El coixí dels somnis

El Reus, amb tres gols d’avantatge respecte el Racing, té peu i mig a Liga Adelante. El propi equip roig-i-negre serà l’enemic de cara a la tornada

JORDI MESTRES @jordimestres7
Jugadors i afició del Reus veuen l'ascens aprop // FOTO: Xavi Guix
Jugadors i afició del Reus veuen l’ascens aprop // FOTO: Xavi Guix

L’obra mestra del Reus al Sardinero quedarà per a la història. Una simfonia harmònica, farcida de personalitat, que va permetre aconseguir un resultat tan inesperat com merescut. Només el Real Madrid Castilla va aconseguir aquesta fita, guanyant per 0-3 al Carranza el 2012. Amb tot, no s’és agosarat si s’afirma que el Reus té mig ascens a la butxaca. Només cal un pas més per a confirmar-lo. Serveix qualsevol victòria i empat. Fins i tot una derrota, sempre i quan no sigui per més de dos gols. Panorama immillorable, doncs. Ara, els futbolistes reusencs són els propis enemics. I és que la relaxació o l’excès de confiança pot jugar una mala passada. L’avantatge, enorme, ho provocaria. És el coixí que permet somiar a la capital del Baix Camp.

Des de dins del club, s’afirma que res està fet. Natxo i alguns jugadors ja van advertir que pensar-ho seria un error. No queda gaire lluny l’experiència del Girona i ha de servir de lliçó. El 0-3 de La Romareda no va servir de res després de l’1-4 que el Saragossa va propinar a Montilivi. En futbol tot pot passar i s’ha de mantenir la tensió competitiva.

En això, però, no cal patir amb aquest Reus. Un equip competitiu, ben armat i amb infinitat de recursos. Tant se val que jugui un punta alt com Edgar o Fernando com que ho facin els petits. Tothom se sent important amb Natxo González, que vol repetir l’ascens que ja va viure amb l’Alavés. L’entrenador basc ja pot presumir d’haver sumat tres campionats de lliga de Segona B.

L’HÉRCULES HO VA FER

Seria un miracle no aconseguir l’ascens, però s’ha de ser cautelós. No per difícil, deixa de ser possible. De fet, aquesta mateixa temporada ja s’ha vist un resultat que forcaria la pròrroga diumenge. El passat 7 de febrer l’Hércules guanyava 0-3 al Municipal. El coixí permet somiar, però l’ascens encara no és una realitat. Somiar és gratis i legítim. Aconseguir el primer ascens a Liga Adelante de la història del Reus, més possible que mai.