El Balaguer ja no està sol: arriben Santboià i Vilanova

Santboià, Balaguer i Vilanova co-lideren la classificació del grup 2 de Primera Catalana després dels resultats que s’han donat a la jornada 22. Per la part baixa, dels equips implicats en el descens, l’únic que ha aconseguit la victòria ha estat el Torredembarra

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Els jugadors del Santboià celebren un dels seus gols a Mas Tallapedra // FOTO: fcsantboia.cat

El Balaguer rebia la visita de l’Igualada amb l’intenció d’oblidar la derrota de la setmana passada i mantenir el lideratge. Però, com es deia a aquell famós anunci televisiu, ‘va a ser que no’. Els igualadins han sorprès els de La Noguera amb un gol al minut 37 de Jonathan de falta. En un final d’infart el Balaguer ha tingut un penal a favor que Yannick ha aturat en primera instància però que l’àrbitre ha fet repetir. A la segona, la pilota tampoc ha volgut entrar deixant el marcador en un 0-1 tan dolorós per un Balaguer que perd el lideratge, com vital per un Igualada que no baixa del tren de dalt.

L’ensopegada del fins ara líder en solitari ha tingut doble beneficiat. Dissabte, el Santboià va agafar bitllet pel liderat derrotant un Reddis que no va poder sumar la seva tercera victòria consecutiva. Els de Juan Camilo Vázquez van fer una bona primera part que es va acabar reflectint en el 0-2 abans del descans. En els segons 45 minuts, els reusencs van reaccionar en una falta directa transformada per Riki, però ha estat insuficient per empatar tot i tenir ocasions clares i fins i tot dos pals d’Uxío. Triomf importantíssim pel Santboià, mentre que els de Miquel Aguza hauran de seguir lluitant per la salvació.

I a la tarda d’aquest diumenge, l’Alumnes Obrers havia de decidir un altre co-líder. S’enfrontaven Vilanova i Castelldefels, dos dels ‘galls’ de la categoria. El partit no ha defraudat amb ocasions clares per tots dos conjunts, intensitat i possessió igualada sobretot a la primera part. Als 10 minuts, Víctor Morillas avançava als vilanovins i no seria fins a la segona part quan Álex Masuet al 56’ aconseguiria l’empat, aprofitant el domini dels visitants. Empat just que deixa al Vilanova al capdavant i al Castelldefels a 2 punts.

RESPIR PEL TORREDEMBARRA

Els jugadors del Torredembarra creuen en la salvació // FOTO: udtorredembarra

La jornada s’obria al Municipal de Torredembarra on els homes d’Isaac Fernández van golejar 4-0 a la Rapitenca, aconseguint així la segona victòria de la temporada. El triomf torrenc no va arribar fins a la segona meitat quan Miró, per partida doble, Ismail i Alejandro van aforadar la porteria rapitenca. Tres punts que permeten al conjunt del Baix Gaià somiar amb el miracle de la salvació.

A Deltebre s’ha vist la golejada de la jornada protagonitzada pel Jesús i Maria, que ha guanyat 8-0 a El Catllar, amb un hat-trick de Josep Maria. Els locals segueixen amb la seva bona ratxa, porten els últims 5 partits sense perdre, i s’enganxen a la zona privilegiada.

VILADECANS: PAJE… I PUNT

Raúl Paje dirigia al Viladecans per primer cop davant la seva afició amb la intenció d’aconseguir el seu primer triomf. Els del Baix Llobregat han gaudit d’oportunitats per avançar-se al lluminós fins i tot amb una pilota al pal. No obstant això, no ha estat fins al minut 79 amb un gol d’Aaron que han aconseguit avançar-se. I quan semblava que els tres punts es quedarien a casa, Marcos Garcia, de penal al 94’, ha empatat pel Suburense. Punt més valuós pels sitgetans que continuen a la zona mitjana-alta de la classificació que pels viladecanencs que continuen en zona perillosa, només dos punts per damunt del descens.

No gaire lluny de Viladecans, a Can Vinader, s’enfrontaven el Vista Alegre i el Lleida Esportiu B, dos conjunts que lluiten per no deslligar-se de la part alta. El filial del Lleida ha posat punt final la ratxa de 5 partits d’imbatibilitat dels locals al vèncer per 0-2 amb gols de Putxi i Martínez.

El Vila-seca es plantava a l’Olímpic de Terrassa per intentar tornar a la senda de la victòria després de la derrota del cap de setmana passat. Només ha pogut esgarrapar un punt en un partit on Edu Franco, l’entrenador tarragoní, ha estat expulsat amb vermella directa per protestar un penal per mans clares. Youssef ha marcat al minut 36 avançant així als egarencs i Javi Triviño al minut 63 ha posat l’1-1 al marcador amb què s’arribaria al final. El Vila-seca s’allunya de les primeres places mentre que el Terrassa encara es manté fora de la zona “calenta”.

Per la seva banda, el Sant Ildefons es va imposar 3-0 a un Amposta el qual no ha pogut aprofitar les ensopegades de Reddis i Viladecans per sumar tres punts d’or i sortir de la zona de descens i ja porta 6 jornades consecutives sense conèixer la victòria. Amb aquest triomf els de Cornellà es col.loquen a la zona tranquil·la.