la RFEF, com els clubs, com els jugadors hem de ser conscients que hem de fer el màxim possible per a evitar situacions de risc. I això té un cost econòmic o de limitació social. Hem d’assegurar comportaments més restrictius que potser altres persones amb la finalitat de garantir poder arribar en les millors condicions per a competir el play-off express.

Per què Rubiales ha parlat amb totes les territorials via telemàtica excepte amb Catalunya?

Aquestes reunions les estan organitzant les federacions territorials. Pel que entenc la FCF tindrà una data prevista per a donar la oportunitat als clubs catalans. Crec que és important poder compartir impressions amb el president, ja que des d’aquí podem aportar plantejaments que ajudin a millorar la competició. A més de que tenim diferents qüestions pendents de tractar com els pagaments de les quotes empresarials de la Seguretat Social, una qüestió crítica per a quadrar pressupostos.

Quan fa que no parla amb el president Soteras?

Si la memòria no em falla, vam parlar fa 2-3 setmanes sobre l’estat actual i futur de la competició.

“Una Segona B amb 100 equips és agafar el camí contrari”

Si no pugen a Segona A la Segona B de 100 equips serà pitjor que l’actual?

Totalment. Una Segona B de 100 equips és agafar el camí contrari al de la professionalització de la categoria. Tan la RFEF com els clubs ens havíem marcat una línia de treball per a professionalitzar la Segona B i donar-li suficient prestigi per a poder generar més recursos econòmics. Un plantejament de 100 equips ens ofegarà una mica més del que ja ho estem. Però haurem d’adaptar-nos com sempre a la nova situació esperant que només duri una temporada.

Se li pot demanar a un futbolista que no es mogui de casa en les setmanes prèvies al play-off i durant el mateix?

Crec que la nostra obligació és fer veure als jugadors que la millor opció per a poder arribar en condicions al play-off és complir amb certes restriccions de mobilitat. I com a club se les hem de requerir. Com per exemple evitar situacions socials que estem veient actualment i que poden provocar risc de contagi. Els jugadors són responsables del seu comportament. I durant aquest període de temps han d’actuar en conseqüència. De la mateixa manera que des del club volem invertir en disposar de les millors condicions sanitàries possibles per a que puguin exercir la seva feina amb total seguretat.