Dos gols llampec donen la glòria al Prat

Els pota blava marquen dues dianes en el darrer minut del seu partit contra el Martinenc (2-0) i aconsegueixen la classificació per les semifinals de l’Històrics. El Santboià no va poder igualar la gesta i va caure eliminat, mentre que l’amfitrió no va tenir opció

El Prat és el tercer semifinalista de l'Històrics // FOTO: Bernat López
El Prat és el tercer semifinalista de l’Històrics // FOTO: Bernat López

El tercer dia del Torneig d’Històrics es va veure el que ha estat el millor partit de tota la competició. El Prat-Santboià (1-1) va tenir de tot; gols, intensitat, bon joc i espectacle i va deixar tot obert pels dos següents. Quan els de Vacas es trobaven amb l’aigua al coll van tirar d’oportunisme per fer dos gols de Rosillo i Manu que van deixar coll avall l’eliminatòria. El Santboià n’havia de marcar dos el darrer partit, però no va poder aconseguir-ho. El Prat confirma el ple de Segona B a semifinals juntament amb Badalona i Llagostera.

El primer partit del tercer grup de l’Històrics enfrontava a un Segona B (Prat) i al vigent campió de la competició (Santboià). El duel, a més, suposava el segon derbi del Baix Llobregat en menys d’una setmana – l’anterior va guanyar el Prat 3-2 – i l’enfrontament no va decepcionar. Des del primer moment Prat i Santboià van jugar amb intensitat i caràcter, i a diferència dels partits d’ahir es van veure moltes arribades a l’àrea contrària.

La vistositat del joc de possessió dels d’Alberto Fernández contrastava amb l’essència de contraatac dels de Vacas. Dues formes d’entendre el futbol oposades, però igualment vàlides per arribar a l’èxit. Es va començar a comprovar amb un gran gol de Fran Bea de falta des d’uns 30 metres que va avançar el Prat al minut 19. L’obra d’art del de Motril va tenir resposta per part del Santboià onze minuts després amb un gol que no va tenir res a envejar al ja esmentat.

Márquez va recollir un canvi de joc, va controlar l’esfèrica de forma orientada i va definir a la perfecció davant de la sortida del porter. El gol va donar ales al Santboià, que va dominar els darrers minuts del partit. Els crits de Vacas rectificant les accions dels seus jugadors, en conseqüència, van anar en augment. L’empenta dels d’Alberto Fernández no va trobar premi durant el partit, però si a la tanda de penals. El Santboià la va guanyar per 4-3 i això, tenint en compte els precedents dels dos grups anteriors, era molt important.

Fitxa tècnica

AE Prat: Guille, Sierra, Eloy, Vivó, Lucas, Artabe, Sarmiento, Fernando, Fran Bea, Oribe i Manu.

FC Santboià: Hugo, Roberto, Javi, Márquez, Dani Iglesias, Heredia, Luque, Sergio Urbano, Álex Fernández, Aiham i Jordi Martínez.

Àrbitre: Carlos Rodríguez. TG: Oribe

Gols: 1-0 Fran Bea (19’), 1-1 Márquez (30’)

Incidències: Primer partit del grup tres del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó davant d’uns 200 espectadors.

La temuda pluja rep a l’amfitrió

El Prat va haver de jugar el segon partit consecutiu, circumstància fatal tenint en compte que els dos equips que ho havien fet anteriorment (Manlleu i Cornellà). L’estadística estava per trencar-la i Vacas ho va intentar proposant un onze en el que només repetien quatre jugadors. El Prat, tot i això, es mostrava cansat. Tot el contrari que el Martinenc que, encoratjat per la seva afició, va saltar al camp extra motivat.

El partit va comptar amb un tercer protagonista: la pluja. Van caure uns aiguats intermitents durant tot el matx, però el que no va parar va ser el futbol. Poc agraït per l’espectador, per cert. El joc directe va imposar-se per ambdues bandes i qui més còmode s’hi va trobar va ser el Martinenc. Els barcelonins, amb dues bones ocasions de Cortezón, podrien haver-se avançat en el marcador, mentre que el Prat no trobava la manera de fer mal. Vacas va fer un doble canvi al 25’ retirant als defenses Sierra i Vivó per dos homes de talant ofensiu com Manu i Fernando, però ni així.

Quan tot feia indicar que el partit acabaria amb empat a zero va arribar una autèntica revolució. Ignacio Rosillo al 44’ i Manu Balda un minut després van fer dos gols en un obrir i tancar d’ulls. Dos dianes que valien el seu pes en or, ja que d’una banda donaven tres punts al Prat i de l’altra obligaven el Santboià a guanyar per almenys dos gols en el partit següent per a passar.

Prat: Toni, Sierra (Manu, 25’), Murillo, Vivó (Fernando, 25’), Lucas, Sebas, Artabe, Granell, Ignacio, Matas i Víctor.

Martinenc: Carulla, Rueda, Alburquerque, Diego, Dani Acosta, Alberto, Casanovas, Pitu, Raúl, Juanlu i Vinuesa.

Àrbitre: Ricard Vidal. TG: Fernando

Gols: 1-0 Ignacio Rosillo (44’), 2-0 Manu Balda (45’).

Incidències: Segon partit del grup tres del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó davant d’uns 350 espectadors.

Un compte enrere de 45 minuts pel Santboià

Com si d’un compte enrere es tractés, d’ençà del xiulet de l’àrbitre el Santboià tenia 45 minuts per a fer dos gols. L’objectiu era clar, el temps per a dur-lo a terme potser massa curt. Sigui per la missió o per altres factors, al Santboià li va faltar la pausa del primer partit en el tercer. Les ocasions van ser comptades i la gran quantitat de canvis per part dels dos equips – fins a cinc en 22 minuts – van dificultar l’empresa pels del Baix Llobregat.

El Martinenc, per la seva part, va seguir la línia del partit contra el Prat, mostrant-se correcte en defensa i perillós en atac. Pel que fa a l’aspecte ofensiu cal destacar que l’amfitrió va millorar ostensiblement les seves prestacions amb l’entrada al camp de Manel. Aquest últim, en la primera pilota que va tocar, va protagonitzar una acció de qualitat que de no ser per la intervenció d’un defensor hagués acabat en gol.

‘L’efecte Manel’ va desaparèixer ràpidament, en sec, i fins al final del partit no hi van haver notícies de perill per cap dels dos equips. El Santboià, tot i tenir l’obligació de marcar dos gols, no en va fer cap contra un Martinenc que, ja eliminat, va sumar un meritori empat contra un equip de Tercera. Aquesta categoria sembla condemnada al torneig d’Històrics, ja que els tres semifinalistes són equips de Segona B (Badalona, Llagostera i Prat). Demà, per aquesta inèrcia, L’Hospitalet hauria de passar, però de ben segur que Júpiter i Ascó no posaran les coses fàcils als de Martín Posse. I és que, com s’ha vist durant els tres dies de competició, la diferència de categoria desapareix en el format de triangular.

Santboià: Héctor, Alberto, Dani Iglesias (Javi Calvo 22’), Álex, Oriol Albert, Heredia (Àlex Fernández 22’), Eloi, Raul, Òscar, Gerard i Dani Luis.

Martinenc: Carulla (Cano 16’), Joan, Albuquerque, Hinojosa, Dani Acosta, Alberto, Isma, Pitu (Manel 20’), Vinuesa, Raúl (Pau Cassana 13’) i Joel.

Àrbitre: Carlos López. TG: Gerard.

Gols: –

Incidències: Tercer partit del grup tres del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó davant d’uns 200 espectadors.