El Balaguer-Catllar, marcat per la tensió final

Al 88’, l’àrbitre del Balaguer-Catllar decideix de suspendre el partit per uns aldarulls a les banquetes. El partit va ser agressiu per part d’algunes persones del públic als darrers minuts

Balaguer-Catllar, a la Primera Catalana / FOTO: EL TRAVESSER

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

Només el CD Morell ha estat capaç de guanyar aquesta temporada al camp del Balaguer -i en una victòria als darrers instants de partit-. És un camp amb molta pressió ambiental.

Alguns diran que es viu un ambient molt hostil. Molts equips, ja saben el que els espera quan visiten aquest estadi d’un club històric com el Balaguer, que enguany es troba lluitant per no baixar de categoria a Segona Catalana.

Diumenge, s’enfrontaven Balaguer i Catllar, dos equips en situacions ben diverses. Als primers minuts de la segona part, els locals guanyaven 3-0 després d’una molt mala primera part dels d’Ángel Garcia.

A poc a poc, els de Tarragona van anar despertant i aconseguien posar-se dins del partit tot i jugar amb un home menys. Seria aquí, al minut 88, quan, després de tot el partit amb un ambient caldejat des de la graderia -sobretot la part de darrere de les banquetes amb unes 150 persones- que el partit s’hauria d’aturar.

Les dues banquetes s’enfrontaven verbalment, i els dos tècnics, desafortunats els dos, van recriminar-se un seguit d’aspectes, fet que va encendre encara més els ànims. Com que el linier no podia controlar la situació, i vist la pressió ambiental d’una part del públic que inclús van trencar part de la banqueta del CE Catllar, l’àrbitre va decidir suspendre parcialment el partit.

Els dos equips van anar a vestuaris, i després de tres minuts reunint-se els delegats amb el trio arbitral, i ja amb presència policial al camp, es tornava a engegar un partit que li quedaven pocs minuts. Al temps afegit, els de Joan Roca aconseguien de contraatac el 4-2 final.

Segons fonts consultades del CE Catllar “Vam fer una primera part horrorosa i considerem que no vam merèixer puntuar a Balaguer i que el comportament dels jugadors del Balaguer va ser correcte, però que és un camp que o guanyes 0-3 o si et marquen primer, és impossible de capgirar el marcador”.

No és la primera vegada que el camp del Balaguer es veuen aldarulls al llarg dels darrers anys. És cert que en aquesta ocasió, va quedar en res, ja que no hi va haver cap agressió, tot i que sí molta violència verbal i moments de tensió, però com s’afirmava des del CE Catllar, «Algun dia poden tenir algun ensurt».