Denominació d’origen Pla de Bages

Gerard Bordas vesteix la samarreta del Manresa en partit oficial 14 anys després de l’última vegada. El davanter és la cirereta d’un ambiciós projecte a la capital del Bages

JORDI MESTRES @jordimestres7
Gerard Bordas torna a vestir la samarreta del Manresa // FOTO: cemanresa.cat / xiuletfinal.cat
Gerard Bordas torna a vestir la samarreta del Manresa // FOTO: cemanresa.cat / xiuletfinal.cat

Molt ha plogut d’ençà d’aquell 2001 en el que Gerard Bordas, amb només 20 anys, deixava el ‘seu’ Manresa per a fitxar pel Terrassa. Després, espectacular currículum a Gavà, Nàstic, Lorca, Vila-Real i Girona. Va marxar fet un nen i ara és tot un home. Ha disputat 141 partits a Segona A (27 gols) i 149 a Segona B (25 gols). El seu moment de glòria va arribar aquell 6 d’octubre de 2011. Amb 30 anys, debutava a la Liga BBVA contra el Saragossa. Ara, quatre més tard, afronta un retorn a casa. La capital del Bages, la seva ciutat, l’espera amb els braços oberts.

 

El debut es va produir el passat diumenge al Nou Municipal Congost. Bordas, que va començar a la banqueta, va entrar a la segona part tot i que no va poder evitar la derrota contra l’Andorra (0-2). El Manresa ha començat dubitatiu, però amb Enric Vallès i, sobretot, Gerard Bordas està cridat a lluitar per tot aquesta temporada al grup 1 de Primera Catalana.

Noms no li falten. Equip, tampoc. Bordas, que ja va aconseguir un ascens amb el Manresa la temporada 2000-2001, vol repetir. Fidelitat al club no li falta i, com els bons vins, ha millorat amb el pas dels anys. La denominació d’origen Pla de Bages, amb Gerard Bordas i Enric Vallès al capdavant, promet grans alegries al Congost.