David Ballesteros, la millor muralla de Segona Catalana

Als seus 33 anys –complirà 34 el 19 de novembre-, Ballesteros s’ha fet un nom en el futbol català. Va ser una de les promeses que van sortir del planter de l’ara inactiva UE Lleida. Binéfar, Tàrrega, Benavent, Alcarràs i Alcampell han estat alguns dels clubs on ha militat fins que l’estiu del 2012 es va posar a les ordres d’Albert Gallego al conjunt d’Almacelles, que acabava de perdre la categoria.

20 gols encaixats en els 31 partits que ha jugat suposen per a David Ballesteros un promig de 0,65 gols per partit. De fet, l’EFAC Almacelles ha estat l’equip menys golejat dels 108 que han pres part a la competició de Segona Catalana, amb 24 dianes rebudes. Carlos Molina (3 en 4 partits) i Josep Maria Gatell (1 en 2 presències) han estat els altres porters de l’EFAC a la Lliga regular.

Ballesteros ha estat un dels protagonistes de la temporada del seu equip, culminada amb el retorn a la Primera Catalana després de superar al Tona a la promoció entre els segons classificats.  El porter només va encaixar un gol, al partit de tornada, que va servir al seu rival per a forçar una pròrroga que va acabar amb la victòria dels d’Almacelles. Si comptem aquests dos partits, el seu promig encara seria millor: 0,64.

El millor porter de Segona Catalana tindrà el repte de ser-ho també a la Primera Catalana, un fet que no és gens desconegut per a ell. Ja ha estat Zamora d’aquesta categoria temporades enrera. L’últim cop va ser la temporada 10-11, quan jugava a l’Alcarràs. Va rebre 26 goles en 32 partits i va signar un promig de 0,81.

David Ballesteros té aquest Zamora honorífic de la temporada 2012-2013. Qui més s’acosta a la xifra que li dóna aquest guardó és un altre mur de la categoria que ha assolit l’ascens. Parlem del porter del Banyoles, Marc Moreno, que ha acabat la Lliga amb un registre de 0,71. Pere Cases, Ramón Andújar, Santi Ruiz, Alex Espinet, Carlos Martínez, Manel Vizcarro, Yuri Granado i Jordi Bracons completen un selecte grup de porters que són difícils de batre. Han estat les muralles de la Segona Catalana.

FOTO: David Ballesteros, en una imatge retrospectiva, celebrant un ascens del Benavent (videotape FC Benavent)