David Batanero: així es porta el confinament a Suècia

En el sud de Suècia (Hällevik) es troba un migcampista de Sallent en el seu intent d’anar cap endavant en el futbol professional. David Batanero ja suma tres anys en terres nòrdiques i des d’allà contempla un coronavirus que no perdona

Batanero, futbolcat, Suècia
‘Bata’ exerceix en terres sueques, un luxe/FOTO: D.B.

David Batanero és un dels diversos representants catalans presents en terres sueques. Concretament, aquest migcampista de Sallent (31 anys) ja compleix el seu tercer any en un país que el va acollir amb els braços oberts i, que després d’estar dues temporades en el GIF Sundsvall, s’estrena ara en el Mjällby de Primera Divisió.

“Ara per ara sí que ens deixen sortir al carrer encara que tampoc ho faig molt”, comenta Batanero pendent de si donarà inici la Primera Divisió o haurà d’esperar. “Primer ens toca la Copa, però no sabem res. Ara només entrenem”, afegeix perquè l’equip està de pretemporada. El seu equip, que jugarà Champions, compta amb diversos internacionals i s’enfrontarà a vells amics i companys com Pol Roigé, Marc Mas i Juanjo Ciércoles.
Batanero, Borges, FCF
David Batanero i Andrés Borges amb Catalunya/FOTO: A. Montoliu
Pendent de Catalunya –”tinc als meus dos fills de 6 i 10 anys amb els meus sogres—manté contacte diari amb els seus pel que està informat al detall de tot el que ocorre. A Suècia ha trobat “més opcions per a jugar en camps molt bons i en equips molt forts”. Va sortir de la Nova Creu Alta amb ganes de triomfar fora de Catalunya i continua lluitant per aconseguir-ho, ja que “encara que es guanyi més, també cal fixar-se en la categoria dels equips”.

Per cert, Batanero, una de les millors esquerranes que ha sortit del futbol, també està molt ben informat del dia a dia d’exequips com Sabadell –no conec a Hidalgo però es veu que ho està fent molt bé. Me’n alegro per l’equip i l’afició- o Terrassa –es mereixen l’ascens-.