El Borges Blanques anima Viladecans, Martinenc i EFAC

En una jornada de victòries locals, el Viladecans i el Martinenc han sabut aprofitar l’ensopegada del líder San Cristóbal per apretar la part alta de la taula mentre que el Valls és l’únic que guanya per sota

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Els de Paje aprofiten la derrota del líder per col·locar-se a 2 punts // FOTO: Sandra Vericat

Jornada 23 al grup 2 de Primera Catalana on les coses cada vegada estan més ajustades, tant en la zona d’ascens i promoció com en la zona de descens. Ningú vol allunyar-se dels seus objectius ni despenjar-se i cada setmana que passa es produeixen alguns resultats inesperats.

La sorpresa d’aquesta jornada va saltar dissabte a la tarda quan el San Cristóbal va caure en la seva visita al Municipal de les Borges Blanques i va sumar el seu tercer partit sense guanyar (2 empats i una derrota). Un duel que obria la jornada i on als lleidatans els hi va bastar un solitari gol de Joel de penal al minut 85 per guanyar i refer-se de la seva darrera derrota contra la Rapitenca. Els parroquians continuen líders, encara que veuen com la diferència respecte als seus perseguidors es va reduint.

Precisament, el seu més immediat perseguidor, el Viladecans tenia una gran oportunitat d’apropar-se al líder després de la seva ensopegada i els de Paje no la van desaprofitar, guanyant a un Alpicat que no aixeca cap i suma la seva novena jornada sense conèixer la victòria. Al Municipal de Viladecans, els barcelonins van haver de remuntar un gol inicial de Xavi Gomà a la contra just abans del descans. A la represa, Cuni al 50, Miguel al 64 en rematar un córner servit per Albert Jorba i Marcè al minut 76 en enviar al fons de la xarxa una pilota centrada per Mario Cantí, van capgirar el marcador. Tercera jornada seguida sense perdre d’uns locals que es col·loquen a 2 punts del San Cristóbal.

Unes quantes hores abans, el Martinenc ja havia fet la feina en vèncer per golejada a una Unificació Bellvitge que, poc o res, va poder fer davant de la gran eficàcia golejadora dels diables vermells. Els espectadors desplaçats fins al Guinardó no van tardar gaire a celebrar el primer gol obra de Roland al minut 16 a passada d’Alabau. Començava aquí el recital del davanter local qui al minut 40, de nou va perforar la porteria visitant després d’una gran jugada d’Adri Ruiz. Quatre minuts més tard, Roland aconseguia el tercer i el seu hat-trick particular amb un autèntic golàs per tot l’escaire. Als segons 45 minuts, Adri Felius al 59 i Campos al 65 van tancar la “maneta”. Segona setmana consecutiva sense perdre dels barcelonins que es tornen a enganxar a la zona noble de la taula.

Un Valls seriós en defensa es va emportar una important victòria. // FOTO: eltravesser.cat

Si per dalt, Viladecans i Martinenc van ser els grans triomfadors, per baix l’autèntic beneficiat de la jornada va ser el Valls. Els vallencs van ser els únics, de tots els equips involucrats en el descens, capaços de guanyar. No ho van tenir gens fàcil davant un Igualada que arribava al Vilar en una gran dinàmica positiva (8 jornades sense perdre). En una primera meitat on la pilota va ser dels blaus, els locals van anar a poc a poc aproximant-se a l’àrea rival i creant ocasions. En una d’aquestes aproximacions va arribar el gol de Mati que a la postre seria definitiu. Amb l’1-0 es va arribar a la mitja part. A la segona part, el matx va seguir el mateix guió, els visitants tenint la pilota i els de l’Alt Camp pressionant i intentat matar l’encontre a la contra. En uns darrers minuts de tensió, els de l’Anoia es van quedar amb un menys per l’expulsió amb vermella directa d’Eloi per una entrada a Cesc al minut 88. Victòria importantíssima pels homes de Pallarés que continuen en la lluita per la salvació.

Oportunitat desaprofitada

Ni Igualada, com hem vist, ni EFAC ni Andorra van poder aprofitar la derrota del líder.

El primer no va passar de l’empat a casa contra el penúltim, un Tortosa obligat a sumar si volia continuar somiant amb la permanència. Tot i les ocasions de què va gaudir l’EFAC a les botes de Viladegut al 25 i al 32 i que va salvar el porter Carlos, els primers 45 minuts van finalitzar amb el 0-0 inicial. A la represa, de nou Carlos va salvar als seus en refusar un remat de Rubén. La insistència lleidatana va donar els seus fruits al minut 51 quan Viladegut va rematar un córner al fons de la xarxa. L’alegria va durar poc més de 10 minuts. El gol d’Adri va restablir les taules a un marcador que ja no es va moure.

Faura i Peralta donen el segon triomf consecutiu ala U.D Vista Alegre // FOTO: Twiiter U.D Vista Alegre
Faura i Peralta donen el segon triomf consecutiu a la U.D Vista Alegre // FOTO: Twitter U.D Vista Alegre

Pitjor li van anar les coses a l’Andorra que va perdre a domicili contra un Vista Alegre que va aconseguir la seva segona victòria seguida. Dos gols, un a la primera meitat obra de Faura al minut 29 i un segon de Peralta al minut 58 van permetre que els tres punts es quedessin a Can Vinader. Amb aquesta derrota els andorrans perden pistonada i s’allunyen una mica de les places capdavanteres.

Zona tranquil·la

Dos punts per darrere dels del Principat trobem a un Lleida Esportiu B immers en una gran dinàmica positiva que l’ha portat a encadenar, amb aquesta, 6 jornades sense perdre. Aquest cap de setmana es va desplaçar fins a Barcelona per enfrontar-se contra un Sants en una situació completament oposada a la dels lleidatans i molt delicada. El filial va ser el clar dominar del matx, creant les més clares ocasions i tenint el control de la pilota. Gràcies a aquesta superioritat va arribar el gol de la victòria obra de Jordi Martínez a l’equador de la segona meitat. Triomf just que consolida als de Mariani a la zona tranquil·la de la taula.

Golejada del Sani per seguir amb la bona dinàmica // FOTO: uesantildefons.com

Mateixa situació viu el Sant Ildefons que amb el triomf d’aquesta jornada davant la Rapitenca suma la seva 4 victòria consecutiva. Tot i el 4-0 final, el matx va començar molt igualat i sense ocasions a cap de les dues porteries. Al minut 30, l’expulsió del visitant Pachu per doble amonestació va canviar el signe del partit. A partir d’aquí, els locals van passar a dominar l’encontre i van completar uns grans segons 45 minuts. Iván García al 61, Younes al 77, Guille Torres al 86 i Adrià al 89 van ser els artífexs de la golejada final.

En el matx que va tancar la jornada, el Balaguer va vèncer per 2-0 al Vila-seca. Els locals no van tardar gaire a avançar-se amb el gol de Genís Soldevila al minut 11 que va obrir la llauna pels seus. Ja a la segona meitat, Purtxi al minut 48 va marcar el segon que donava el triomf als de La Noguera. Els visitants es van quedar amb 10 al minut 89 quan l’àrbitre li va mostrar la segona groga a Lucas. També va haver d’abandonar, en aquest cas la banqueta tarragonina, Edu Franco al minut 66 per doble amonestació.