Charly Ruiz vol (tornar a ) triomfar al Prat

Ja ho va fer en una temporada 2011/12 inoblidable. Charly Ruiz torna a casa, al Sagnier, i ho fa amb la voluntat de repetir la gesta de l’ascens. De moment, està sent el jugador més destacat de l’equip pota blava

jordimestres@futbolcatalunya.com

El migcampista ha tornat al Sagnier// FOTO: AE PRAT
El migcampista ha tornat al Sagnier// FOTO: AE PRAT

Dos gols contra el Sant Andreu i ser el jugador que va disputar més minuts contra el Cornellà (66’). D’això pot presumir Charly Ruiz. No és cap fanfarronada, sinó una realitat. Als seus 25 anys, el migcampista ha tornat al Sagnier després d’un curs irregular a l’Europa. “S’ha de ser realista i a l’Europa no vaig tenir el rendiment que jo mateix m’exigeixo. Tampoc vaig tenir les oportunitats que mereixia”, explica a Futbolcatalunya.com. Allò ja és passat i el Prat és el present i, qui sap, si el futur.

“M’he equivocat”, respon quan li preguntem pels dos gols que va marcar contra el Sant Andreu. No hi està acostumat, és cert, ja que “la meva funció no és el gol, sinó donar continuïtat al joc i assistir als companys”. A nivell col·lectiu, “de moment les sensacions són molt positives. Sabem que en els partits de pretemporada el menys important és el resultat”.

Però serveix per a guanyar confiança i d’aquesta forma assolir el gran objectiu a curt termini: “el que importa és arribar el 24 contra el Masnou a un bon nivell”. De moment, Charly Ruiz sembla estar en forma i contra el Cornellà va jugar 66 minuts. Més que ningú. “Jo sóc dels que m’agrada jugar. Ja descansaré quan estigui a casa”. Ell ho té clar.

“LA GENT S’ENRECORDA DE MI I HO DONARÉ TOT PER ELLS”

Compromís, no li falta: “He tornat a la que va ser casa meva. Queda molta gent de la meva època i l’afició s’enrecorda de mi. Ho hem de donar tot per ells i intentar repetir l’ascens”. No serà fàcil, però s’ha d’intentar. La clau és “recuperar el nivell de la meva anterior etapa al Prat. Com a equip, sobretot. Si com a conjunt va bé tots ens beneficiarem”.

El Prat és el favorit? “El Prat no és favorit, sinó un dels favorits. Hi ha set o vuit equips que es barallaran per les quatre places de play-off”. “Aquest any som més favorits que fa tres”, això sí,  “però s’han de tenir els peus a terra”. Aquesta actitud és la que Charly Ruiz, entrenador de futbol amb els dos primers nivells, intenta inculcar als seus nens del Benjamí A del Prat. “M’apassiona el futbol base”, reconeix. Doble repte per aquesta temporada, doncs.