Com seran els grups de Primera Federació?

A falta de saber els dos últims ascendits, l’opció que té més sentit és la de dividir la categoria de bronze en nord i sud. Els catalans jugarien contra gallecs, castellanolleonesos, bascs, navarresos, La Rioja, aragonesos i balears

@JordiMestres_

Aquests són els 38 equips confirmats per la Primera Federació 23/24

Està a punt d’acabar la temporada 22/23 de Primera Federació i com sol passar en aquestes dates ja comencen les càbales sobre com es repartiran els grups de la vinent. Passava a Segona B, amb 80 equips i quatre grups, i també ara quan 40 s’han de dividir en dos. A falta de saber si pugen Alcorcón/Castellón i Real Madrid Castilla/Eldense l’escenari és bastant clar. Es podria dividir la categoria en est i oest, però ara mateix la opció que sembla més senzilla és nord i sud.

I és que els equips de la franja nord ja sumen 20 a falta de saber ascendits. Gallecs (4), castellanolleonesos (3), bascs (3), navarresos (1), La Rioja (1), aragonesos (2), balears (2) i catalans (4) ja podrien tancar un grup. Una altra opció seria moure els balears i canviar-los pels valencians (2 a falta de saber si Castellón i Eldense pugen). No obstant, degut a la proximitat d’Alcoyano i Intercity amb la franja sud és bastant improbable.

PREDOMINI D’ANDALUSOS

Aquesta temporada la divisió nord/sud és bastant clara per la gran quantitat d’equips andalusos. Fins a nou, ja conformarien la meitat d’un grup i units a Melilla i Ceuta ja en farien onze. Si hi sumem extremenys (1), madrilenys (3), murcians (1), valencians (2) serien 18 i els dos que no pugin, que serien madrilenys o valencians, anirien en aquest grup sud.

Si el repartiment fos així tres dels quatre descendits de Segona Divisió jugarien al grup dels catalans: Ponferradina, Lugo i Ibiza. Sembla, per tant, que la única opció de no fer un grup nord/sud seria dividir els 9 andalusos en dos grups est/oest i en aquest cas el Málaga, l’Antequera, el Linares o el Córdoba podrien ser rivals pels equips de Catalunya. De fet, aquesta divisió ha estat la d’aquesta temporada. Què farà la RFEF?