El Castelldefels té un capità que val per quaranta

Jorge Sánchez, als seus quaranta anys, és el jugador més veterà del grup cinc de Tercera Divisió i compleix la seva cinquena temporada al Castelldefels. Com a capità de l’equip, el de Barakaldo demostra la il·lusió que suposa el nou projecte mariner, amb Dani Fernández al capdavant

Jorge Sánchez, l'etern capità del Castelldefels // FOTO: Bernat López
Jorge Sánchez, l’etern capità del Castelldefels // FOTO: Bernat López

El dia 11 de gener de 1973 va néixer Jorge Sánchez i fa quasi dues dècades el migcampista va donar els seus primers passos com a futbolista al Sestao. Ara, després d’haver passat per equips com l’Ourense, el Lorca, l’Eibar o el Ciudad de Murcia el veterà jugador s’ha assentat a Castelldefels, on és tota una referència. El capità, ni més ni menys, i com a tal explica a Futbolcatalunya.com que “aquesta temporada és una mica diferent. L’equip ha donat un salt de qualitat i la joventut ens ha donat ambició”.

No són paraules buides, ja que l’equip mariner ha estat capaç de superar a dos grans del futbol català com l’Europa i el Sant Andreu per idèntic resultat (2-0). Aquestes han estat les úniques victòries a la pretemporada del Castelldefels, però han aconseguit que tant els jugadors com el públic s’engresquin amb el projecte. “Alguns dels jugadors podrien ser els meus fills” comenta Jorge Sánchez, que destaca que els seus companys “tenen ganes d’aprendre i accepten de bon grat els meus consells”.

El rol del nostre protagonista dins l’equip, doncs, és important tant dins com a fora del camp. El propi migcampista l’explica: “Ser capità no és únicament portar un braçalet. S’ha de donar exemple als companys i ajudar a l’entrenador. La meva funció és que donem imatge d’equip seriós”.

Per edat, la seva funció també podria ser la d’entrenador si ho desitgés. Sense anar més lluny, en Jorge té més anys (40) que el tècnic, Dani Fernández (34) però “això s’assumeix amb naturalitat. L’entrenador i tothom confia en mi”. Ser el més veterà de jugadors i cos tècnic no és nou per l’entrevistat, ja que la temporada passada, amb Eloy Martínez a la banqueta, el jugador ja era més veterà que el propi tècnic d’aleshores.

“Quan senti que molesto al camp, marxaré”

L’edat encara no ha fet pensar al nostre protagonista en la retirada. “Mentre em senti còmode i pugui ajudar estaré encantat de seguir” afirma Jorge Sánchez, que descriu el futbol com “sensacions i il·lusió”. Les sensacions, de moment, són positives i el migcampista declara, rotund, que “jo encara no he tingut la sensació de que molesti al camp i vull gaudir d’aquest esport que tant m’agrada”.

Però, perquè fa tants anys que ho fa a Castelldefels? “El Castelldefels és un club humil, molt familiar i se m’ha tractat molt bé. Visc al costat del camp i el club i jo ens aportem coses recíprocament”. Coses, com per exemple, que Jorge Sánchez pugui entrenar l’equip Aleví del conjunt mariner: “El futbol m’omple i tot el que he après s’ho intento transmetre als nens”.

Qui sap si algun dia en Jorge dirigirà els ‘grans’. Ell mateix, però, s’encarrega de desmentir-ho: “Entrenar el Castelldefels són paraules majors. Vull seguir formant-me i aprendre a arribar a ser com el nostre cos tècnic actual, que està molt preparat”. De moment, l’avi de la Tercera Divisió seguirà donant guerra dins del terreny de joc i la propera vegada que ho farà serà el diumenge vinent, 25 d’agost, a Els Canyars a les 19 hores en un derbi del Baix Llobregat contra el Santboià.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com