COPA REGIONS UEFA: Un error massa car

Un únic error va ser suficient perquè Catalunya caigués en Transnístria. A més cal afegir mala sort, ansietat, precipitació i un rival que també juga, al seu futbol, però també juga

Derrota davant Easter Region NIR / FOTO: ALVARO MONTOLIU
Derrota davant Easter Region NIR / FOTO: ALVARO MONTOLIU

Ara es podrà dir que el Torneig no val per res, que està montat amb el cul i que la UEFA no cuida les seves pròpies organitzacions. Tot això és, més o menys, cert. El que seria molt fàcil és apuntar al seleccionador Toni Almendros –dos extrems oberts per jugar amb el ‘9’- enfront de la selecció nord-irlandesa de Eastern Region mentre Jordi Aumatell es va quedar al banc. Això ja no val. L’aposta no va sortir per ben poc o, millor dit, per l’únic error que va cometre la defensa catalana en els tres partits disputats a Moldàvia. En el tercer, en el més important, va arribar la eliminació.

Catalunya va jugar més i millor. Ni és catalanisme ni és exageració. Els rivals van xutar dues vegades entre els tres pals i van superar a Miguel en una d’elles. Molt ràpid. Era el minut vuit i això va desconcertar a un bloc que també va mostrar ansietat. Fins a la segona part no es va xutar a porta; a la primera, es va fer molt poc i de manera innocent. La intensitat de Velillas va ser l’aspecte més ofensiu mentre a Nils li costava una mica més arribar i Sacha es partia la cara amb la muralla rival.

La triple ocasió que va disposar Catalunya, amb Guzman (2) i Payán així com dues més de Putxi i Boris, quedaran en la memòria dels seus protagonistes ja que la prova de Moldàvia no es va superar encara que la maleta retorna ple de bones sensacions. El 0-1 sofert en la peculiar República de Transnístria fa mal encara… i el diumenge cal tornar a pensar en la Lliga.

Excel·lent Andrés Borges a l’eix de la defensa. Si dies enrere comentàvem que no enteníem la presència en Tercera de Boris , valdria la pena que miressin l’actuació de l’uruguaià amb la samarreta de Catalunya. Excepcional. De la mateixa manera que Putxi. Aquest xaval ha guanyat força i maduresa mental i ha de portar a l’Europa a segona divisió B. L’anàlisi individual podria ser més extens però l’aplaudiment se’l mereixen tots inclosos tècnics, auxiliars, directius i assistents. El proper 2015 tocarà tornar a començar.

FITXA TÈCNICA

CATALUNYA: Miguel Ramos, Luca Ferrone, Vivó, Borges, Payán (Aumatell (85’), Putxi, Guzmán, Batanero, Nils (Pedro Bilbao, 58’), Sascha y Velillas (Boris, 65’).

EASTERN REGIONS NIR: Nelson, McMillan (Ringland, 69’), Armstrong, Lennon, Doyle, Dallas, Murray, Thonpson, O’Riordan, Kelly (McMurray, 85’) y Curtis (Walsh, 70’).

ÀRBITRE:  Zaven Hvhannisyan (Armenia). TA: Dallas, Curtis, Nelson.
GOL: 0-1, Thonpson (9’).
CAMP: Dinamo Auto.  50 espectadors