Dani Fernández, Toni Díaz i Alberto Fernández es senten forts a la corda fluixa

Castelldefels, Gramenet i Santboià són els tres únics equips de Tercera Divisió que encara no han guanyat cap partit després de vuit jornades. Els seus tècnics es veuen capacitats per a sortir d’aquesta delicada situació. Ells mateixos ho asseguren

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Dani Fernández, el dia de la seva presentació // FOTO: uecastelldefels.es
Dani Fernández, el dia de la seva presentació // FOTO: uecastelldefels.es

Cadascú a la seva manera, però els tres equips que a hores d’ara estan situats en descens coincideixen estadísticament amb la posició que ocupen. Castelldefels, Gramenet i Santboià són els únics que no han guanyat, els que tenen pitjor goal average general, els més golejats i els menys golejadors (excepte el Santboià en aquest últim cas). El moment no és el millor i la novena jornada es preveu decisiva per a la ‘malaltia’ de tots tres. Una victòria seria l’únic i millor remei possible.

Dani Fdez: “Tenim millor equip del que hem demostrat”

Futbolcatalunya.com ha parlat amb els tècnics de Castelldefels, Gramenet i Santboià per a conèixer de primera mà la situació dels equips en descens. Dani Fernández ocupa aquest càrrec a l’equip mariner i creu que “a nivell d’equip estem força bé. El treball i l’actitud estan sent bons, però hem tingut un problema greu per encaixar gols”.

Fins a 15 en vuit partits n’ha rebut el Castelldefels. El que convida a l’optimisme són les actuacions lluny dels Canyars, com per exemple els empats a Cerdanyola i la Pobla de Mafumet: “A fora ens està costant menys que a casa. Les sensacions que tinc són bones i si no les tingués no ho diria”.

“Quan jugues els nervis et fan cometre errades que si no estiguéssim així no les faríem”, comenta el tècnic, que afirma que “vam fer una aposta per la joventut i tenim millor equip que el que hem demostrat fins ara”. Ortega o Epitié han reforçat darrerament a un equip que “encara és molt aviat per a parlar de situació crítica. Necessitem una victòria per a donar tranquil·litat”.

Dani Fernández ens explica el suport de la directiva, ja que “després de deixar un club professional com l’Espanyol no tinc queixa del recolzament de la directiva. Ells veuen que la feina és bona i ens donen suport. Han entès la situació”. “Sóc optimista. Ens en sortirem”, conclou l’entrenador mariner.

Toni Díaz: “La situació és tan complicada com comprensible”

Un punt per sota del Castelldefels hi trobem a la Gramenet. Toni Díaz és el seu entrenador i declara que “nosaltres tenim una situació que prevèiem però no volíem. La nostra situació és tan complicada com comprensible”. La plantilla i el cos tècnic es va reunir fa uns dies i el veredicte va ser el de seguir fent camí tots junts: “l’altre dia vam fer una reunió la plantilla i està amb mi. Volem seguir treballant junts i la unitat que tenim ara mateix és molt gran”.

Els futbolistes, segons Díaz, estan “implicadíssims” i l’afició “també comprèn aquesta situació i està amb nosaltres”. A mode d’exemple per a demostrar això últim, el tècnic explica el següent: “Sóc de Santa Coloma i hi ha aficionats que em paren pel carrer i donen ànims”. Ànims per a salvar la categoria, que és a hores d’ara l’únic objectiu al que pot aspirar una Gramenet afectada per massa problemes extra esportius.

“Jo exigeixo als jugadors, però de manera raonada. Hem de ser realistes i el primer que hem de fer és crear un equip”, comenta en Toni. En referència a la recerca de substituts per part del president, Francisco Hernández, el tècnic respon taxativament: “No vull culpar a ningú i si busquen un altre entrenador des de la directiva és que falta coherència”.

Alberto Fdez: “Els entrenadors portem la força a l’ADN”

El Santboià d'Alberto Fernández és cuer // FOTO: Futbolcatalunya.com
El Santboià d’Alberto Fernández és cuer // FOTO: Futbolcatalunya.com

L’equip que pitjor està dels tres tractats en aquest reportatge és el Santboià, cuer en solitari amb un sol punt. “Estic fotut però amb il·lusió de canviar les coses”, és el primer que deixa clar Alberto Fernández. La dinàmica, però, no acompanya a la seva voluntat i “si fos bona haguéssim guanyat el Rubí. Aquesta setmana estic il·lusionat per la millora. La primera meitat de Rubí és el millor que hem fet fins ara”.

El vestidor del Joan Baptista Milà ho té clar: “A nivell de vestidor estem bé. Estic molt content de com treballen els meus jugadors”. La victòria, com en els altres dos casos, és l’objectiu tot i que “un triomf no garanteix res, però ens donaria un punt de moral que necessitem molt”. La situació que es viu a Sant Boi és “anòmala per a un club important de Tercera Divisió”.

Tot i això, “els entrenadors porten la força a l’ADN. Jo no en tindria si veiés que el que jo transmeto al jugador no li arriba, però no és així”. La força també prové des de les altes esferes del club: “Des de la directiva se m’ha transmès molta confiança. Sóc realista i sé com funciona el futbol, però no em preocupa la meva situació individual, sinó guanyar partits”. “Ramón Andreu i Quim Ayats em donen ànims i em diuen que estigui molt tranquil”, conclou Alberto Fernández.