Dura derrota per als juvenils catalans

Cara i creu per a les seleccions catalanes sub-18 i sub-16 en la primera fase del campionat d’Espanya. Vilanova va viure el KO davant Balears encara que el tècnic Nacho Segura no vol escoltar la paraula fracàs

La selecció catalana sub 18 va caure davant Balears / FOTO: FCF

Triomf davant Galícia (2-0) i derrota enfront de Balears (0-2), això en el que refereix als juvenils. És a dir, gairebé impossible la classificació per a la segona fase encara que els sub-18 no llencen la tovallola. D’altra banda, els sub-16, que van superar a Galícia (3-2) i van igualar amb Balears (0-0), segueixen amb les seves esperances intactes. Ara només queda esperar futurs creuaments i poder realitzar alguna sessió de treball més entre setmana.

“Aquesta dialèctica de fracàs no m’agrada perquè això és un joc. Clar que depenem d’un resultat, però cal tenir molt clars també una sèrie de factors”, raona Nacho Segura. És més, per al seleccionador juvenil, que “no vull excuses de cap tipus”, cal tenir en compte “el reglament tan complicat amb el qual cal jugar” – màxim 3 jugadors per equip en el camp, dos de primer any i màxim 4 sobre 18- i els problemes a l’hora de cridar a futbolistes de Barça i Espanyol “encara que els respecto moltíssim perquè també tenen els seus objectius”.

Nacho no es queixa sinó que exposa “un factor principal per no haver pogut aconseguir l’objectiu: això és futbol. Et riuràs, però això és futbol”. Pendent de què pugui oferir el sorteig per a la segona fase, el tècnic català prefereix no entrar a comentar absències importants en la llista com la dels blaugrana Alañà, Carlos Pérez, Alex Vilanova o Cucurella. A aquest pòquer importantíssim també cal afegir al golejador blanc-i-blau Víctor Campuzano per estar lesionat.