DHC: Barça, campió; Cornellà, dur descens

Quinze jornades de competició donen per a poc encara que, quan es va jugar la primera un llunyà 11/10/20, no es veia final. Es va haver d’esperar al 4/4/21 per a reiniciar un curs atípic. Finalment, Barça, campió; Cornellà, dur descens

Aitor Maeso, tècnic del cadet de la Damm veu així la temporada 2020-2021 // FOTO: Ignasi
Aitor Maeso, tècnic del cadet de la Damm veu així la temporada 2020-2021 // FOTO: Ignasi

EDUARDO BERZOSA

Barça (41 punts), campió, 1 més que l’Espanyol (40) i 10 més que el Girona; un curs més, els de Marc Serrra tanquen amb 13 triomfs amb 2 empats (1, a casa, enfront de Gimnàstic Manresa a zero, i un altre, a domicili, davant el Nàstic, 0-0). Després ja se sap: els casos de COVID multiplicaven els ajornaments, però, finalment, l’esforç i l’interès de tots va treure l’empresa endavant.

RESUM: BARÇA, CAMPIÓ

Màxim golejador (44), 1 més que els pericos de Xavi Corominas i menys golejats (5, un menys que els blanc-i-blaus).

En resum: FC Barcelona (campió). Baixen: Europa, Llagostera, Jàbac i Cornellà. Pugen de Preferent: At Sant Just, Vilassar Mar, Sabadell i Sant Cugat.

ENTREVISTA AITOR MAESO

La Damm cadet va finalitzar a la quarta posició d’aquesta Divisió d’honor. 7 victòries, 4 empats i 4 derrotes i un balanç de 34 gols marcats per 16 rebuts resum aquest curs als ordes d‘Aitor Maeso, el seu entrenador, i el seu equip tècnic.

Aquesta Damm cadet va finalitzar a la quarta posició d'aquesta Divisió d'honor // FOTO: Ignasi
Aquesta Damm cadet va finalitzar a la quarta posició d’aquesta Divisió d’honor // FOTO: Ignasi


Què opina d’aquesta passada temporada 2020-2021 amb la Covid com a gran protagonista?

Ha estat una temporada complicada per a tots, però també molt emocionant, on tots els partits tenien un al·licient extra a nivell competitiu.

L’objectiu del seu cadet per on passava? Portar a dos xavals a la selecció espanyola és un èxit notable...

És senzill: l’objectiu és i ha de ser, formar jugadors perquè arribin al Juvenil A amb una idea i conceptes clars de joc perquè el nostre primer equip, amb Luis al capdavant, representa la perfecció. Pel camí s’aconsegueixen coses importants per als xavals, com, per exemple, aquestes convocatòries amb la selecció o incorporacions a pedreres professionals.

“Barça o Espanyol? Qualsevol hauria estat just campió”

Quin seria el resum positiu i el negatiu d’enguany?

El més positiu, que després de tant de temps, els xavals han pogut gaudir una altra vegada d’entrenar i competir. El negatiu, el dia a dia… era complicat, problemes d’horaris, acumulació de partits, incertesa amb baixes inesperades, però després de tot el que ha passat la societat, no ens podem queixar per aquestes petites coses.

Just campió l’FC Barcelona?

Barça i Espanyol han fet una gran temporada, jugant i competint a un gran nivell, qualsevol hauria estat just campió.

Aitor Maeso analitza aquest Barça, campió i el dur descens de la UE Cornellà // FOTO: Ignasi
Aitor Maeso analitza aquest Barça, campió i el dur descens de la UE Cornellà // FOTO: Ignasi

Entre els descensos destaca el del Cornellà. Sorprès?

Des de fora és difícil opinar. En una lliga tan curta, les dinàmiques són difícils de canviar perquè apareixen condicionants externs (lesions o mala sort) que et deixen sense temps de reacció.

Una altra pena és que no s’ha pogut disputar la Copa Catalunya.

Sí, és una llàstima perquè alguns jugadors només tenen 1 o 2 opcions en tota la seva carrera de jugar aquesta Copa . És un premi molt bonic, emocionant i requereix molta feina durant l’any.

CORNELLÀ: ANY COMPLICAT

El tècnic de la UE Cornellà, Mario García, sap que “la temporada ha estat igual que per a tothom perquè ha estat un any molt complicat”. La narració és molt clara: “Jugaves dijous i dissabte sense opció a canvi de dia. Sorties del confinament 10 dies i tocava competir de nou al cap de tres dies”.

Això d’estar “diversos mesos sense poder entrenar pel confinament comarcal i perimetral i dues setmanes després arriba la lliga, amb partits a casa i fora per desigual ….és molt complicat. Però en el món del futbol totes aquestes paraules són enteses com a excuses, en fi…”