Cop ‘Mestre’ de l’Igualada al líder

Jornada de debuts a les banquetes amb tres nous entrenadors, que se salden amb els triomfs de l’Igualada i la Rapitenca i l’empat de la Unificació Bellvitge

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Primer triomf d’Isaac Fernández a la banqueta de la UE Rapitenca // FOTO: Francesc Fàbregas (eltravesser.cat)

Aquesta jornada sí que podem fer bo el dit “d’entrenador nou victòria segura”. Tres entrenadors estrenaven banqueta aquest cap de setmana i el resultat no ha pogut ser millor. Dos triomfs i un empat.

Qui potser ho tenia més complicat era Vicenç Mestre que debutava a la banqueta de l’Igualada enfrontant-se, ni més ni menys que contra el líder Martinenc. A Les Comes, els locals van jugar un partit molt seriós on van saber patir quan tocava i aprofitar les seves ocasions per sentenciar com demostra el contundent 3-1. Els gols dels igualadins no es van fer esperar i van arribar tots a la primera meitat. Martí Just al minut 7 i al 44 i Eric de penal al 20 van deixar dat i beneït l’encontre abans del descans. A la represa, els visitants van saltar a la gespa decidits a retallar diferències i Roland amb el seu gol al minut 65 ho va aconseguir. Tot i que, els diables vermells van gaudir d’ocasions clares per fer el segon, els tres punts es van quedar a l’Anoia (VEURE CLASSIFICACIÓ).

Un altre que va debutar aquesta jornada va ser Isaac Fernández a la Rapitenca. Un debut molt dolç pel nou míster qui es va estrenar amb una victòria enfront del Balaguer al camp de la Devesa. Dos equips separats per un punt a la classificació i a la recerca del seu segon triomf seguit. Al final el premi dels tres punts se’l va emportar l’equip ebrenc amb un solitari gol marcat per Sergi José al minut 59 en un matx bastant fluix dels visitants.

El darrer nouvingut és Alberto Morales. Debut i primer punt a la banqueta de la Unificació Bellvitge després d’empatar al Parc del Graó contra l’Alpicat. Els visitants es van posar per endavant amb el gol de Félez al minut 40 en una de les escasses ocasions que es van veure durant una primera part molt igualada. Als segons 45 minuts, els locals no van sortir gaire endollats però el gol de Xavi Gomà de penal al minut 72 els va ficar de nou al partit. Xavi Gomà i Albert van gaudir de dues clares ocasions per posar-se per endavant però, el porter Carlos i un defensor sota pals van impedir-ho.

El partit es va suspendre durant 5 minuts a causa d’una suposada agressió de la grada cap a la banqueta rival. L’arribada dels Mossos va fer tornar la calma i el matx es va reprendre. Els darrers minuts van ser de bogeria i, encara que qualsevol dels dos s’ hagués pogut emportar els 3 punts, el marcador ja no es va moure.

Assetjant al líder

Nova victòria del Viladecans que es col·loca segon a la taula // FOTO: Twitter Viladecans

La derrota del líder juntament amb les victòries de Viladecans i Sants ha permès a aquests col·locar-se a tan sols 3 punts per sota. En el derbi del Baix Llobregat, Vista Alegre i Viladecans van oferir un bon encontre a Can Vinader que es va acabar emportant el conjunt de Paje per un 1-2. Els visitants es van mostrar molt actius en atac amb ocasions com el gol anul·lat per fora de joc al minut 32.

Els locals també la van tenir a la jugada posterior en una contra que no van saber culminar en el que hagués suposat l’1-0. Durant la segona meitat mateix guió i els gols, ara sí, van anar caient. Ferri de cap i Mario Cantí van obrir escletxa al marcador. Peralta al minut 88 va posar una mica d’emoció, encara que ja era massa tard. Quarta victòria seguida dels viladecanencs, els quals segueixen invictes lluny de casa.

