EFAC i Reus B se sumen a la festa de la zona alta

Jornada d’expulsions i de victòries locals, que ens deixa al Balaguer més líder, tot i la seva derrota i a un EFAC i un Reus B Cambrils immersos en la lluita per l’ascens. En la zona calenta, Igualada i Suburense respiren una mica més tranquils després dels seus triomfs

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Reus B Cambrils va passar per sobre del Santboià // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Aquest grup 2 de Primera Catalana no entén de calma a la zona alta. Ni favorits ni res que s’assembli. Sí, el Balaguer és líder destacat, però cada cop apareixen més equips que aixequen la mà per a presentar candidatura a l’ascens. Des de la modestia però amb il·lusió. En aquesta jornada, Reus B Cambrils i EFAC Almacelles guanyen protagonisme.

Del filial del Reus ja fa temps que es parla i no s’acaba. Ja són catorze jornades invictes! Els de Lluís Albesa rebien a Cambrils a un favorit a l’ascens, el FC Santboià. Sens dubte, el partidàs de la jornada i que no ha defraudat ningú, amb gols i emoció fins al final. A l’equip de Piti Belmonte se l’han complicat les coses amb el gol inicial de Xavi Jaime (10’), però Omar Balde es va encarregar de donar esperances als del Baix Llobregat a l’inici de la represa.

Però aquest Reus B Cambrils està, com es diu ara, ‘on fire’. Primer Óscar Torre (65’) i després Roger Ametllé (85’) van obrir una escletxa aprofitant també la inferioritat numérica del Santboià, amb les expulsions de Gerard Rovira, al 75’ per doble groga i Josele, al 76’ amb vermella directa. Aarón Bueno, des dels onze metres, va deixar el marcador en el 3-2 definitiu.

Golejada almacellenca

32 punts pels reusencs i pels santboians, els mateixos que suma l’ara segon classificat, l’EFAC Almacelles. Els homes de David Giménez no van tenir compassió d’un Vilanova en hores baixes, amb un contundent 4-0. Enric Bosch, Héctor Badia –de penalti- i els germans Canadell van ser els artífexs de la golejada de la jornada. L’entrenador visitant, Edu Berrocal va acabar expulsat per vermella directa al minut 83, com també el seu ajudant Manuel Martínez.

El Vila-seca va derrotar per la mínima el líder Balaguer // FOTO: CF Vila-seca

Per damunt d’aquest pilot seguim veient el Balaguer, líder una jornada més, tot i la seva derrota a Vila-seca. Els locals van fer un bon partit amb arribades i control que va sorprendre el conjunt de La Noguera, adormit als primers compassos. Un gol anul·lat als visitants quan més pressionaven els d’Edu Franco hagués pogut canviar el signe del matx.

En els segons 45 minuts, els balaguerins van aparèixer una mica més. No obstant això, quan faltaven dos minuts pel final, Sardà va aconseguir el gol de la victòria per un Vila-seca que es retroba amb la victòria contra un dels grans favorits a pujar a Tercera Divisió.

Triomfs tranquil·litzadors

Si per la zona noble de la taula les coses no poden estar més estretes, per la part de sota les coses segueixen el mateix guió i guanyar cada jornada es fa més difícil; per això els triomfs aconseguits per l’Alpicat, Suburense i Igualada són vitals per sortir del pou.

Vendrell va tornar a celebrar un altre gol, aquest cop a Viladecans // FOTO: FutbolAlpicat

L’Alpicat va viatjar fins a Viladecans amb la intenció de puntuar. Al final es va imposar per 1-2, emportant-se els tres punts cap a Lleida. Els visitants no van tardar a avançar-se mitjançant Vendrell al minut 6, en la primera arribada que van tenir. Eric Jiménez al 22 va empatar l’encontre. Quan tot semblava que els dos es repartirien els punts, Garriga al 94, després d’un error local que va permetre la contra, va sentenciar el matx.

Un altre que necessitava els punts com l’aigua era el Suburense, que va rebre a un Morell que ja tasta la Segona Catalana. Un solitari gol de Marce a les acaballes va donar la victòria als locals, que van patir més de l’esperat. Reina i Riba (banqueta Suburense) van veure la vermella directa al minut 83.

Per la seva banda, l’Igualada també va guanyar després de dues derrotes consecutives. El gol de Peña al minut 29 va bastar als de Gimeno per vèncer al San Cristóbal i fer-se amb tres punts molt importants. Partit amb alternatives durant la primera part i amb moltes interrupcions durant els segons 45 minuts on els visitants van apretar i els igualadins van resguardar-se al darrere, aguantant el resultat.

Remar a contracorrent

Xavi Marqués, executant una falta contra el Sant Ildefons // FOTO: UE Rapitenca

Una jornada més i el Rubí cada vegada ho té més difícil i haurà de remar molt si vol conservar la categoria. Aquest cap de setmana va enfrontar-se contra el Vista Alegre, qui jugava el seu primer partit oficial a Can Rosés. Els de Castelldefels van matar el matx en 15 minuts. Primer, Naoufal al 58 i després, Jarabo al 74 van ser els golejadors visitants.

Finalment, al partit que va obrir la jornada, la Rapitenca es va imposar 2-1 al Sant Ildefons. Xavi Marqués, just abans del descans i Sergi José, al començament de la segona meitat van avançar als de la Ràpita. Iván al 89 va reduir diferències, encara que el resultat ja no es mouria. Eduard Pascual, membre de la banqueta del Sani, va veure la vermella directa al minut 73, mentre que el local Jacobo la va veure al minut 89. Els ebrencs continuen invictes a casa en una Lliga on la zona alta és una festa amb cada cop més convidats…