Divisió d’honor Infantils: l’Espanyol defensa títol

El treball de l’Espanyol infantil de Divisió d’Honor 2018-2019 va tenir resultats excel·lents: Lliga i Copa Catalunya. Aquest és el repte per a un Barcelona a qui també desafiaran Girona, Cornellà i Damm

EDUARDO BERZOSA/M.SEGURA
Barcelona, Espanyol, Infantils
Erik Llorca i David Sánchez, técnics Espanyol i Barça/FOTO: Eduardo Berzosa

La temporada passada del RCD Espanyol infantil va ser fabulosa i aquest és el repte per al seu nou tècnic Erik Llorca que procedeix del B després de treure-li 10 punts al segon (Can Rull). Immillorable treball el dels blanc-i-blaus, que ja han brillat aquest estiu a Arnedo, i gran examen per a aquest curs 2019-2020 enfront del Barça de David Sánchez, substitut d’Alex Urrestarazu.

Amb dos campionats per als pericos per tres per als blaugrana en els últims cinc, la temporada 2019-2020 comença a rodar aquest cap de setmana amb totes les il·lusions per tots els costats. Arrencaran amb totes les opcions, Espanyol (Erik Llorca), Girona (Lluís Hernández), Barcelona (David Sánchez), Damm (Alex Rodríguez/Roger), Sant Gabriel, Cornellà (Pere Pérez), Gimnàstic Manresa, FP Reus (Marc Vela), Nàstic (Jordi Rojas), At. Segre (Cristian/Joan Medina), Sant Andreu, Jàbac i Terrassa i els quatre nouvinguts com són Llagostera (Pedro Moreno), Manresa (Edgar Domènec), Mercantil i Sant Ildefons (Rubén García)
Sant Ildefons,, DHI, Barcelona, Espanyol, Infantils
Sant Ildefons, Infantil amb Rubén García/FOTO: ‘Sani’

Rubén García al capdavant del Sant Ildefons

Un d’aquests quatre que estrenarà categoria és el Sant Ildefons, un gran modest de Cornellà que tindrà el privilegi aquest exercici de lluitar amb els més grans de la categoria. El curs passat va ser excel·lent de la mà d’Edu Santos i companyia perquè van lluitar el títol a tot un FC Barcelona amb el qual van aconseguir empatar a punts (65) i només un gol els va privar d’aquesta primera plaça. Increïble!!
Però això és història i ara mana en l’Infantil de Divisió d’Honor, Rubén García. La temporada passada va dirigir el cadet de l’equip del Baix i ara s’han intercanviat els papers. L’oportunitat és d’or. “És un repte emocionant per a tots i estem molt il·lusionats davant aquesta realitat que ens permeti salvar la categoria i intentar que els nens aprenguin una mica més”, comenta.
Després d’una pretemporada “en la qual hem evitat enfrontar-nos a rivals de Divisió d’Honor”, el ‘Sani’, que manté “només a 4 xavals” del curs passat, ha hagut de buscar per tota la zona els reforços necessaris i confeccionar una plantilla “amb 17 futbolistes molt il·lusionats”. Rubén ens recorda que “som un club humil i ara tenim la categoria màxima d’infantils per a anar per totes. La nostra exigència serà màxima i el nostre sacrifici ha de ser major”.
El que més els pot estimular és que ja es comenci a dir que “som el primer candidat al descens. Mira: no renunciarem mai a competir. Sé que serà una Lliga amb dos grans blocs: de l’1 al 8 i del 8 al 16. Aquí a baix estarem nosaltres lluitant i la nostra Lliga comença a Manresa, un dels nostres rivals directes”.

Després de confirmar que jugaran els diumenges “a les 10 del matí abans del primer equip”, el tècnic agraeix “el suport de la gent perquè es nota” i sap que “es tornarà a demostrar que la nostra casa és un fortí. Tant de bo els animi el nostre projecte perquè sortirem per totes”.

Quant a favorits, no hi ha dubte: “Barcelona i Espanyol, qualsevol dels dos. Un detall pot decidir el campionat. La Divisió d’Honor és una categoria complicada”.