Dani Gimeno, arribar i moldre a Igualada

Al grup 2 de Primera Catalana, jornada d’igualades –cinc, en total-, amb un Igualada que torna a guanyar amb l’arribada de Dani Gimeno a la banqueta i amb ensopegades dels cinc primers

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'estrena de Dani Gimeno a l'Igualada no ha pogut ser més bona // FOTO: Arxiu fcsantboia.cat
L’estrena de Dani Gimeno a l’Igualada no ha pogut ser més bona // FOTO: Arxiu fcsantboia.cat

La setmana ha estat agitada a Igualada. Dimissió de Ton Major,  arribada de Dani Gimeno a la banqueta igualadina i poc temps per preparar un partit difícil contra un Vila-seca crescut. Tot i la voràgine viscuda, les coses no han pogut sortir millor i aquesta vegada sí que es pot dir allò de: “entrenador nou, victòria segura”.

Els aficionats reunits a Les Comes van veure un gran partit dels seus, que es van avançar ben aviat al marcador quan Anselm Pasquina, al minut 2, va foradar  la porteria visitant. Encara que els blaus van gaudir d’ocasions de gol, no va ser fins al 63 que van poder ampliar el resultat, va ser Martí Just després d’aprofitar una bona passada d’Anselm. Iker al 80 va sentenciar l’encontre al minut 80.

Gimeno comença de manera impecable el seu camí al conjunt de l’Anoia. Tres punts vitals que permet als igualadins agafar aire després de 5 derrotes consecutives.

PUNXEN ELS 5 PRIMERS

Cada jornada que passa veiem com la competició s’estreny i als equips, fins i tot als més forts, se’ls fa difícil guanyar. Això és el que ha succeït aquest cap de setmana on cap dels 5 primers classificats han pogut aconseguir un triomf. Una punxada que encara ajusta més la classificació.

El líder Balaguer, no va poder passar de l’empat a 1 contra un gran Viladecans. Els visitants van avisar als minuts 10 i 12 però, va ser Miguel al 14 qui va obrir la llauna i obligava als locals a suar per poder empatar. Aquest empat es va fer esperar, concretament 65 minuts, quan Asier Eizaguirre va enviar la pilota al fons de la xarxa. Un punt que, juntament amb els altres resultats, permet als de Jordi Cortés continuar com a líders en solitari.

EMPAT DE REVELACIONS

Un altre partit, un altre camp i un mateix resultat. A Terrassa es van veure les cares dos dels equips revelació d’aquest inici de lliga. San Cristóbal i Sant Ildefons van signar un empat a 1 en un matx igualat en molts moments. Un gol d’Ao a passada de Marc al minut 32, va posar per davant als locals que van apretar buscant el segon gol i la sentencia, no obstant amb l’1 a 0 es va arribar al descans. A la represa, els visitants van posar una marxa més i van veure com la seva insistència es va veure recompensada amb el gol de Pedro Bilbao al 65.

L’últim empat a 1 de la jornada es va produir al Municipal d’Almacelles. L’EFAC va rebre al Suburense amb ganes de refer-se de l’empat de la setmana passada i sumar tres punts valuosos. La cosa no va començar gens malament pels lleidatans, els quals van veure com Chiné al minut 16 batia  Nito fent l’1 a 0. El gol inicial dels locals va ser neutralitzat per De la Calle al 65 que va deixar als de David Giménez amb la mel als llavis.

VISTA ALEGRE, SANTBOIÀ TRIST

Un inspirat Vista Alegre va desdibuixar el Santboià de Juan Camilo Vázquez // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Si els tres primers van punxar ‘a mitges’ amb els seus empats, potser el conjunt més perjudicat dels cinc va ser el Santboià, qui va patir una dura derrota a casa. Els de Sant Boi es van enfrontar a un Vista Alegre que volia acabar amb la ratxa de dues derrotes seguides i Déu n’hi do si ho va aconseguir. Un gran partit dels visitants que es va reflectir en el 0-3 final. Àlex Cano al 67, Omar, en pròpia porta, al 75 i Naoufal el Ghrim al 88 van ser els artífexs d’una de les golejades de la jornada. Tres punts menys que allunyen una mica als de Juan Camilo del lideratge i per contra, consoliden als de Castelldefels a la zona mitjana-alta de la taula.

