CE L’Hospitalet-Unificació Bellvitge: ‘Germans però no cosins’

Tres equips ja saben que descendeixen a Preferent procedents de la Lliga Nacional Juvenil (Vila Olímpica, Manlleu i Blanca Subur). Quatre més es juguen dues places i en aquest pòquer està un CE L’Hospitalet que se les veurà amb el veí Unificació Bellvitge aquesta propera jornada (Dimecres 20, 20 hores)

2-2 a la primera volta / FOTO: SANDRA VERICAT
2-2 a la primera volta / FOTO: SANDRA VERICAT

El final de temporada en la Lliga Nacional Juvenil es presenta, com gairebé sempre, més que emocionant. Tot decidit per a dalt (pugen Girona i Sant Andreu) i amb tres equips ja descendits (Vila Olímpica, Manlleu i Blanca Subur), quatre més (Gavà, L’Hospitalet, Mollet i EF Mataró) es jugaran dues places a Preferent. Mancant dues jornades, ningú pot garantir res.

“Succeeix com gairebé sempre en les últimes temporades; tot està molt igualat”, afirma el tècnic de la Unificació Bellvitge, Raúl Paje, qui ha deixat al seu equip a les portes de lluitar per un ascens a la Divisió d’Honor. Excel·lent la campanya de l’equip riberenc que dimecres 20 (20 hores) visita l‘Estadi Municipal en un derbi atractiu i decisiu per als locals, no així per als visitants encara que “porto cinc partits contra l’Hospi i mai els he guanyat. Ja toca”.

Paje, qui admet estar “en una setmana especial” amb creuament de trucades entre directius i jugadors donada la proximitat, no creu que “no ens juguem res. Serà un partit igualat i la nostra basa serà, a més, jugar sense cap pressió. Ells ja saben que la Uni sortirà a per totes. Serà un partidàs que recomano a qualsevol aficionat”. Per cert: “crec que hi hauran més de la Uni que de l‘Hospi”, afegeix un entrenador amb deu anys en el club, 5 en el juvenil i 4 en categoria nacional, la qual cosa és extraordinària.

Saber qui ho té pitjor o millor és complicat encara que els números demostren que, mancant per disputar-se sis, Gavà (33) i Hospi (35) “ho poden tenir pitjor per salvar-se. L’EF Mataró (12è, 37 punts) es pot escapar (va a Reus aquest cap de setmana vinent i un empat els pot valer) i Mollet (35) ha d’anar al camp del ja descendit Vila Olímpica i tancar amb un Gavà que ja podria estar salvat”.

Aquest és el pronòstic de Raúl Paje que vol acomiadar amb magnificència la temporada, que no oblida el 2-2 de la primera volta i que destaca l’excel·lent campanya que s’ha pogut veure en la Lliga Nacional al llarg de tot el curs. “Ha estat i és una Lliga preciosa”, conclou.