‘Dejà-vu’- Atrapats en el temps

En poques hores s’inicia una nova temporada de futbol al grup 3r de la 2ª divisió B. Un cop finalitzades les llargues pretemporades atapeïdes d’entrenaments i partits, arriba la desitjada competició per aficionats, socis, directius, entrenadors i jugadors (OPINIÓ)

PITI BELMONTE/ TÈCNIC FUTBOL
No n'hi ha millor opinió/ FOTO: JORDI MESTRES
No n’hi ha millor opinió/ FOTO: JORDI MESTRES

Nous projectes, renovades il·lusions, noves energies i ganes que la pilota comenci a rodar. Però realment tot el que trobem en aquest grup 3r es nou? Només hem de fer una petita ullada per veure les moltíssimes semblances.

Trobem la primera pista que ens demostra que poques coses han canviat, en  el fet que dels quatre equips que van jugar el Play Off d’ascens, Nàstic, Huracán, Reus i Hèrcules, només el primer va aconseguir pujar a l’anhelat futbol professional.

La segona pista és que l’equip que va jugar la temuda i perillosa promoció de descens, l’Eldenc, va aconseguir mantenir la categoria i continuar una temporada més a la 2ª divisió B.

La tercera pista i definitiva, la trobem fent una comparació entre els equips integrants en relació a la seva zona geogràfica i la seva relació de filiació. A la temporada 14-15 la categoria la formaven 8 equips catalans, 5 equips valencians, 1 equip balear i 6 equips filials. Pel que fa a la temporada 15-16 aquesta està formada 7 equips catalans, 5 equips valencians, 2 equips balears i 6 equips filials. Com podem observar, l’única diferència és que hi ha un equip balear més i un català menys. Pel que fa als filials, que necessitarien  un article exclusiu, tornem a trobar 6 equips, és a dir, un 30% de la competició !

Així doncs, trobem molts punts en comú entre les dues temporades, però no hem de perdre l’esperança de veure coses noves. Gairebé tots els equips han hagut de renovar les seves plantilles i fer moltes incorporacions, i l’arribada de nous equips a la categoria com La Pobla de Mafumet,cf, C.E. Sabadell, FC Barcelona i CD LLosetense fan que la presència de nous jugadors al grup 3r estigui garantida, o potser no?

Si observem el mercat de fitxatges, ens adonem que més que la incorporació de nous jugadors a la categoria, trobem un intercanvi de cromos entre els diferents equips.

Ara podria fer un salt de 9 mesos i dir quins seran, sota el meu parer, el campió, els 3 equips que disputaran el Play off d’ascens, l’equip que jugarà la promoció de descens i els quatre conjunts que malauradament baixaran de categoria…Això seria massa agosarat per la meva part i es podrien ferir sensibilitats.

Tot i així, en relació al potencial econòmic, la confecció de la plantilla i l’experiència a la categoria, crec que hi ha un gran favorit per ser campió que és el CF Reus Deportiu, ja que ha mantingut la pràctica totalitat de la plantilla i s’ha reforçat amb gol. Seguit de ben a prop per l’Hèrcules d’Alacant.

Els equips favorits per jugar la fase d’ascens serien Alcoyano, Huracán, Lleida i Barça B, seguits de ben a prop per Sabadell i Olot. Per tant, com cada any, massa equips per tant poques places.

Pel que fa a la zona calenta de la classificació, si fem cas a la història de la competició, al final de la temporada trobarem un equip balear i un parell d’equips filials.

Malgrat tot l’exposat, al igual que la pretemporada, l’estiu també es fa llarg sense competició oficial i com la vida i el futbol són dinàmics i canviants, aquesta nova temporada segur que ens portarà sorpreses i ens farà gaudir.

Per tant, que comenci l’espectacle !

Piti Belmonte, Entrenador