Carracedo és la nova sensació del Badalona

Cristian Carracedo, un jove de 18 anys, ja ha jugat tres partits amb el primer equip del Badalona, temps suficient per a donar una assistència de gol. Piti Belmonte no ha dubtat en convocar-lo a les dues darreres jornades per davant de futbolistes de la primera plantilla

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya

Cinc jugadors de l'Espanyol pendents de Carracedo // FOTO: Bernat López
Cinc jugadors de l’Espanyol pendents de Carracedo // FOTO: Bernat López

Cristian Carracedo (1995) està donant els seus primers passos com a futbolista amateur. Amb 83 minuts repartits en tres partits, el jugador del Badalona intenta fer-se un lloc al primer equip. Abans entrenava dos dies amb la plantilla dirigida per Piti Belmonte i la resta amb els seus companys d’edat, però el tècnic ha decidit comptar amb ell per a tota la setmana. Carracedo, que ha marcat sis gols amb el Juvenil A a Divisió d’Honor, està encantat amb el seu any.

Tot i això, ha costat adaptar-se a la situació segons comenta el propi protagonista a Futbolcatalunya.com: “Al principi era una mica angoixant perquè sempre esperava al divendres per a saber amb qui anava”. Encara perdura aquest dubte per a en Cristian, tot i que últimament sembla més assentat al primer equip i “això m’anirà molt bé a nivell d’intensitat”.

La gran pregunta és si tornarem a veure’l amb el Juvenil A. Ell mateix la respon: “Suposo que jugaré altre cop amb el Juvenil A”. De fet, l’entrevistat es sincera dient que “jo sempre parlo amb Javi Cuesta, el meu tècnic, i tinc els peus al terra. M’agrada entrenar i estar amb el Juvenil A i no fer-ho és una falta de respecte”.

Ell mateix va demanar entrenar amb tots dos perquè no considerava ètic jugar amb l’equip de Javi Cuesta sense entrenar-hi. Va topar amb un no rotund. La prioritat ara per ara és que en Cristian jugui, amb uns o amb altres. El que realment li agrada, tant a ell com als futbolistes del Juvenil A, és, sorprenentment entrenar. Potser aquesta és la clau de la marxa de l’equip, segon amb 38 punts a Divisió d’Honor.

“Al Juvenil A som més que un equip”

Pel que fa a les fites, Carracedo ho té clar: “L’objectiu del Juvenil A és la Copa del Rei i el del primer equip és la permanència. Hi ha equip de sobres per a aconseguir els dos”. El discurs s’allarga quan toca parlar dels primers, que defineix com “més que un equip. Un equipàs”. “Som un dels millors equips de futbol base en els que he estat” afegeix un futbolista que ha passat per Cornellà (2 vegades), L’Hospitalet (altres 2), Sant Ildefons, Bellvitge i Mollet.

El millor record que té en Cristian de la seva etapa en el futbol base és l’ascens a Divisió d’Honor Infantil amb el modest Sant Ildefons. Curiosament, tot arreu per on ha passat ha estat a prop de L’Hospitalet, on resideix. Allà mateix exerceix com a entrenador del Benjamí i el promeses del Bellvitge a les tardes.

Una tasca difícil, perquè “amb nens tant petits costa més que entenguin les coses”, tot i que “intento inculcar el què m’han ensenyat”. Els seus dos mestres actuals són Javi Cuesta i Piti Belmonte, dels que “no em puc queixar perquè un m’ha donat tota la confiança i l’altre m’ha fet debutar a Segona Divisió B”.

De moment, sis mesos màgics per a un Carracedo que pensa en viure el moment i no pas en l’any vinent. I el moment és el proper cap de setmana, on espera debutar, per fi, al Centenari amb el primer equip contra l’Espanyol B.