El Barça B no vol una lliga de cinc

El filial blaugrana goleja l’Ontinyent i manté la distància respecte els cinc primers. Victòria important també del Cornellà, que manté el pols en una jornada amb 7 empats en 10 partits!

JORDI MESTRES @jordimestres7
El Barça B va enllestir el seu partit en els primers 20 minuts // FOTO: FC Barcelona B

Queden 11 jornades pel final del campionat de lliga al grup 3 de Segona B i hi ha cinc equips destacats a la zona alta. El Barça B, sisè en discòrdia, està a cinc punts del cinquè (Cornellà) i a set del quart (Hércules). Després de sumar un punt dels últims 12, l’equip de Garcia Pimienta va enllestir per la via ràpida contra l’Ontinyent. I és que als 23 minuts ja havia sentenciat el partit, amb un 3-0 que seria el marcador definitiu. D’aquesta manera el filial blaugrana no perd encara més pistonada respecte els equips de dalt. Ho té difícil, sí, però no impossible. El Barça B no vol una lliga de cinc.

Ho tindrà difícil, ja que els de dalt també van sumant. Com per exemple el Cornellà, amb una meritòria victòria a El Collao. El pitjor Alcoyano dels últims anys no va poder plantar cara a l’equip de Xavi Calm, que presenta els mateixos números que la temporada passada. Gran temporada dels verds, amb el play-off a tocar i a les portes d’arribar a la final de la Copa Federació. A això se li diu competir.

El Cornellà segueix a dos punts del quart, però retalla distància amb els tres primers // FOTO: UE Cornellà

Ho està fent de meravella últimament el Badalona. Des de l’arribada de Juanjo García els escapulats no han perdut i només han encaixat un gol en sis partits. La parella Juanto-Pedro Martín va estavellar-se contra la muralla escapulada i el Lleida no va poder aprofitar els empats de Villarreal B i Atlètic Balears per retallar punts respecte els equips de dalt. Finalment, la jornada només va ser rodona per a Hércules i Cornellà, que estrenyen la zona alta.

L’Atlètic Balears sobreviu a Olot

És així perquè l’Atlètic Balears va ensopegar a la Garrotxa. Un empat… i gràcies. Gran partit d’un Olot fluïd, amb les idees molt clares i que va castigar una i altra vegada la porteria balearica. El setge no va ser complet, ja que el marcador no es va moure. Punt agredolç, però bo per a l’equip de Garrido. Ja són tres els empats consecutius de l’Olot.

L’Olot va ser superior al líder // FOTO: Andrea Bolcato

I quatre van ser les igualades a zero d’aquesta jornada. Una d’elles, insuficient per a un Sabadell entestat en complicar-se la vida. Kiko Ramírez no ha millorat l’equip, sinó que les sensacions han empitjorat. Els arlequinats només han guanyat un dels set partits dirigits per Kiko i s’acosten a només tres punts de la zona de descens. Situació molt delicada a la Nova Creu Alta.

El Peralada creu fins el final

L’equip que marca la permanència també és català. El Peralada porta tota la temporada a la zona baixa, però el filial del Girona no desespera. El partit contra l’Espanyol B semblava encarrilat, però dos gols blanc-i-blaus en només tres minuts van capgirar l’inicial dels locals. Yohan, a quatre minuts pel final, salvava un punt amb bon regust per a l’equip de Chicho.