Cristian Galas i Aleix Coch, dos capitans a targeta per partit

S’han jugat quatre jornades al grup tercer de Segona B i hi ha dos futbolistes que cada setmana apareixen a l’acta com a amonestats. Cristian Galas, de l’Espanyol B, i Aleix Coch, del CE L’Hospitalet, són capitans al seu equip i reis de la targeta

Aleix Coch va veure la quarta groga al Mini Estadi / FOTO: Àlex Gallardo @gallardophoto (celh.es)
Aleix Coch va veure la quarta groga al Mini Estadi / FOTO: Àlex Gallardo @gallardophoto (celh.es)

Si el cap de setmana vinent mantenen la seva línia d’amonestacions, Galas i Coch serien els primers jugadors que compleixen cicle a la temporada 2015-2016. Una circumstància curiosa i que suposarà un problema per als seus respectius entrenadors, Lluís Planagumà i Martí Cifuentes, ja que els dos defenses són gairebé imprescindibles en els seus onzes titulars. De fet, tots dos formen part del quadre de capitans dels seus equips. Cristian és el primer de l’Espanyol B i Aleix, el segon de l’Hospi, darrere David Medina.

Cristian Galas ha vist tres de les seves quatre targetes per fer caure a un contrari. L’altra, al derbi contra el Barça B, per perdre temps als darrers minuts, retenint una pilota. Aleix Coch només registra dues de les quatre grogues per entrades. Les altres dues són per mans i per simular una falta.

Des que tots dos juguen a categoria estatal no havien viscut un inici de Lliga semblant. De fet, Cristian Galas encara no sap el que és complir cicle de cinc amonestacions a Segona B. Ha estat expulsat dos cops per doble groga a la seva etapa al Villarreal B, però el de Vall d’Uxó tenia el seu ‘record’ particular en les tres targetes grogues que va veure la temporada passada al filial de l’Espanyol, on va jugar 14 partits de Lliga des de la seva arribada al mes de gener.

Cristian Galas, en acció al primer partit de Lliga / FOTO: rcdespanyol.com
Cristian Galas, en acció al primer partit de Lliga / FOTO: rcdespanyol.com

Aleix Coch no acostuma a ser dels més amonestats del seu equip, almenys des que juga a Segona B. A la temporada del seu debut a la categoria, la 2012-2013, va jugar 13 partits amb el Nàstic i només va veure una groga acumulable, tot i que va ser expulsat per doble groga als darrers minuts del partit al camp del Sant Andreu. A la 2013-2014 només va veure dues grogues als 10 partits que va jugar amb l’equip grana. La passada campanya va disputar els 38 encontres de Lliga amb l’Hospi i només va ser amonestat tres cops.

A Tercera, Aleix sí que va viure l’experiència de descansar per acumulació. Va jugar dues temporades al CF Pobla de Mafumet i a totes dues va arribar a les cinc grogues en una ocasió. La campanya 2010-2011, a la jornada 33 al camp del Vilanova, el 10 d’abril del 2011, en un partit en què, per cert, va marcar un gol. I la campanya 2011-2012, a la jornada 27, el 4 de març del 2012, a la visita de l’Europa al Municipal de La Pobla de Mafumet. En aquella Lliga, el central va establir el seu ‘récord’ de grogues acumulables des que juga a categoria amateur o semiprofessional, amb vuit.

Malgrat no ser dels futbolistes que col·leccionen targetes, Cristian Galas i Aleix Coch ja han entrat a una història de la temporada 2015-2016 a la qual encara li queden molts capítols per escriure.