David Querol, recanvi de luxe del Nàstic… i de la Segona B

Va ser protagonista del darrer triomf del Nàstic forçant el penalti del 2-1 i donant el 3-1 final a Marcos, però ho va fer d’una manera habitual per a ell, sortint de la banqueta. És David Querol, l’arma secreta de l’entrenador de torn al Nàstic

REDACCIÓ
redaccio@futbolcatalunya.com

David Querol // FOTO: gimnasticdetarragona.com

“Querol, sales”. Aquesta frase -o una altra de semblant- ja deu estar gravada a foc dins el cervell d’un jove davanter de Reus que viu la seva primera temporada al Nàstic. Si consultem les estadístiques de la temporada, veurem que David Querol Blanco és el futbolista del grup tercer de Segona B que més cops ha actuat com a suplent a la Lliga. 23 de 29 partits sortint des de la banqueta.

Sigui qui sigui l’entrenador del Nàstic, la història es repeteix. Querol va jugar els dotze partits de Lliga amb Santi Castillejo abans de la destitució del tècnic, però només un com a titular. Els altres onze, com a suplent. Amb Vicente Moreno s’ha perdut tres encontres –un d’ells, per sanció- i als altres catorze només va sortir dos cops en l’onze inicial. En dotze ocasions ha estat substitut. Per cert, curiosament, als tres encontres del campionat en què ha estat titular, ha jugat els 90 minuts.

El seu cas és únic al grup tercer de Segona B. El segon lloc en aquesta curiosa classificació de substituts habituals el comparteixen dos jugadors de l’Atlètic Balears, Ignasi Dalmedo i Sergi García Mut, amb 14 presències sortint des de la banqueta. Tenint en compte que només resten nou jornades de Lliga, aquests dos futbolistes podrien igualar Querol si el reusenc ja no tornés a sortir com a suplent, tot i que haurien de ser substituts a totes les jornades.

A Querol l’acostumen a fer sortir entre els minuts 52 i 77 de partit. A les seves 23 substitucions fins a la darrera jornada, en nou ocasions ha reemplaçat Jesús Perera; en quatre, Lago Junior; en tres, Jesús Rubio; en dues, Marcos i David Sánchez i en una, Xavi Molina, Ferran Giner i Kike Tortosa. Suma 874 minuts de Lliga en els 26 partits en què ha actuat i ha marcat quatre gols (sens dubte, el més maco va ser el que va fer al partit Nàstic-Prat), ha donat dues assistències, ha vist una targeta groga i ha estat expulsat un cop per doble amonestació, al partit jugat al Nou Estadi contra el Vila-real B. Dues grogues en cap cas per joc violent sinó per les seves peculiars celebracions de gols –un clàssic des de la seva època al Reus- i per unes mans.

Davanter polivalent, David Querol va néixer a Reus el 25 de febrer del 1989. Té, doncs, 25 anys i una llarga trajectòria a les categories amateurs i semiprofessionals. Es va formar al popular club reusenc Unió Astorga i es va incorporar al CF Reus la temporada 2006-2007, en edat juvenil. Va arribar al primer equip i va ser un els factors determinants a l’ascens roig-i-negre a Segona B, la temporada 2010-2011. Aquell mateix estiu el va fitxar el Real Betis per a militar al seu filial, el Betis B. Ha estat dues campanyes al club d’Heliópolis però no va tenir les oportunitats que ell hagués volgut al primer equip. Això i el descens del Betis B a Tercera el va fer acceptar la proposta del Nàstic per a tornar al futbol català l’estiu del 2013.

“Intentaré jugar el màxim de minuts possible”, va declarar David el passat 8 de juliol, dia de la seva presentació al Nou Estadi. El de Reus és el tercer jugador de la plantilla grana amb més aparicions a la Lliga (26 partits), darrera Lago Junior (28) i David Rocha (27) i empatat amb David Sánchez. Gairebé sempre juga, no tots els minuts que ell hauria desitjat a principi de temporada però és l’arma secreta del seu entrenador de torn i en partits com el de diumenge passat davant l’Alcoyano ho justifica amb escreix. Alerta, que escalfa Querol…