Debut somiat per un Mollerussa líder amb companyia

Sorpreses i liderat compartit per 6 equips en la primera jornada de lliga al grup 2 de Primera Catalana. El Mollerussa, per diferencia de gols, és qui mana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Mollerussa es va fer fort a casa contra l'EFAC // FOTO: @EFAC1926
El Mollerussa es va fer fort a casa contra l’EFAC // FOTO: @EFAC1926

Tret de sortida al grup 2 de Primera Catalana. Aquest cap de setmana es va disputar la primera jornada d’un grup més igualat que mai,  amb molts candidats a l’ascens i amb alguna sorpresa. Precisament, una de les més sonades la va donar el Mollerussa en vèncer a l’EFAC.

Els del Pla d’Urgell, recentment ascendits, es veien les cares amb els almacellencs en un dels dos derbis lleidatans de la jornada que es va jugar al Municipal de Mollerussa. L’ensopiment d’una primera meitat sense ocasions, només dues, una per cada banda, va donar pas a l’alegria local quan al minut 62 Raya de cap va marcar l’únic gol del matx que donava els primers tres punts a la categoria i que permetia assolir el liderat, això si, compartit.

En l’altre derbi de Ponent, un altre ascendit, el Tàrrega, també va aconseguir un gran resultat en el seu debut. Fins al Municipal Joan Capdevila de la capital de l’Urgell va desplaçar-se un Balaguer que va patir fins al final per poder igualar un marcador que se li va posar molt complicat des del principi. Només s’havien jugat 5 minuts i els locals ja guanyaven 1-0 gràcies al gol de Sergi Sans. Uns locals que van aguantar aquest resultat fins al minut 89 quan Vendrell es va erigir com a salvador del seu equip anotant el gol de l’empat.

Dilla golejava amb el Gandesa i ja ho fa amb la Rapitenca // FOTO: @uerapitenc

I de terres lleidatanes marxem a terres tarragonines, on Rapitenca i Cambrils Unió van signar taules a La Devesa. Els gols van arribar durant una primera meitat on els locals van gaudir de moltes ocasions per perforar la porteria rival, encara que no va ser fins al minut 40 quan Dilla, amb una gran definició, va enviar la pilota al fons de la xarxa. Tot feia presagiar que amb l’1-0 s’arribaria al descans però una jugada embolicada dins l’àrea ebrenca la va aprofitar Jordi Estivill per col•locar la igualada al lluminós. Segons 45 minuts sense gols i empat a 1 final. Bon inici dels homes d’Amores, que debuten a Primera Catalana sumant un punt lluny del Municipal de Cambrils.

Els favorits no fallen

Si els nouvinguts han protagonitzat les sorpreses del cap de setmana, els teòrics favorits a l’ascens no fallen i sumen els tres primers punts.

El veterà Jaime Fuentes vol donar guerra amb la Montañesa // FOTO: Isaac Fandos

Un d’aquests equips que no va fallar va ser la Montañesa. La Bòbila es va vestir de gala per rebre els groc-i-negres en el primer partit del Gavà després del seu descens i el primer partit dels visitants al grup 2. Els locals van sortir adormits i això ho va aprofitar el seu rival que abans del minut 10 ja guanyava 0-2  amb els gols de Jaime Fuentes al minut 7 i de Maldonado al 10 en culminar una gran jugada personal. A poc a poc, els de Nou Barris es van tancar al darrera intentant crear perill a la contra mentre que els gavanencs es van fer amb el domini de l’esfèric i del matx. Als segons 45 minuts, els de Serrano van estirar, encara més, les línies però el premi del gol no va arribar. Amb aquest triomf els barcelonins comparteixen el liderat amb 5 equips més.

Tampoc va fallar el Viladecans a casa en vèncer i convèncer davant un Vilanova (equip ascendit) molt combatiu sobretot en uns primers 45 molt igualats però que no va poder aguantar el 0-0 a la segona meitat on els locals van completar un matx brillant. Iván García al 51 a centre d’Èrik, Peralta en recuperar una pilota solta dins l’àrea i afusellar la porteria al 61 i Robert al 70 a pilota parada van sentenciar el partit. El gol dels vilanovins va ser obra d’Òscar al 79.

Per un gol menys va guanyar el Júpiter al Lleida Esportiu B a Gardeny. La tarda es va posar de cara pels visitants amb el gol d’Àlex Prat al minut 14 en culminar un contraatac molt ben portat per tot l’equip. El filial no va tardar a igualar el matx mitjançant Soldevila al 18, en superar al porter per dalt. Els barcelonins van haver d’esperar fins al tram final del partit per rematar al seu rival. L’encarregat de fer-ho va ser Gerard Beltrán al 75.

També volen ser líders

Dos convidats inesperats s’han pujat al carro del liderat: Vista Alegre i Sant Ildefons van guanyar, el segon amb més angunies que el primer, i pugen fins a la zona noble de la taula.

Bon inici de Lliga pel Sant Ildefons, que ho va celebrar així a Les Borges Blanques // FOTO: @uesantildefons

El Vista Alegre va amargar la tarda a l’Andorra en el partit que obria la jornada i la temporada, impedint que els del Principat brindessin el primer triomf a la seva parròquia. Els espectadors desplaçats fins a la Borda Mateu van veure com els tricolors van sucumbir davant un conjunt visitant amb un protagonista clar: Fran Orellana. El davanter va signar un hat-trick (minuts 28, 42 i 72) que va permetre al seu equip emportar-se els tres punts cap a Castelldefels. El gol andorrà va ser obra d’Aláez al minut 44, en aprofitar un rebuig del porter rival.

Per la seva banda, el Sant Ildefons va patir molt més per endur-se els punts de les Borges. En un matx on el futbol i les ocasions les van posar els locals, els visitants van saber ser pacients i esperar el seu moment per trencar l’encontre. Younes, al minut 60, en la primera arribada, va enviar la pilota al fons de la xarxa. Set minuts més tard, Aitor va restablir l’igualada mentre que Younes, amb el seu doblet, va posar, de nou, per davant als de Cornellà. Tots dos conjunts van acabar amb 10 homes per les expulsions del borgenc Èric per doble amonestació al minut 89 i del cornellanenc Ferran Alabau al 86. També van ser expulsats amb vermelles directes Javi Gómez i Francisco Carbajo, míster i encarregat del material del Sani, respectivament.

Per últim, a Les Comes,  Igualada i Manresa van oferir un gran partit de futbol amb gols i emoció fins al final. La tarda no va començar gens bé pels locals. Primer, Mario al minut 2 a la sortida d’un córner i després, Manel Sala al minut 17 van avançar als visitants. Tot i que els blaus van gaudir d’ocasions clares, no seria fins al 44 quan Martí Just reduiria diferències. Iñaki Baz amb un autèntic golàs va empatar el matx. Corria el minut 62 i els de Moha havíen aconseguit remuntar el 0-2 advers. L’alegria, però, no va durar gaire, ja que Solernou va tornar a posar per davant als manresans al minut 76. Els igualadins no van abaixar els braços i Omar al 79 va engaltar un xut que va entrar per tot l’escaire i que va significar el 3-3 definitiu.