El Balaguer menja les castanyes com a líder en solitari

Cap de setmana de castanyes i de canvis al grup 2 de Primera Catalana on el Balaguer aprofita l’ensopegada de l’EFAC per liderar la taula en solitari, seguit molt de prop per un sorprenent San Cristòbal. A la zona baixa, el Morell estrena entrenador amb una nova derrota

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'onze que va presentar el Balaguer al camp del Sant Ildefons // FOTO: UE Sant Ildefons
L’onze que va presentar el Balaguer al camp del Sant Ildefons // FOTO: UE Sant Ildefons

Una jornada d’expulsions i emocions on la igualtat cada cop és més gran en aquest grup 2, sobretot a la part alta i mitja de la classificació. A alguns equips sembla que el lideratge els pot arribar a pesar però aquest no seria el cas del Balaguer, un líder sòlid i que cada jornada que passa es consolida a la cima.

Aquesta jornada va fer els deures guanyant al Sant Ildefons i va aprofitar, de pas, l’ensopegada de l’EFAC.

El Balaguer es va desplaçar fins a Cornellà per a posar a prova el fortí del Sani. Els visitants no ho van tenir gens fàcil en un partit molt igualat i que es va decidir a la segona meitat gràcies a un doblet d’Adrià als minuts 58 i 80. Els barcelonins van pagar molt cara la seva poca profunditat. En un final polèmic per les decisions arbitrals, el local Adri García i en Paco (utiller del Sant Ildefons) van ser expulsats, cosa que qüestiona fins i tot un altre jugador del Sant Ildefons, Alan, qui va penjar les imatges de l’acció que li va costar la vermella a Adri al seu compte de Twitter,

Sens dubte el damnificat d’aquesta jornada ha estat l’EFAC que va perdre el co-liderat després d’empatar a 1 contra el Rubí. Les coses no van poder començar pitjor pels visitants que van veure com al minut 24 el seu porter, en Jordi Chiné havia de ser substituït per Pau Mora després de lesionar-se. Deu minuts més tard, Iván Peralta va fer pujar l’1-0 al marcador de Can Rosés. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

A la represa els dos conjunts van tenir ocasions per marcar, no obstant va ser Hèctor qui va aconseguir el gol de l’empat al minut 85. Un minut abans del 90, Jaume Bracons, porter suplent del Rubí, va ser expulsat de la banqueta. Empat que fa baixar a l’equip de David Giménez a la trecera posició.

L’altre equip que també ha sabut aprofitar l’empat de l’Almacelles ha estat el San Cristòbal. Després que en Tomás els parés un penal al 43, els visitants van haver d’esperar fins al minut 50 quan Pablo va foradar la porteria local posat el 0-1 al lluminós. Un solitari gol que va permetre als egarencs emportar-se els tres punts de Rubí i col·locar-se a un punt del líder.

ENTRENADOR NOU… I NOVA DERROTA

Alberto Izquierdo va patir al seu debut amb el Morell // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Si la part de dalt de la classificació està cada cop més ajustada, per sota les coses es van aclarint un mica i s’obre una petita escletxa entre els tres últims i els llocs de la salvació.

On sembla que el panorama no s’aclareix, almenys de moment, és al Morell. Una vegada destituït Angoy, aquesta jornada s’asseia a la banqueta Alberto Izquierdo.

La sort no ha estat de la seva banda i el conjunt del tarragonès ha collit una nova derrota. El Municipal del Morell va rebre al Santboià, i tot i que els locals van plantar cara, un gol de Bravo a les acaballes de l’encontre van acabar amb qualsevol esperança d’aconseguir el primer triomf de la temporada.

Si veure al Morell enfonsat en l’última posició xoca, no menys sorprenent és la situació de l’Igualada i del Jesús i Maria, dos conjunts que van fer una gran temporada passada.

