Dani Gimeno acusa a la junta del Vilanova de “mentides i enganys”

Crítiques, desavinences, tensió i situacions extraesportives han acabat per entelar la gran temporada en l’àmbit esportiu del CF Vilanova. Dani Gimeno diu la seva després d’un adéu que ha esdevingut polèmic

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Dani Gimeno explica la seva versió sobre el que ha viscut al CF Vilanova // FOTO: fcsantboia.cat
Dani Gimeno explica la seva versió sobre el que ha viscut al CF Vilanova // FOTO: fcsantboia.cat

Al juny del 2015, Gabriel Sánchez, president del Vilanova, presentava a Dani Gimeno com a nou entrenador del club del Garraf. Aquell dia tot eren somriures i bons propòsits. 366 dies més tard, les coses són radicalment oposades. La relació entre el president i el tècnic està més trencada que mai i l’adéu d’en Gimeno ha passat de ser un secret a veus a ser un fet consumat.

El club va dir els motius mitjançant un comunicat però ara volem saber què en pensa de tot això l’altre protagonista d’aquesta història. Parlem amb en Dani perquè ens doni la seva versió dels fets i que ens aporti alguna pista sobre el seu futur més immediat.

Després de veure el rendiment esportiu i dels excel·lents resultats obtinguts, el teu cos tècnic i tu mereixíeu aquest adéu?

No ens el mereixíem però la relació amb la junta directiva no és bona i és obvi que s’ha produït un divorci. Hem aguantat situacions extraesportives que no tocaven, que aquí s’han engrandit massa i hem rebut atacs constants contra la forma de jugar de l’equip; en definitiva, tant ells com nosaltres teníem clara quina era la realitat i com acabaria això.

“Aquests senyors pretenen viure de la història del caràcter d’en Dani”

En el comunicat que fa públic el club es parla de “començar un nou projecte esportiu basat en una millor gestió dels recursos humans i que redueixi considerablement el cost i la quantitat de membres del cos tècnic”. És tan elevat el cost del cos tècnic?

Nosaltres estem cobrant el mateix que el cos tècnic de la temporada passada, i això que en el meu cos tècnic hi ha dues persones més. És a dir, més gent pel mateix import. Per això no poden parlar del cost del cos tècnic i més tenint en compte que part d’aquest cost ha estat pagada per mi. Del meu sou es descomptava dos entrenadors que no tenien fitxa ni cobraven.

Últimament s’està parlant del teu caràcter com un dels factors per la teva no renovació. Realment creus que aquest caràcter ha estat clau en la decisió de la junta de què no continuïs?

Esportivament crec que el meu caràcter ha estat excel·lent, he vist 5 targetes grogues i només m’han expulsat una vegada en tota la temporada i ha estat en l’últim partit de lliga i quan l’encontre ja havia finalitzat. En aquest sentit no he rebut cap crítica, ni tan sols per part de la premsa d’aquí que pensàvem que saltaria algun dia. El problema és que aquests senyors pretenen viure de la història del caràcter d’en Dani. El meu caràcter surt quan hi han mentides, enganys, intents de desestabilitzar als meus jugadors. Hem viscut situacions que no es poden permetre ni a final ni durant la temporada, jugadors sense cobrar, sense poder menjar, sense roba per entrenar; he tingut jugadors vivint a casa meva i el president sempre s’ha amagat.

CRÍTIQUES I ENFRONTAMENT

Així va comunicar el CF Vilanova que no comptava amb Dani Gimeno per a la temporada 2016-2017
Així va comunicar el CF Vilanova que no comptava amb Dani Gimeno per a la temporada 2016-2017 (cliqueu per llegir)

Una vegada finalitza el partit contra el Torredembarra, fas unes declaracions on parles d’un ambient enrarit dins del club. Què estava passant en aquell moment dins l’entitat?

S’estava vivint un ambient tens, des del moment que part de la junta, concretament el vicepresident, comença a llençar crítiques sobre l’equip, sobre el joc, parlar malament dels jugadors, del tècnic, dir que no es fa prou per guanyar els encontres… Tot això, juntament amb què hi han maneres diferents de treballar i que jo no permeto que ningú entri al meu vestidor a boicotejar als meus jugadors, a molestar o a dir-me qui ha de jugar o qui no, fa que sorgeixi un enfrontament, donant pas a aquest ambient enrarit del qual parlo.

“He tingut jugadors vivint a casa meva i el president sempre s’ha amagat”

La teva relació amb la directiva, o amb part d’ella, des d’un principi no ha estat bona però, quin ha estat el detonant o detonants del trencament total?

No ha estat bona perquè ells no compten amb mi. Jo arribo a la banqueta impost pel president i això no senta bé en la junta directiva. El detonat arriba quan es comença a mentir i s’utilitza el meu caràcter com a justificació de tot. Ara el més fàcil arremetre contra el tècnic per treure’s la palla.

Avui en dia quina és la teva relació amb el president?

Cap ni una. És més, ni tinc relació ni la vull tenir.

En moments claus per l’equip, el vestidor ha trobat a faltar el suport de la junta directiva?

Penso que un equip que ha estat tota la temporada dalt com nosaltres, mereixíem tenir més suport i mai hem comptat amb aquest suport de la junta. Ara es poden excusar dient que jo no he deixat entrar ningú al vestidor però no és veritat. Al contrari, he estat jo qui va parlar amb el president perquè baixés i donés un copet a l’esquena als nanos, sobretot en aquest tram final de la competició. No té ni cap ni peus pensar que un entrenador no deixi entrar al president dins del vestidor.

“Com millors resultats teníem, més entrebancs ens posaven. Hem estat sempre en el punt de mira”

De tot el que ha succeït, què és el que pitjor t’ha sentat?

El maltractament i la traïció. Trobo lògic que a un equip que va malament se li puguin posar pals a les rodes però aquí ha estat al revés, com millors resultats teníem, més entrebancs ens posaven i més crítiques rebíem. Hem estat sempre en el punt de mira.

Escoltant les teves declaracions, es pot entendre que tu tampoc volies continuar aquí?

Tinc claríssim que mentre aquesta junta directiva continuï dins l’entitat, el Vilanova no podrà comptar amb mi. M’agrada treballar tranquil i aquí no ho he pogut fer, m’he sentit pressionat i examinat amb lupa.

D’altra banda, has rebut moltes felicitacions per part de l’afició. Aquest reconeixement et farà sentir orgullós del treball que has portat a terme, oi?

Recordo que a l’últim partit a casa l’afició deia “Dani queda’t”. Això demostra que la gent que no sap el perquè i que només es fixa en el rendiment esportiu vol que el cos tècnic continuï.

I ara què? Quin és el teu futur?

Ara esperaré a veure si surt algun equip on pugui treballar tranquil i intentaré que sigui un club de fora de Vilanova.