Derbi perico, reacció de Manresa i Prat i embolic a Bellvitge

Cap de setmana intens a la LNJ. L’Espanyol va superar al Barça, Manresa i Prat segueixen cap amunt i poden amb Damm i Cornellà. I, a més, embolic a Bellvitge

El CE Sabadell no falla mai / FOTO: ROGER BENET

Segona jornada de la segona volta a la Lliga Nacional Juvenil i marcadors atapeïts en un cap de setmana amb moltes coses per explicar. I això que aquesta 19a Jornada es va tancar amb un triomf visitant (Josep María Genè davant la Unificació), 2 empats (Cornellà-Prat i EG Gironés Sábat-Reus D.) i 6 victòries locals (Mollet, Jàbac, Sabadell, Espanyol, Mercantil i Manresa). En quant a gols, cal destacar 14 locals per 7 visitants.

Impressionant el Manresa d’Albert Nualart i el Prat d’Oliver Lima. Mereixen ser destacats per sobre de qualsevol altre equip i fins i tot per davant del derbi entre Barça i Espanyol. Els del Congost han superat la seva preocupant crisi amb 3 triomfs consecutius davant Cambrils, Espanyol i Damm. La fe d’aquest equip va servir perquè Sergi Enrique anotés un gol sensacional enfront d’una Damm que cau per segona vegada fora de casa seva. Ara els locals queden a 5 punts d’un Sabadell que mai falla.

Els arlequinats ja acumulen vuit jornades sense perdre, cosa que van fer front al Cornellà B el passat 8 de novembre. Però si el Manresa està que se surt, li segueix el Prat. Els del Sagnier van lluitar fins a l’últim segon a Cornellà i el premi li va arribar gràcies a un gol de David Requena en el minut 89. Els pota blava sumen la seva tercera jornada en aquest 2016 amb un premi merescut en un camp complicat.
Tan complicat com era el derbi pel Barcelona a Sant Adrià. Els blaugrana, que carregaran amb la seva cinquena derrota (totes fora del seu fortí), van caure en un quart d’hora excel·lent per part del conjunt de Robert Cuesta. Alavedra i Paredes van remuntar el gol inicial de Mboula.

També tanquen aquesta nova jornada amb una brillant reacció equips com Jàbac i Terrassa davant un Badalona que només ha tret 1 punt en els últims 9 i Mercantil enfront d’una sempre incòmoda EF Mataró. Menys problemes va tenir el Mollet en el primer xoc de la jornada. Marcar aviat (13’, Castro) va facilitar la tasca als de Dídac Vidal que es van veure amb el segon premi (44’ Dani González) abans del descans. La sentència de Marc Montejo (50’) va tallar qualsevol reacció escapolada, a tres punts del descens.

PROBLEMES A BELLVITGE

La nota discordant de la jornada es va viure a Bellvitge on es va imposar el Josep María Gené per 0-2. El partit va acabar amb el segon gol taronja obra de Carlos Saavedra (de penal). El col·legiat Jonathan Miguel no va deixar treure de centre sinó que va marcar el final del partit, la qual cosa va comportar una immediata invasió del camp. Paraules pujades de to van tancar un xoc dur, però correcte en el camp, no obstant això caldrà estar pendent de l’annex arbitral.