El Vilanova tancava el pòquer de conjunts de la zona privilegiada i tampoc ha pogut aprofitar les ensopegades dels de dalt. Un bon empat per un Alpicat que ha sabut patir per emportar-se un punt de l’Alumnes Obrers.

I això que l’encontre es va posar de cara ben aviat pels visitants quan Padrones al minut 2, a passada de Toje, va obrir el marcador. L’alegria va durar poc, ja que al 18 Víctor Morillas , després d’una gran jugada de Sergi Moreno, va igualar el matx. Amb l’1 a 1 es va arribar al final dels primers 45 minuts. Al minut 50 Carlitos Henarejos va capgirar el resultat posant per davant als del Garraf però cinc minuts més tard, Brezmes va col·locar el 2-2 definitiu. Al minut 71 el conjunt alpicatí es va quedar amb 10 per l’expulsió d’Amo per doble groga. Tot i aquest contratemps els de Mena no van abaixar els braços i van estar a punt de fer-se amb els tres punts però Vendrell, tot sol, va enviar la pilota fregant el pal.

URGÈNCIES A DELTEBRE

Punt d'or de l'Alpicat al camp del Vilanova // FOTO: FutbolAlpicat
Punt d’or de l’Alpicat al camp del Vilanova // FOTO: FutbolAlpicat

Aquesta jornada es veien les cares a L’Aube el Jesús i Maria i el Morell, dos conjunts amb moltes necessitats i amb un objectiu en comú: la victòria. Alberto Izquierdo, aquesta setmana sí que es va poder asseure a la banqueta morellenca però això, no va ajudar als seus a sumar la primera victòria de la temporada.

Els visitants es van avançar al minut 32 amb un gol de Cunillera, tanmateix, Adrià Valsells amb un doblet al 33 i 43 va donar la volta al marcador abans del descans. El nou fitxatge del Morell, Fermí Recasens, es va estrenar amb un gol al minut 90 que permet salvar un punt in extremis.

AIRE PELS FILIALS

Dos triomfs importants per als dos filials de Primera Catalana que els dóna més aire i que els va pujar posicions a la classificació, allunyant-se del descens.

Contundent victòria del Reus B al Municipal de Cambrils // FOTO: Reus B Cambrils

El filial del Reus va tornar a guanyar amb espectacle i, sobretot gols, en un inici de lliga on sembla que els d’Albesa s’han abonat a les golejades i aquesta jornada no va ser menys, com reflecteix el 4-2 a la Rapitenca. Al minut 8 els reusencs ja guanyaven 2-0 gràcies als gols de Lora i Víctor Garrido. Al 34 Páez va retallar diferències i, ja a la segona meitat, concretament al minut 60, Sergi José convertia un penal, empatant l’encontre. Els locals no s’han donat per vençuts i Ametllé amb dos gols al 83 i al 89, van sentenciar el matx. Bona primera meitat i segons 45 minuts molt treballats dels roig-i-negres.

En l’últim partit, el filial del Lleida va aconseguir remuntar un marcador advers contra un Rubí, a la banqueta del qual es va asseure Dani Granado, el fins ara segon entrenador i que de moment es fa càrrec de l’equip.

Encontre amb ocasions per tots dos conjunts, sobretot a la segona part i on els porters van ser els protagonistes. Iván Peralta al 25 va batre la porteria del porter lleidatà Albert. Marcel al 55 de rematada de cap i Martínez al 87 van donar el tomb al resultat, permetent que els tres punts es quedessin al camp de Gardeny.