Carles Martínez: “Som la tercera millor pedrera de Catalunya”

El Juvenil A del Cornellà fa vuit jornades que no perd i el passat cap de setmana va superar el Badalona, tercer classificat. Xemi, un dels seus futbolistes, ja ha debutat amb el primer equip i la Selecció Amateur i els verds s’han refet d’un mal inici conservant un estil similar al del primer equip

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

El Juvenil A del Cornellà va llençat // FOTO: Jordi Mestres
El Juvenil A del Cornellà va llençat // FOTO: Jordi Mestres

Cornellà sempre és Cornellà. Un dels futbol base amb més prestigi del nostre territori va tenir un inici complicat pel que fa al seu Juvenil A. Dues derrotes en els tres primers partits i una trajectòria irregular – 7 desfetes a les 13 primeres jornades – van allunyar l’equip de Carles Martínez de la zona noble, però ara la cosa ha canviat. El Badalona ha estat l’última ‘víctima’ d’aquesta millora i el proper podria ser l’Espanyol.

“La victòria la valoro molt perquè és davant d’un gran equip. El Badalona ha fet una primera volta espectacular i a l’anada ens va guanyar ben guanyats”. Així valora Carles Martínez el partit del passat dissabte per a Futbolcatalunya.com. El Cornellà, amb una primera meitat excelsa, va posar-se per davant (2-0), però el partit es va complicar amb dos gols a l’inici de la represa i una expulsió.

“Teníem ganes d’enfrontar-nos a ells perquè sempre agrada jugar contra grans equips”, i potser per això l’equip del Baix Llobregat va marcar el tercer i definitiu tot i jugar amb 10 homes. Va ser una heroïcitat, que difícilment s’hagués pogut veure en una primera volta en que “cada partit estava marcat per una dinàmica molt negativa”.

Ara és “positiva” i el punt d’inflexió d’aquest canvi va ser l’empat a tres al camp del Barça. “Aquell resultat ens va fer creure que podíem fer coses bones” i no era per menys. El líder intractable va posar-se 2-0 i 3-1, però no va ser capaç de frenar l’empenta verda. Des d’aleshores “s’ha trobat una base i una estructura d’equip” que ha permès arribar fins a la sisena posició actual, amb 31 punts.

Els resultats són importants, evidentment, però el debut de futbolistes amb el primer equip de Jordi Roger i fins i tot el de Xemi amb l’amateur de Toni Almendros són per estar orgullós. “Cornellà és una pedrera molt bona, no només pel Juvenil A. No dic cap barbaritat si dic que és la tercera millor de Catalunya”. Paraules clares i carregades de confiança per un tècnic que es sent “un privilegiat”.

Martínez explica aquesta condició dient que “estic a un dels millors equips de Catalunya en una categoria maquíssima com la Divisió d’Honor. Això em motiva a seguir entrenant”. Preguntat sobre l’objectiu del seu equip, l’entrevistat diu que “tal i com està la lliga hem d’anar partit a partit. Sembla un tòpic, però no ho és. Tot està ajustadíssim. Donarem sorpreses, segur”.

El Cornellà encara ha de jugar contra tots els grans

Sorpreses que poden ser contra Barça, Espanyol, Saragossa, Roda o Mallorca, per exemple. El calendari fa pujada, tot i que “si som capaços de jugar com sabem competirem segur a tots els partits”. El Juvenil A manté una trajectòria paral·lela amb el primer equip a nivell de resultats, però també pel que fa a l’estil: “el sistema tàctic al primer equip i al Juvenil A del Cornellà és el mateix. Intentem que els jugadors no notin la diferència quan facin el salt”.

De fet, el tècnic Jordi Roger no es perd un partit d’aquests xavals perquè “és un míster de club i es preocupa sempre per nosaltres. Ens uneix una molt bona amistat que fa que tant ell em segueixi a mi i jo el segueixi a ell”. Carles Martínez l’any passat feia seguiment dels rivals del primer equip i l’amistat que l’uneix a Roger ve de fa anys, quan un entrenava l’Europa (Jordi) i l’altre a la Damm (Carles).

Allò ja és passat i de cara al futur “No em plantejo res més enllà de cara a l’any vinent. Només penso en el partit contra l’Espanyol”. “Tot el que sigui puntuar allà serà una sorpresa. Serà complicat”, sentencia un tècnic carregat d’optimisme.