Empatat amb el Viladecans trobem a un Sants que suma el seu tercer triomf consecutiu, aquesta vegada a costa d’un Valls que continua sense saber què és guanyar. Al Vilar, les coses van començar bé pels locals. Dominaven i tenien el control de l’encontre. Fruit d’aquest domini va arribar el primer gol de la tarda obra de Cristian al minut 24. Tot el treball vallenc es va veure truncat quan Crivillés al minut 44 va fer l’empat. A la segona meitat, els de l’Alt Camp es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Castro en veure la vermella directa. Els barcelonins van aprofitar la superioritat numèrica i Sergio Navarro va capgirar el marcador al minut 59. Resultat dur pels de Pallarés que es van deixar la pell al camp.

Contra vent i marea

A molts quilòmetres d’allí, concretament a Andorra, també es va viure una tarda èpica on el conjunt del Principat va aconseguir una victòria de molt mèrit tenint en compte totes les baixes del conjunt andorrà (Aláez, Betriu i Aaron lesionats i Font sancionat) i, sobretot per què arribava a la Borda Mateu el segon classificat, el San Cristóbal.

Suport al lesionat Jordi Aláez per part dels seus companys // FOTO: Twitter Andorra

El partit va tenir dues parts ben diferenciades. La primera va estar controlada pels locals i fruit d’aquest control va arribar el primer gol obra d’Àlex al minut 23 després d’una vaselina de Cristian que es va estavellar al travesser. Abans del descans, els visitants van donar un ensurt quan Hassen va enviar la pilota al pal en l’única ocasió que van tenir. A la represa, els egarencs van sortir per l’empat i van posar en seriosos problemes al porter Pol que va ser decisiu. Tanmateix, no va poder fer res en el gol de Marc al minut 69. Els de Castellsagué no van deixar de lluitar fins al final i van obtenir la recompensa al minut 88 gràcies al gol de Pujol en aprofitar una passada de Ludo. Precisament Ludo, va ser expulsat per doble amonestació al 89.

Una baixa, i no qualsevol, tenia el Tortosa. Perdia al seu golejador Virgili per lesió. Amb aquesta baixa i una revolució a la plantilla amb les arribades de Sergio Mata, Peláez, Didi, Edgar i Joel el Tortosa va rebre a les Borges Blanques amb la intenció de guanyar després de 5 jornades sense fer-ho. Dit i fet. En un encontre sense gaire història els tortosins no van patir gaire per desfer-se del seu rival. Dos dels nouvinguts van ser els golejadors de la tarda. Joel amb un doblet i Mata van sentenciar el matx.

A la vora de l’abisme

Si el Tortosa, a poc a poc comença a respirar gràcies a sumar 5 punts dels darrers 9, una situació radicalment oposada està vivint el Sant Ildefons qui amb la derrota d’aquesta jornada baixa fins a la tretzena posició.

Al Municipal de Sant Ildefons es va presentar un EFAC amb ganes de refer-se de dues derrotes seguides. Els lleidatans es van mostrar més superiors que els locals i van gaudir de més ocasions. Dos gols, un al començament de Joel Chiné i un al final dels primers 45 minuts de Viladegut, van bastar perquè els punts volessin fins a Almacelles. Fabra al 49 va reduir diferències i, tot i que el Sani va intentar equilibrar el resultat no van tenir gaires ocasions clares de gol per aconseguir-ho. L’utiller del Sant Ildefons, Paco Carbajo va haver d’abandonar la banqueta expulsat en veure la vermella directa.

Quarta setmana consecutiva perdent dels de Cornellà que cada cop estan més a prop de l’abisme.

Un abisme on està immers fa unes quantes jornades el Vila seca. El conjunt tarragoní va desplaçar-se fins a Lleida per enfrontar-se contra el filial lleidatà en el partit que va tancar el cap de setmana. El gol inicial de Pau García al minut 12 el va neutralitzar Menacho al minut 65.