DHJ: Noves il·lusions, idèntics reptes

Ens trobem en una temporada normal regular, on ja els equips no tindran excuses del format com l’any passat. Aquesta temporada podrem gaudir dels millors equips de Catalunya, Aragó i Illes Balears a la Divisió d’Honor

Chesco Rivas ha conduït al costat d'Alberto González a la Uni Bellvitge a la Divisió d'honor // FOTO: Eduardo Berzosa
Chesco Rivas ha conduït al costat d’Alberto González a la Uni Bellvitge a la Divisió d’honor // FOTO: Eduardo Berzosa

CHESCO RIVAS

Entrenador i Fundador rafe club

Una altra vegada, l’exigència serà molt alta i amb la dificultat, per a la majoria, una altra vegada, d’haver d’eludir els 6 descensos amb aquesta Divisió d’honor juvenil 2021-2022.

Els favorits són sempre els grans: Barcelona, Espanyol i Zaragoza i d’aquests 3 jo donaria el campionat a l’equip blaugrana. Si aconsegueix pujar el bloc del juvenil B i manté el seu nivell tan competitiu, és la meva aposta.

DHJ: FAVORITS, ELS DE SEMPRE

Ja sé que l’Espanyol va tenir una temporada molt irregular en nacional, però segur han après dels errors i aquesta temporada sortiran més conscienciats.

Els convidats a assaltar al poder i ficar-se amb els ‘top’ que busquessin la Copa del Rei seran Cornellà, Damm i Girona que lluitaran per fer un pas al capdavant amb els grans. Són tres clubs amb jugadors d’un alt nivell i formats a l’elit del futbol català, és a dir, acostumats a l’exigència alta.

Segur el Cornellà amb l’aprenentatge de l’any anterior i la renovació del cos tècnic portaran a l’equip a lluitar amb els grans.

Espanyol i Cerdanyola ja s'han vist les cares aquesta temporada // FOTO. Carles Casanova

Espanyol i Cerdanyola ja s’han vist les cares aquesta temporada // FOTO. Carles Casanova

AQUEST SABADELL CREIX

El club que més ha progressat en els últims anys a escala juvenil ha estat el Sabadell perquè ha aconseguit dos ascensos consecutius de preferent a Divisió Honor amb gran feina l’any anterior.

El dubte és si continuaran escalant o ja no podran seguir amb aquesta línia ascendent d’un gran del futbol català base; sense dubte, la gestió i els caps pensants d’aquest projecte mereixen un reconeixement.

Europa i Nàstic Tarragona van fer una bona campanya aquest passat exercici i mantenir aquests nivells de resultats serà tot un treball dur dels seus cossos tècnics i jugadors.

Crec que el Mallorca no passarà tantes dificultats per a mantenir la categoria, però en descendir 6 i ser una lliga tan igualada i exigent farà que tots els equips surtin cada partit a donar-lo tot, amb noves il·lusions i idèntics reptes a la DHJ.

EXPERTS EN PERMANÈNCIA

Quant a la resta de clubs, crec que lluitaran per quedar des d’aquesta setena posició cap amunt i no passar tantes dificultats. Els experts en permanències són Lleida Esportiu i Cerdanyola que lluitaran pel mateix objectiu.

Cornellà i Europa seran dos grans animadors per a aquesta DHJ // FOTO: Carles Casanova

Cornellà i Europa seran dos grans animadors per a aquesta DHJ // FOTO: Carles Casanova

Esment especial als nous catalans que van ascendir: ‘la meva’ Unificació Bellvitge i el Sant Andreu que sortiran per la permanència des del primer minut.

Esperem veure una gran temporada i no escoltar excuses perquè tots parteixen en les mateixes condicions encara que cada equip amb la seva realitat i context.

Veurem sorpreses, camps molt difícils i molt bon futbol de nivell perquè cada vegada surten millors jugadors i entrenadors de les categories de l’elit Juvenil categoria Nacional i Divisió Honor. En resum: DHJ: Noves il·lusions, idèntics reptes.