Dura i complicada temporada per als juvenils

Divisió d’Honor i Lliga Nacional juguen una dura i complicada temporada 2021-2022 per als juvenils. Els nombrosos descensos de les dues categories creen molta incertesa

Els juvenils de la UE Sants d'Angel Gálvez lluita per a trobar el seu lloc a la Lliga Nacional // FOTO: E. Berzosa
Els juvenils de la UE Sants d’Angel Gálvez lluita per a trobar el seu lloc a la Lliga Nacional // FOTO: E. Berzosa

@EduardoBerzosa3

Set jornades senyalen una mica el que és aquesta dura i complicada temporada per als juvenils a la Divisió d’Honor i la Lliga Nacional de juvenils.

Estem davant d’un curs 2021-2022 amb nombrosos descensos i que marquen una competició en la qual molts dels interessats no acaben de conèixer el seu desenvolupament final després de la disputa de les dues voltes.

Ara com ara queda clar que a DHJ només queda invicte el Nàstic de Tarragona perquè la setmana passada van caure Barcelona i Espanyol davant Espanyol i Ebro, respectivament.

GIRONA I FIGUERES, JUVENILS D’OR

D’altra banda, la Lliga Nacional presenta a Girona B i Figueres com a invictes després d’haver-se disputat sis jornades; excepcional treball dels tècnics Antonio Javier Rivera i ‘Yoyo’ Gálvez.

En resum: aquest curs baixaran 6 equips a LNJ –”sense perjudici de l’existència de descensos no compensats de DHJ”- i perdran categoria 5 de Lliga Nacional a Preferent (13a, 14a, 15a, 16a i 17a posició), Quant a ascensos només seran 2 els qui arribin a l’elit de la categoria.

Per a la Copa del Rei estaran els 4 primers classificats i els tres millors de tots els cinquens.

Àngel Gàlvez, tècnic de la UE Sants compleix la 7a temporada com blanc i verd // FOTO: E. Berzosa
Àngel Gàlvez, tècnic de la UE Sants compleix la 7a temporada com blanc i verd // FOTO: E. Berzosa

GÁLVEZ: “SERÀ UN ANY COMPLICAT”

Un exemple dels equips que lluita contra tot és la UE Sants de la mà del seu entrenador Àngel Gálvez per a qui “torna a ser un any complicat amb un equip menys i amb un descens més”.

Gálvez recorda que “si l’any passat ja van baixar 6 equips, enguany sent 17 equips torna a estar difícil per a tots. La LNJ hauria de ser com era abans 18 equips i 4 descensos”

Estem “davant una Lliga igualada com cada any, però enguany segons sembla serà la més competida de totes. A priori, no veig cap equip candidat a baixar sinó que veig equips molt ben treballats i amb molt bons jugadors”.

“LA LLIGA MÉS COMPETIDA”

La recomanació de l’entrenador blanc-i-verd, que compleix la seva setena temporada a la banqueta de l’Energia, passa per “un grup de 18 i amb 4 descensos, o dos grups i una fase final, però que la repercussió d’ascensos i descensos fos la mateixa. És a dir: 2 per a pujar i 2 per a baixar”

Ara com ara, aquest curs presenta una temporada “molt competida , molt igualada i molt emocionant, ja que cada setmana hi ha sorpreses. Per tot això és tan atractiva poder viure-la en primera persona i per a l’espectador”.

Gálvez no es queda amb un equip o un jugador en particular -“tots tenen talent i aspectes a destacar”- encara que “l’efectivitat del Figueres amb els seus davanters i la regularitat del Girona, per resultats i joc, aquí estan”.