Caos, desinformació i agonia per al Reus Deportiu

Els dies passen i no es troba la solució al Reus D. L’administrador concursal segueix en silenci, el propietari Onolfo no vol pagar els deutes d’Oliver i el club es mor

REDACCIO @FutbolCatalunya
Reus,, administrador, Onolfo
L’administrador concursal del Reus D,, David López/FOTO: Joan Alfons López

El calendari de Tercera divisió marca que el dia 1 de setembre el Reus Deportiu ha de debutar en Els Canyars davant el Castelldefels. Això diu la teoria perquè la pràctica dibuixa una jungla de magnituds fosques i desquiciants no només per a l’entitat roig i negra sinó per a tot el futbol català.

Pendents de si el propietari virtual (copyrigth del nostre company Joan Alfons López) paga els 2.200.000 euros que reclama la Federació Espanyola, dóna la sensació de cada dia que passa queda més clar que no pagarà ningú i el futur de l’entitat té una resposta que ningú sap contestar.

El mandatari americà Clifton Onolfo segueix sense entendre per què li retenen diners en LaLiga, per què no li deixen muntar els dos equips per a competir a 2aB, 3a o 1aCat, equips que sempre dirigiria Ramon  Calderé i no entén aquest silenci, això argumenta, de l’administrador concursal, David López. Conten que un ‘enviat especial’ de la Federació Catalana apareix, sense previ avís, pels entrenaments per a observar si es disputen partits amistosos amb altres equips, alguna cosa que provocaria una greu sanció.

L’administrador sí que està

Aquesta possibilitat és inviable, ja que el Reus D. no compta amb cap fitxa tramitada per la RFEF. És més, aquest dimarts l’administrador ha procedit a donar la baixa a Pablo Iñiguez, cedit a l’Hèrcules, després d’haver-lo fet també amb David Grifell, per exemple. “No és cert que administrador i propietari no estiguin en contacte i al propietari se li han ofert moltes fórmules per a fer-lo, cosa diferent és que no vulgui entendre la situació perquè no està disposada a pagar el deute”.

Així es manifesten a Futbolcatalunya fonts federatives i afegeixen que “una prova és que es van rebent emails de l’administrador. Ara hi ha un punt mort però han de prendre una decisió més aviat que tard”; en el cas que no fos així obligaria a decidir a la RFEF.

David Peña, advocat d'Onolfo
David Peña, advocat d’Onolfo/FOTO: José Alfons López

“Si no paguen el deute als futbolistes no competiran. L’administrador ja va demanar al jutjat del mercantil un auxili judicial per a poder competir sense avalar i li ho van denegar perquè hi ha una disposició en la Llei concursal en la qual preval el dret esportiu sobre el concursal quant a requisits per a competir”, conclouen des d’aquestes instàncies federatives els qui, una vegada i una altra, es remet al Reglament general per a intentar llum al cas.

Però Onolfo no ho troba

Mentrestant, Clifton Onolfo es porta la pitjor part de la història mediàtica. El seu advocat, David Peña, es queixava aquest passat dilluns del silenci per part de David López a qui situava de vacances a Segovia. “A un company del despatx li va transmetre la convocatòria, però a mi personalment no em respon”, es queixava a través de twitter. Hores abans també va afirmar que “des del 20 de juny no em crida, no respon emails, no presenta l’aval pels 400.000 euros i no gestiona gens”

Pendents de la petició cautelar per part de la justícia ordinària després de negar-les-hi mesos enrere el TAS, Onolfo manté intacta la seva creença que els reusencs jugaran en segona B per a ‘ridícul’ absolut d’una RFEF a qui tampoc li brilla la transparència