El benjamí de la millor defensa de Segona B es diu Lluís Aspar

Amb només 19 anys, el central de Molló s’ha consolidat a la Unió Esportiva Olot. Els garrotxins, amb 15 gols encaixats en 23 jornades, són la millor defensa de tota la Segona B

JORDI MESTRES @jordimestres7
Lluís Aspar al Camp d’Esports contra el Lleida Esportiu // FOTO: Jordi Echevarria

L’Olot va aconseguir una victòria de prestigi contra el Castellón. Ho va fer per l’encert de Salinas, cert, però també per la seva fiabilitat defensiva. La porteria a zero és el punt fort d’un equip que no ha recollit la pilota del fons de la seva porteria en gairebé el 50% dels partits que ha disputat (9 de 23). En aquest sentit es pot destacar, evidentment, el treball col·lectiu i noms com el porter, Pol Ballesté, o centrals experimentats com Alan Baró o Carles Mar. També el de Lluís Aspar, que amb 19 anys s’ha consolidat a l’onze titular de Raúl Garrido.

“El Lluís és un central que va bé a la marca, molt ràpid, agressiu i a les disputes va molt bé. Tot i no ser excessivament alt és bo en el joc aeri i amb pilota decideix bé a la sortida. En resum, és un central molt complet”. Així defineix el tècnic valencià al seu futbolista, que ha jugat els últims cinc partits com a titular de forma consecutiva.

Aspar va tenir una actuació destacada contra el Castellón i, segons el seu tècnic, “la clau de la seva progressió és que ha sabut escoltar i aprendre. De molt jove ja va ser titular a Segona B amb 17 anys i després ha tingut trams de lliga que no ha aparegut i ha assumit aquests moments amb tranquil·litat”.

El debut de Lluís Aspar a Segona B va ser l’1 de Novembre de 2017, amb disset anys, a casa contra el Cornellà. Des d’aleshores ha jugat 34 partits a Segona B fins arribar a a consolidar-se a la categoria: “Ara té regularitat per les seves condicions futbolístiques i també perque ha sabut esperar, escoltar i aprendre. Valoro molt la seva actitud als entrenaments de sempre voler millorar i la seva il·lusió per progressar com a futbolista”. Paraula de Raúl Garrido. Lluís Aspar, un present estimulant i un futur prometedor.