Edu Raya, el golejador que mai no falla

El nom d’Edu Raya és sinònim de gol aquesta temporada. El davanter del Balaguer és l’únic futbolista de Segona Catalana que ha anotat a totes les jornades

Edu Raya, a l'esquerra, a la seva presentació amb el Balaguer // FOTO: Joan Bové
Edu Raya, a l’esquerra, a la seva presentació amb el Balaguer // FOTO: Joan Bové

El CF Balaguer és el líder del subgrup 7B de Segona Catalana, després d’haver guanyat els set partits que ha disputat. I una de les claus és l’excel·lent moment golejador d’un futbolista casat amb el gol. Edu Raya viu un moment dolç.

Repassant tots els grups i subgrups de Segona Catalana, només hi ha un jugador que ha vist porta a tots els partits jugats pel seu equip. El Balaguer n’ha jugat 7 dels 8 d’aquesta Lliga -al seu grup un equip descansa cada jornada- i a tots 7, Raya ha fet el gest de celebració.

LA RATXA D’EDU RAYA

Més de la meitat dels gols del Balaguer són seus. Els de la capital de La Noguera sumen 21 i Edu ja n’ha fet onze. És, òbviament, el màxim realitzador del seu grup i també de tota la categoria. Només l’iguala Narcís Caballero, del Tossa (subgrup 1B), però aquest ha jugat un partit més que ell.

Raya va iniciar la seva ratxa el 19 de setembre, al camp de l’Angulària d’Anglesola. Va fer un doblet al 0-5 que van signar els de David Biosca al seu debut al campionat. A la segona jornada, el Balaguer va descansar, però a partir de la tercera el davanter va seguir amb el seu ritme: un gol per partit contra Palau d’Anglesola (1-2), La Seu d’Urgell (4-2), Guissona (0-2) i Artesa de Segre (2-0).

Als dos darrers partits, el jugador del Balaguer ha ampliat el seu registre. Nou doblet el 31 d’octubre a Organyà (0-5) i, finalment, ‘hat trick’ diumenge passat al Municipal balaguerí, contra l’Atlètic Castellserà (4-0). Onze gols en set encontres fins ara.

L'onze inicial del darrer triomf del Balaguer // FOTO: @Balaguer_CF
L’onze inicial del darrer triomf del Balaguer // FOTO: @Balaguer_CF

23, EL SEU RÈCORD

Edu Raya intentarà que la ratxa segueixi aquest diumenge, en el partit al Municipal de Balaguer contra el Bellpuig. Sense amonestacions acumulables que puguin frenar la seva participació -encara no ha vist cap targeta aquesta temporada-, el futbolista es va apropant al seu rècord particular. La temporada 2016-2017 va anotar 23 gols -6 de penalti- als 28 partits jugats amb el Mollerussa, a Segona Catalana.

La seva trajectòria esportiva ha estat sempre a clubs de les terres de Ponent. Tres temporades a l’EFAC Almacelles (fins 2015), quatre al Mollerussa (fins 2019), una a l’Alcarràs (2019-2020) i des de l’estiu del 2020 a un Balaguer que aspira a tornar a Primera Catalana. Edu Raya ha viscut al llarg de la seva carrera dos ascensos a Primera Catalana (2013 i 2018) i un descens a Segona Catalana (2015).

Sens dubte, Edu està vivint un moment dolç, per alegria dels seus companys i de seguidors i seguidores d’un històric com és el Balaguer. És el golejador del moment al futbol català.