Copa complicada per a Sabadell i Lleida E. i molt complicada per a Ascó a Reus

La Copa del Rei 2015-2016 ja ha començat a rodar i, després del sorteig efectuat aquest dimarts, quatre equips catalans ja saben el seu primer rival aquest mes de setembre. A Ascó no entenen

Miguel Rubio, tècnic de l'scó parla sempre clar / FOTO: IRIS SOLÀ
Miguel Rubio, tècnic de l’scó parla sempre clar / FOTO: IRIS SOLÀ

Té molta raó el tècnic de l‘Ascó, Miguel Rubio, quan argumenta que no entén aquest sorteig pur on l’equip d’inferior categoria ha de viatjar al de més, però no és la primera vegada ni sembla que el president Ángel Villar estigui molt preocupat perquè sigui l’última. Els tarragonins, que debutaran per primera vegada en la seva història en aquest torneig, hauran de visitar Reus el proper 2 de setembre. Com a mínim, el desplaçament no serà llarg. I, com somiar és gratuït, espera la segona eliminatòria enfront del vencedor del Condal-Arandina. Per descomptat, en el camp del guanyador, primer.

Tampoc ho tindrà fàcil l’equip de Nacho González. El bé que té la Copa del Rei és que qualsevol resultat es pot donar en 90, 120 minuts o per penals.

Tan complicat com ho tindrà el renovat CE Sabadell davant la visita de l’històric Castelló de Ramon María Calderé. Els de La Plana s’han quedat amb les ganes d’un ascens i comencen un nou projecte ambiciós. En això igualen als de Miguel Álvarez.

Molt més es coneixen Lleida Esportiu i Hèrcules. L’avantatge de jugar en el Camp d’Esports ha de ser definitiva i una bona pedra de toc per mesurar el pols de dos candidats a la promoció d’ascens en el grup III de la Segona B. Dues dades: en la temporada passada va haver-hi doble triomf alacantí (2-0 en el Rico Pérez i 0-1 a Lleida). En les tres eliminatòries anteriors de Copa, els partits que es van disputar en la Terra Ferma van acabar amb el mateix marcador d’1-0 a favor dels catalans.

Emparellaments de la primera i segona eliminatòries, a partit únic, de la Copa del Rei

Primera eliminatòria (Dimecres 2 de setembre)

– Sabadell – Castelló
– Lleida Esportiu – Hèrcules
– Reus Deportiu – Ascó

Queden exempts de la Primera Eliminatòria:

Barakaldo, UCAM Murcia, Villanovense, Racing Club Ferrol, Logroñés i Huracán València

– Segona eliminatòria (Dimecres 2 de setembre). Serà local el primer dels equips de cada emparellament:

– Guanyador Lleida Esportiu – Hércules  – Guanyador Guijuelo – Pontevedra
– Guanyador Condal Club – Arandina /- Guanyador Reus Deportiu – Ascó
– Racing Club Ferrol – Guanyador Sabadell – Castelló
– Gimnastic Tarragona – Girona
– Leganés – Tenerife
– UE Llagostera – Albacete Balompié

Queda exempt de la Segona eliminatòria: Reial Saragossa

OPINIONS (Laxarxaradio):

Miguel Álvarez (Sabadell): “El Castelló té una massa social impressionant i un tècnic com Calderé al que tots coneixem. El club necessita passar eliminatòries de Copa i no reservarem a ningú”

Miguel Rubio (Ascó): “No entenc res, no està ben fet un sorteig en el qual l’inferior ha d’anar al camp del superior. No hi ha ni possibilitat de fer una taquilla interessant.”

Xavier Llastarri (president Reus D.) “Nosaltres (3a) vam haver de jugar a Dènia (2a B) fa uns anys. No serà fàcil, ja que l’Ascó no ha pujat per mala sort. En ser veïns he de dir que guanyi el millor encara que desitgem el triomf. Tant de bo sigui un partit maco”