De Berzosa a Berzosa… i directe a 1a Catalana

Es diu Antonio Berzosa Carballo, no té res a veure amb el nostre company Eduardo excepte una notable amistat. Les seves paraules són l’exemple d’un sector esportiu al qual molt poques vegades se li dona el lloc de privilegi que li correspon

Antonio Berzosa, àrbitre
Antonio Berzosa xiularà a #1cat/FOTO: Eduardo Berzosa

Antonio Berzosa xiularà aquesta propera temporada 2019-2020 en Primera Catalana i moltes fotos les realitzarà el nostre etern Eduardo Berzosa qui ha tingut oportunitat de xerrar amb aquest tarragoní de 24 anys (15-05-1995).

El nou col·legiat de 1a és molt generós en el capítol d’agraïments. “S’ho dedico als meus pares, a la resta de la meva família, a la meva parella, que la deixo sola molts caps de setmana i a tots els meus companys, que m’han donat suport sempre”.

Berzosa Carballo segueix amb la seva llarga llista: “Sobretot a Gonzalo Romero, Jordi Moreno, Subi, Xus i Pavel Fernández, ja que gràcies a ell vaig tenir la motivació per a seguir endavant malgrat no haver pujat fa dos anys. I, per descomptat, al meu president Xavi Moreno Delgado i al meu delegat comarcal Vicente Sanz”.

Tota una historia

Àrbitres, FCF. CTA
Berzosa, Gonzalo Romero Freixa i Nil Jara, àrbitres/FOTO: E. Berzosa

Antonio explica la seva vida esportiva amb tot luxe de detalls: “Vaig començar a arbitrar la temporada 2013/14 en la qual vaig aconseguir l’ascens a 3a Catalana, després vaig estar un parell d’anys que no em prenia de debò aquest món perquè no sabia el que suposava per a mi l’arbitratge. En la 2016/17 vaig presentar-me a les proves d’ascens per a Segona Catalana i vaig suspendre l’examen teòric; aquest mateix estiu em vaig adonar que estava deixant passar el temps i oportunitats, seguia estancat en el mateix lloc, veia que hi havia companys que pujaven de categoria i gaudien”.

A partir d’aquí “la següent campanya me la vaig prendre més de debò i vaig pujar a 2a Catalana. Vaig veure que aquest esport em motivava i m’omplia i el meu objectiu era pujar a 1a Catalana. Ja ho he aconseguit”. A partir d’aquí, a poc a poc, aprenent cada dia una mica més i cap amunt.