L’Igualada segueix submergida en una dinàmica negativa que l’ha portat als llocs de descens. Aquest cap de setmana van viatjar fins a Viladecans amb la intenció de puntuar. El partit se’ls va complicar des del principi, quan David Rosa al minut 1 va avançar als locals amb un xut des de fóra de l’àrea. Els blaus ho van intentar i fins i tot van gaudir d’ocasions per igualar el matx però Triguero al 71, va aprofitar una errada defensiva per fer el 2-0 i sentenciar l’encontre. Els visitants van jugar amb 10 els últims 13 minuts per l’expulsió d’Eric per doble groga.

Per la seva banda, el Jesús i Maria no va poder amb l’Alpicat de Mena que va aconseguir la seva primera victòria com a entrenador del conjunt lleidatà. Durant els primers minuts el pes de l’encontre els van dur els locals però sense gaire perill fins que Vendrell, amb un doblet als minuts 21 i 25 van fer pujar el 2-0 al lluminós. A partir d’aquest moment els visitants van reaccionar i Ortiga al 36 va reduir diferències i fins i tot van poder empatar.

Els segons 45 minuts el matx va ser d’anada i tornada i en aquesta bogeria, Toje de penal al minut 77 va posar el 3-1 definitiu.

DERBIS DE GOLS I EMOCIÓ

La segona equipació del Vilanova li va donar sort en un partit trepidant // FOTO: cfsuburense

Dos derbis es jugaven durant aquesta novena jornada de lliga. El primer el protagonitzaven el Suburense i el Vilanova en el derbi del Garraf.

Els vilanovins, que avui vestien de vermell i blau, no es van rendir en cap moment, tot i estar, fins a tres cops per sota del marcador. Va ser un duel vibrant, apassionant, emocionant fins al final i amb 9 gols. Pulido va obrir la llauna pels locals al minut 16. Deu minuts més tard, David Gómez va fer l’empat. Marcos García va tornar a posar per davant al Suburense al 34 però dos minuts abans del descans, Sergi Moreno va igualar el matx. Amb aquest resultat es va arribar a la mitja part.

Segons 45 minuts on el gol va continuar sent el protagonista. De nou Marcos García, amb el seu segon gol, va avançar una altra vegada al seu equip posant el 3-2. Al minut 72 va arribar la jugada clau del partit quan Javi Martínez va parar un penal a Geri. Del possible 4-2 es va passar al 3-3 gràcies a un gol de Morillas. Minuts bojos on Sergi Moreno, de nou, va marcar el 3-4 al 75. Al 79 Morillo va veure la vermella directa deixant als de Josu Julián amb un menys. Superioritat que van aprofitar els visitants fent el 3-5 al 85 mitjançant Henarejos. Esteller al 89 va posar el definitiu 4-5 al marcador.

Bon detall dels jugadors del Reus B, recordant el seu company lesionat Àngel Gavilán // FOTO: Twitter ReusBCambrils

Si el derbi del Garraf va ser apassionat, el derbi tarragoní no va ser menys. El filial del Reus es va avançar al minut 6 amb un gol de Marcel. El Vila-seca va haver d’esperar fins al minut 43 per veure com Saddik igualava el marcador. Als segons 45 minuts, els reusencs es van tornar a posar per davant mitjançant Domech al 57. Últims minuts vibrants on, primer Ignasi al 84 i després Saddik al 86 van capgirar el resultat col·locant el 3-2. Quan semblava que tot quedaria així, Edgar va posar la igualtat al 89. Emoció i tensió fins al final com demostren les expulsions, per dobles grogues, de Joan Sabaté (Vila-seca) al 56 i Serrano (Reus) al 66 i les amonestacions als dos entrenadors.

Per últim, la Rapitenca va aconseguir una victòria important per seguir a la part alta de la taula. La seva “víctima” va ser un Lleida Esportiu desinflat.

Partit dinàmic i amb ocasions i on Pachu, tan sols va necessitar 13 minuts per obrir la llauna lleidatana. Martínez, a la vora del descans va fer pujar l’1-1 al marcador de la Devesa. A la represa, Sergi José al minut 58 va sentenciar l’encontre amb el seu gol que suposava el 2-1 final. Els locals es van quedar amb 10 al minut 86 per l’expulsió amb vermella directa de Samu García. També la va veure a la banqueta, el porter suplent José Luis Ruíz.