El campió Can Gibert comença de zero

El Can Gibert que dirigeix Gerard Lechuga jugarà la segona fase de la Segona Catalana com a primer classificat encara que això no li serveix per a arrossegar els seus punts, però sí per a seguir amb totes les seves targetes. El pròxim 27 de març comença una altra Lliga

Gerard Lechuga compleix la seva quarta temporada al capdavant del primer equip del Ca Gibert // FOTO: G.L.

Gerard Lechuga compleix la seva quarta temporada al capdavant del primer equip del Ca Gibert // FOTO: G.L.

@ManuelSeguraM

Aconseguir el 84,84% dels punts disputats no és garantia de res o, com a mínim, això es dedueix de la primera fase del campionat de Lliga de Segona Catalana amb un equip com és el Can Gibert.

Ser líder del subgrug 1 de 2CAT, 56 punts, 18 victòries, 2 empats i 2 derrotes, segon màxim realitzador del grup (55) i menys golejat (12) li val per a sortir a la segona com un més dels sis participants. Tot això ho sap i ho assumeix el seu màxim responsable, un enginyer industrial que combina el futbol amb la Direcció del Patronat de la Politècnica de la Universitat de Girona.

CAN GIBERT I GERARD LECHUGA, PER L’ASCENS

Aquest Can Gibert arriba a la segona part de la temporada després d’acabar la primera com a líder amb més punts (56) que la resta d’10 campions.

Sobre aquesta temporada, excel·lent a nivell particular, parlem amb l’entrenador del conjunt gironí en el seu quart curs com a màxim responsable. Han acariciat l’ascens en uns últims anys amb pandèmia i amb l”invent’ de Copa Catalana 2020-2021 i no desitgen que s’escapi en l’actual. El debut serà aquest pròxim diumenge 27 a casa seva enfront de l’Escola Bosc de Tosca; deu jornades de competició i el mes de juny decidirà.

El tècnic gironí reivindica l'extraordinària primera fase del seu equip // FOTO: G.L.
El tècnic gironí reivindica l’extraordinària primera fase del seu equip // FOTO: G.L.

“HEM FET 56 PUNTS I NO TENIM CAP PREMI”

Aquesta segona Catalana 2021-2022 és una bogeria. D’acord?

Sí. Hem fet 56 punts i no tenir cap premi sinó que comencem de zero i aixó em sembla que és del tot descabellat.

Des de la FCF diuen que el premi és classificar-se

És veritat que al final les normes estaven des del principi i no val queixar-se ara perquè es van acceptar des del principi. Com em preguntes la meva opinió, i ja la vaig dir abans de començar la competició, ara ho repeteixo amb més raó per la temporada que portem. Que el premi sigui salvar-se després de fer 56 punts…. el nostre grup ha estat molt igualat amb 4/5 equips molt forts i, fins dues jornades abans del final, no se sabia què passaria. En l’altre grup sí que ha estat més distanciat entre equips; nosaltres no ens queixem sinó que som de jugar i farem el que correspongui. L’any passat vam jugar aquella Copa Catalana i vam arribar a quarts.

Curiosa definició de futbol per part del conjunt gironí del Ca Gibert UE // FOTO. twitter Can Gibert

Curiosa definició de futbol per part del conjunt gironí del Ca Gibert UE // FOTO. twitter Can Gibert

Allò sí que va ser un ‘xurro’!

Sí que va ser un ‘xurro’ però tots volem jugar sempre i nosaltres ja fa dos anys (pandèmia i ‘xurro’) que tenim possibilitats d’estar a dalt. Teníem molt clar que l’any passat era el nostre i amb aquell ‘xurro’ quedem primers però sense premi ni res. Juguem l’eliminatòria amb l’Europa B, guanyem en els penals, però poc més. Enguany, amb aquestes mesures una mica contradictòries, acceptades des del principi, hem fet el treball en la primera fase. Ara arriba la segona amb la màxima il·lusió.

“EL CAN GIBERT COMENÇARÀ AMB 0 PUNTS, PERÒ S’ACUMULIN LES TARGETES'”

Comencen de zero!

Sí, comencem de zero. Algun ha volgut que fem aquesta aturada i començar de zero, així i tot nosaltres hem de seguir en la mateixa dinàmica, com una continuació, amb rivals diferents. Dins del ‘desgavell’, que no hi ha premi ni avantatge per als tres primers, només queda a competir. El que em sorprèn és que comencem amb 0 punts, no obstant això s’acumulin les targetes, em ‘grinyola’. D’altra banda, estem encantats de l’equip que tenim, molt compensat i capaços de fer un bon paper.

Què diuen els jugadors?

Només pensen a competir i ja està encara que en algun moment de la temporada preguntaven si es tornaria a començar de zero una vegada classificats. És el que hi ha i ja ho tenen clar. Ja està tot preparat.

“ARA HI HA MOLTS CANVIS DE BANQUETES I JUGADORS”

I, a més, gràcies perquè vostès tenen clar qui puja encara que qui baixa és més complicat

Això és diferent, a més, amb aquesta aturada de dues setmanes hi ha molts canvis de banquetes i jugadors; hi ha clubs amb recursos diferents pels Ajuntaments on viuen. Entre una fase i una altra tot està per jugar-se i decidir-se.

Gerard felicita el seu equip pel seu extraordinari treball i els anima a aconseguir el desitjat ascens // FOTO: G.L.
Gerard felicita el seu equip pel seu extraordinari treball i els anima a aconseguir el desitjat ascens // FOTO: G.L.

Vostè creu que si li preguntem a l’afició quants grups formen aquesta categoria i l’assumpte ascensos/descensos encertarien?

No, de fet s’han publicat coses errònies

“NOSTRE GRUP ÉS MOLT COMPLICAT”

A Girona tenen la ‘fortuna’ de tenir al seu delegat, Jordi Bonet, que ha ‘parit’ aquesta reorganització…

No entro a opinar sobre això, només li contesto sobre la seva pregunta de si l’aficionat ‘ras’ coneix els grups i crec que és molt complicat. Les normes estaven des del principi i dins del que cap hem arribat a l’última fase.

Repassem calendari i observem: primera volta, invictes; en la segona, dues derrotes enfront de Porqueres i Tosca, rivals que ara tindran enfronti una altra vegada.

És un grup molt complicat, però hem quedat primers per mèrits propis i estem contents. El club ja ens va dir que era el primer premi i es va celebrar ‘el camí’ amb alguna foto o algun sopar. Ara fàrem la foto de la plantilla perquè fa dos anys que estem junts i no tenim cap fotografia tots junts