Diada de Copa del Rei pels catalans de Segona B

Cinc equips catalans es juguen passar a la tercera ronda de la Copa i un ho farà segur degut al Sant Andreu-Olot. Nàstic-Albacete, L’Hospitalet-Racing i Lleida E.-Caudal són la resta d’emparellaments i tots juguen com a locals

L'Olot i L'Hospi són dos dels catalans que juguen la Copa // FOTO: ueolot.com
L’Olot i L’Hospi són dos dels catalans que juguen la Copa // FOTO: ueolot.com

El futbol català no s’atura l’onze de setembre. Tot el contrari, s’activa d’allò més amb una competició tan atractiva com és la Copa del Rei pels equips modestos. Sant Andreu, Olot, Nàstic, L’Hospitalet i Lleida Esportiu es juguen quedar-se a un pas de jugar contra un Primera – i una bona injecció econòmica, tot sigui dit – si passen ronda. No hi hauria millor homenatge a la Diada de Catalunya que un ple d’equips de la nostra terra a la tercera ronda.

Aleshores, en el pitjor dels casos, quedarà un equip català ja que Sant Andreu i Olot mantindran un duel directe el dimecres a les dotze del migdia a Can Dragó. Amb el precedent de lliga (victòria 2-1 del Sant Andreu) ben fresc, els quadribarrats volen repetir victòria i Patxi Salinas ja comentava en acabar el partit a Badalona que “Volem passar sí o sí contra l’Olot. Ho intentarem amb totes les nostres forces”.

La resta de catalans juguen a casa. L’Hospitalet, que va perdre precisament contra l’Olot el passat cap de setmana, buscarà refer-se a la competició del KO després de dues derrotes consecutives en lliga. El rival és un històric com el Racing de Santander – ara a Segona B – i tothom qui vulgui veure el partit haurà de pagar, tant socis (5 euros) com no socis (10). El partit a la Feixa Llarga serà a les 19 hores, mentre que el Nàstic juga en horari matinal (12 h) contra un altre clàssic del futbol espanyol.

No és cap altre que l’Albacete, dirigit per l’ex entrenador grana Luis César Sampedro. L’actual tècnic Santi Castillejo i el seu projecte comencen a rutllar gràcies a tres victòries en set dies i contra l’equip manxec pot donar un nou pas endavant. Per últim, el Lleida Esportiu entra en escena després de quedar exempt en primera ronda i ho fa contra un equip  incòmode com el Caudal de Mieres. Els blaus volen refer-se de l’ensopegada a Llagostera i guanyar el dimecres a les 19 hores seria la millor manera de fer-ho.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com