Comença una nova temporada a la Divisió d’Honor Cadet

La Divisió d´honor cadet encete una nova temporada. A finals de juny concloïa la 2013-2014 marcada pel domini del FC Barcelona en la Lliga; l´equip de Quique Álvarez aconseguí el triomf definitiu desprès de no haver perdut cap partit i tenim una avantatja prou clara davant l´Espanyol de Robert Cuesta que finalitzava en segon lloc, el Cornellà es situava tercer tot just per davant del Girona quart, el Jàbac cinquè, Nàstic sisè, Damm setè i UE Sant Andreu vuitè

Dani Fernández, tècnic CD DAMM cadet i ex seleccionador català /FOTO: FCF
Dani Fernández, tècnic CD DAMM cadet i ex seleccionador català /FOTO: FCF

PER: DANI FERNÁNDEZ
TÈCNIC CADET CF DAMM

Més sorprenent fou el Campionat de Catalunya, on Sant Andreu i Damm disputaven una final inèdita que acabava en el triomf dels quadribarrats per 2-0 davant el conjunt cerveser, després de què Barça i Espanyol fossin eliminats en la primera fase.

A nivell de seleccions, la Selecció Catalana Cadet era eliminada als penals contra Andalucia i la Selecció Cadet de la Copa Coca Cola (formada per jugadors d´equips classificats entre el 9e i el 16e classificats a la Divisiò d´Honor Cadet) feia un paper prou destacat en aquest prestigiós torneig.

La present temporada es presenta con sempre carregada de incerteses. Barça i Espanyol, dirigits per Quique Álvarez (quarta temporada al front del Cadet A) i David Fernández (que puja del Cadet B) con a màxims favorits per assolir el títol final. El conjunt perico vol trencar l´hegemonia cule a la màxima categoria Cadet, els blanc i blaus no guanyen la divisió d´honor des de l´any 2007-2008, aleshores amb Ramon Guerrero a la banqueta, i amb un grup de jugadors on destacaven noms con Jordi Amat, Enric Saborit, Golobart entre altres.

El grup d´outsiders no els hi posarà gens fàcils les coses, donat el gran nivell del planter català i la gran tasca que duent a terme els clubs, Barça i Espanyol han d´exigir-se el màxim per poder guanyar els partits. Dins aquest grup destacant clubs com el Cornellà, la Damm, Girona, Nàstic, Jàbac  o Sant Andreu. Aquets clubs intentaran aconseguir estar ho mes a prop possible dels dos grans del futbol català i classificar-se pel campionat de Catalunya.

Es destacada també la presència d´equips de les províncies a més dels anteriorment citats més a dalt, Lleida i Bordeta a la Terra Ferma, Gironès sàbat a terres gironines i Rapitenca a terres tarragonines.

A més no podem oblidar la presència d´equips con Badalona, Sant Cugat i EF Mataró  ( que van assolir l´ascens aquesta temporada) i l´Escola de Futbol Gavà que va representar el nostre país a la fase final de la Copa Coca Cola a nivell  de clubs.

Podem dir que la categoria Cadet té un nivell de joc molt alt, la majoria d´equips practiquen un futbol basat en la possessió de pilota mostrant un nivell alt tàcticament i tècnica, fruit d´això veiem con cada any un munt de jugadors són sol·licitats per clubs professionals de la resta de l´estat i fins tot per part de grans clubs europeus. A més, gràcies al bon treball dels nostres clubs i l´important feina que fa la Federació catalana a nivell formatiu amb els seus entrenadors, Catalunya sol ser una potencia i un dels principals favorits als campionats estatals de seleccions i aportant un important numero de jugadors a les convocatòries de les seleccions Espanyoles de base.

En definitiva, aquest cap de setmana s’iniciarandoncs els respectius campionats de futbol formatiu, milers de nens i nenes jugaran el seu esport favorit, uns voldran aconseguir els títols, d´altres jugaran per assolir els diferents objectius, uns altres ho faran només pel plaer de jugar i passar ho bé. A tots els, molta sort i que la temporada 2014-2015 estigui plena d´èxits i joia.