El Barça ensopega i l‘Espanyol troba el rumb

Jornada agredolça a Primera Divisió femenina per als equips catalans. El líder es veia sorprès a Sant Joan Despí davant el València (1-2) i es deixava remuntar per donar emoció a la lliga. El derbi de Sant Adrià entre Espanyol i Sant Gabriel es descantava a la CE Dani Jarque cap al bàndol de les blanc-i- blaves amb un merescut 2-0.

L’Espanyol va guanyar al San Gabriel / FOTO:

PER: MANEL EXPÓSITO

Barcelona 1-2 València. Des de setembre de 2012, o el que és el mateix, 2 anys i 4 mesos ha durat la imbatibilitat del Barça a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Contra un rival incòmode i davant una situació climatològica amb força vent, les noies de Xavi Llorens han patit la segona derrota de la temporada i ja tenen per darrere l’Atlètic de Madrid a tan sols tres punts.

El partit entre blaugranes i valencianistes no ha estat molt destacat durant un primer temps marcat per les imprecisions i falta d’encert per part dels dos equips. Paula Nicart, formada a la pedrera culé, ja avisava amb una rematada al travesser a l’equip de Xavi Llorens a la primera part del poder ofensiu ché. L’entrada d’Alexia Putellas va fer que l’atac blaugrana s’intensifiqués i arribessin les ocasions. Una assistència de cap per part d’Alexia a Marta Corredera posava l’1 a 0. Les de València, però, tirarien d’èpica per capgirar el marcador amb un gol de penal transformat per Mari Paz, i Karol, de cap, remuntava el partit a falta de sis minuts pel final. Amb aquesta derrota, i sumada a la victòria de l’Atlètic, el Barça és manté líder amb 45 punts, però les matalasseres es troben ara a tres punts, sumant 42.

Espanyol 2-0 Sant Gabriel.  Còmode victòria de les noies de José Antonio Montes davant un combatiu Sant Gabriel que veia el derbi de Sant Adrià com una gran oportunitat per sortir del descens. Tot i així, l’Espanyol va portar el ritme de partit durant el primer temps amb perilloses arribades a la porteria de Brigid, la millor jugadora per les blaves. L’Espanyol ja encarrilava el partit als deu minuts amb un xut ras i ajustat al pal d’ Alba Pomares. La intensitat perica anava a més i Brigid salvava el 2-0 traient un altre xut de Pomares que entrava per l’escaire. Carla Gómez i Pelegrí tindrien les oportunitats més clares del Sangra, però Canals estaria atenta a la porteria.

A la represa, el ritme va ser inferior, però l’Espanyol no veia perillar el marcador en cap moment. Asako, amb un xut fregant el pal va ser l’acció més clara al segon temps per les de Toni Camacho. Ja amb el temps pràcticament acabat, Lombi rematava la victòria blanc-i-blava, i així situar les periques setenes a la classificació i condemnar, una jornada més, al Sant Gabriel a viure en descens.