Dani Gimeno (CD Tortosa): “L’equip creu que la salvació és possible”

El darrer triomf contra la Rapitenca dóna ales a un Tortosa on la mà d’en Dani Gimeno ja es comença a notar

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Dia de la presentació d'en Dani Gimeno mab l'Igualada // FOTO: cdtortosa.net
Dia de la presentació d’en Dani Gimeno mab l’Igualada // FOTO: cdtortosa.net

Poc més de 2 mesos ha tardat el míster vilanoví a tornar a asseure’s en una banqueta. Fa dues setmanes va aterrar a Tortosa per reconduir una situació més que complicada amb l’equip immers en la zona de descens i amb la necessitat de sumar de 3 en 3.

Després de treure a l’Igualada de l’infern comença una nova etapa per a un Dani que sembla que s’ha especialitzat en els reptes més difícils. Aconseguirà aquesta vegada el miracle?

El temps i els resultats ens desvetllaran aquesta incògnita però, mentrestant, xerrem amb en Gimeno per conèixer les seves primeres sensacions.

Quan abandones l’Igualada comentes que necessites una mica de tranquil·litat lluny dels terrenys de joc. Tenint en compte això, et vas costar acceptar l’oferta del Tortosa?

La veritat que la meva primera resposta va ser no, no tenia gens d’interès de tornar a entrenar perquè estava molt tranquil però tant el president com el secretari tècnic van venir a parlar amb mi i al final accedeixo, això sí, posant les meves condicions.

“M’HE SENTIT TRAÏT”

Precisament, el teu debut es produeix contra el teu ex equip, l’Igualada. Un debut envoltat de certa polèmica per la negativa de la Junta Directiva blava a la vostra petició d’ajornament per falta d’efectius. Com et va sentar aquesta decisió?

Molt malament. Nosaltres, simplement, demanàvem ajornar el partit una setmana fins que ens arribessin els reforços donat que només comptàvem amb 12 jugadors, llavors no entenc aquesta negativa.

Avui dia, existeix alguna mena de relació amb el club de l’Anoia?

Cap ni una, ni per part d’ells ni per part meva. Després de pagar de la meva butxaca alguns sous de jugadors mentre estava allí o marxar sense cobrar el que em deuen, sincerament, no esperava aquesta reacció. M’he sentit traït i considero que no s’han comportat com ho havien de fer.

Deixem l’Igualada i centrem-nos en el Tortosa. Explica’ns una mica amb quin vestidor et trobes?

Amb un vestidor enfonsat, amb una entitat sense infraestructura, jugadors que venien a entrar quan volien… en resum una situació insostenible.

La victòria contra la Rapitenca ha donat força a l'equip // FOTO: cdtortosa.net
La victòria contra la Rapitenca ha donat força a l’equip // FOTO: cdtortosa.net

Heu aconseguit que canviïn el xip?

No del tot perquè no hem tingut molt de temps per treballar però sí que han canviat algunes coses, com per exemple l’assistència als entrenaments que per a mi és essencial. Un equip millora quan els seus integrants es coneixen, per fer-ho han de passar temps junts i quin lloc millor que als entrenaments per aconseguir-ho.

Amb la teva arribada es produeix una petita revolució d’altes i baixes. Suposo que era necessària si es volia reconduir la situació?

Sí. Amb els jugadors que hi havia hagués estat molt complicat mantenir la rigorositat que necessitem. Volem que els jugadors facin les mínimes coses però que les facin ben fetes i, sobretot que no intentin fer més del que poden.

Et queda alguna posició per reforçar o cobrir?

Estem buscant altres opcions perquè hi han alguns jugadors que no acaben de tenir el perfil que busquem. Tanmateix, ens agradaria que arribés un pivot organitzador, si fos en Thomas de l’Igualda seria de 10 i a la davantera algú que fos letal per arribar un cop i macar 3 gols.

Segona setmana a la banqueta tortosina i primera victòria el passat cap de setmana. Com va viure l’equip aquest triomf?

Imagina’t, ha estat una victòria molt important i necessària que ens ha donat molta força. Ara, l’equip creu que la salvació és possible, que es pot sortir d’aquesta situació tan complicada que estem travessant i que es poden assolir els objectius.

Creus que aquest triomf pot suposar un punt d’inflexió?

Penso que sí. L’equip agafarà ganes, consistència i esperem que s’encomanin de l’esperit guanyador del cos tècnic.

PARTITS CLAU

Tres pròxims partits contra rivals de la zona baixa: Sant Ildefons, Valls i Vista Alegre. Seran clau per a les vostres aspiracions en aquesta lliga?

Si som capaços de guanyar aquests partits, crec que podrem situar-nos a mitja taula sense patir, donarà la tranquil·litat suficient per planificar la temporada que ve i portarà un cert ordre al club.

Uns encontres als quals arribeu sent l’equip més golejat del grup amb 37 gols en contra. Un tema preocupant, oi?

És clar. No només és un tema del porter sinó és un tema del joc defensiu on tenim moltes carències. Hem de ser conscients que un equip en la nostra situació ha d’intentar mantenir la porteria a 0 o com a mínim encaixar el menor nombre de gols possible i que no sigui fàcil marcar-nos. El fet de no rebre gols ens donarà una fortalesa que si no l’assolim serem titelles.

Quins altres aspectes s’han de millorar?

La tècnica i l’estil de joc. Fins ara es jugava en llarg, sense passades interiors, sense progressions dels laterals ni moviments dels extrems cap dintre, un sistema poc treballat…

Dani Gimeno transmet el seu caràcter de jugador a una plantilla que somia amb la Tercera // FOTO: cfvng
Dani Gimeno transmet el seu caràcter de jugador a les seves plantilles // FOTO: cfvng

Pel que comentes, serà difícil incorporar el joc combinatiu i de toc que et defineix.

Serà molt complicat perquè els jugadors que tenim no són els adequats per aquest tipus de joc, fins i tot els de més toc perden molt fàcilment la pilota. Tot i això, estic convençut que ens adaptarem i contra la Rapitenca ja ho vam demostrar. Va ser un matx on no vam tenir el control de la pilota en cap moment però, per contra vam estar ben situats defensivament.

Per anar finalitzant l’entrevista, parlem una mica dels objectius a curt i llarg termini. Guanyar fora de casa és l’objectiu més immediat?

L’objectiu més immediat és guanyar, sigui fora o a casa. Ara per ara, només pensem a sortir d’aquesta situació i com més aviat millor perquè així l’equip agafarà confiança, es tranquil·litzarà i podrem pensar en altres fites.

Salvar la categoria és l’únic objectiu de la temporada?

Sí, sí i sí. Salvar-nos i res més.

Quin missatge enviaries a l’afició?

Que vinguin a animar-nos, que jugar amb 12 sempre és millor i que tenir l’afició al nostre costat serà primordial per capgirar aquesta situació. Sé que els tortosins sempre han estat amb els seus i aquesta vegada no serà diferent, no ens deixaran sols i aconseguirem sortir tots junts del pou.