El Cornellà, primer finalista de la Copa Catalunya Absoluta

L’equip del Baix Llobregat s’imposa per 3 a 1 al Nàstic i disputarà per primera vegada en la història la final de la Copa Catalunya Absoluta

PREMSA FCF
Pep Caballé jugarà la final de la Copa Catalunya amateur /FOTO. FCF

El Cornellà ha fet història en classificar-se per primera vegada en la història per a la final de la Copa Catalunya Absoluta davant d’un Nàstic que ja no podrà revalidar el títol assolit la temporada a Olot contra el Girona. L’equip del Baix Llobregat, que s’ha enfrontat a un rival de superior categoria, ha completat un encontre molt seriós i ha passat per sobre del conjunt de Tarragona gràcies a una sensacional actuació col·lectiva.

L’inici del partit ha estat marcat per un domini posicional del Cornellà davant d’un Nàstic més conservador que ha esperat pacient la seva oportunitat al contraatac. La primera ocasió perillosa dels locals, que avui vestien de rosa, ha estat un llançament de falta de Borja López que un defensa rival ha desviat a córner. El Cornellà ha gaudit de la possessió de la pilota, tot i que ha tingut problemes per aproximar-se a l’àrea contrària, ja que els tarragonins han tapat bé els espais amb les línies juntes.

Als vint minuts de joc, el Nàstic ha començat a combinar amb encert en camp contrari i l’equip local s’ha vist obligat a recular uns metres. Per contra, en una ràpida transició, l’atacant del Cornellà Néstor Gordillo ha provat fortuna des de lluny, però Bernabé Barragán, molt segur sota pals, ha blocat el seu xut. El Nàstic ha respost amb una gran ocasió de gol. Pol Valentín estava a punt de celebrar la primera diana del duel quan ha aparegut el defensa Edgar González per allunyar el perill sobre la línia de gol.

Amb el pas dels minuts, el conjunt grana s’ha anat apoderant de la possessió i ha generat força perill, sobretot amb les centrades dels extrems. Així ha estat com Sandro Toscano ha tingut en les seves botes el 0-1, però el porter Carlos Craviotto ha enviat el seu tir a servei de cantonada. Quan millor estava jugant el Nàstic ha arribat el gol del Cornellà. Al minut 34, Enric Gallego ha inaugurat el marcador després d’aprofitar una segona jugada en un córner. Cinc minuts més tard, els visitants han igualat l’encontre gràcies a una diana de Juan Muñiz després d’una gran assistència de Pol Valentín des de la banda dreta.

En el segon temps, el Cornellà, esperonat per la seva afició, ha donat un pas endavant per intentar posar-se de nou per davant. No obstant això, al contraatac, una combinació entre Tete Morente i Roger Brugue ha pogut suposar la segona diana grana, però el porter local s’ha anticipat a la jugada i ha atrapat la pilota. Després de diverses arribades, els del Baix Llobregat han marcat el 2-1. Ricard Pujol ha saltat més que ningú en un córner i ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb un poderós remat de cap.

Novament amb el marcador advers, els de Rodri Rodríguez han avançat la línia de pressió per dificultar la sortida de pilota rival, i el Cornellà ha aprofitat aquests espais per fer mal a la contra. En una pilota llarga, el davanter Enric Gallego no ha pogut superar a José Perales en el mà a mà, ja que el porter grana l’ha endevinat les intencions. En la següent jugada, al minut 70, Edgar González ha aprofitat un embolic a l’interior de l’àrea petita per marcar el 3-1 i deixar sentenciada l’eliminatòria. Una treballada victòria que suposa el passi al Cornellà per primera vegada en la seva història a la final de la Copa Catalunya Absoluta. El seu rival sortirà de la segona semifinal entre l’Horta i el Llagostera, que es disputarà el dimecres, 22 de novembre, a les 20.00 hores al Municipal d’Horta.

FITXA TÈCNICA

UE CORNELLÀ, 3: Carlos Craviotto, Pere Martínez, Ricard Pujol (Sascha, 77′), Edgar González, Borja López, Aboulaye Fall, Sergi Cortés (Adolfo Miranda, 45’), Pep Caballé (Jaume, 85′), Enric Gallego (Valentín Merchán, 79′), Néstor Gordillo (Leilei Gao, 87′) i Sergio Gómez.

GIMNÀSTIC DE TARRAGONA, 1: Bernabé Barragán (José Perales, 65′), Iván de Nova, Javi Jiménez, Gaztañaga, Enric Vilanova (Abdul Manfous Kone, 77′), Sandro Toscano, Juan Muñiz, Pol Valentín, Carlos Blanco, Roger Brugue (Adrián Gimeno, 77′) i Tete Morente.

Gols: Enric Gallego (1-0, 34’), Pol Valentín (1-1, 38’), Juan Muñiz (2-1, 61’), Edgar González (3-1, 88′).

Targetes: Aboulaye Fall (13’), Iván de Nova Ruiz (75′), Leilei Gao (89′).

Arbitre: Rubén Mancera Antón (àrbitre principal), Juan José Cardenal Vargas (àrbitre assistent) i Enric Pérez Casas (àrbitre assistent).