Campionat Catalunya: 700 km per a res

Aquest cap de setmana es disputaran les semifinals del Campionat de Catalunya amateur -700 km per a res- i la Fase final autonòmica de la Copa RFEF entre Badalona i Terrassa, els dos únics que es van apuntar

La 'Monta' acudirà aquest dissabte a Mollerussa com a campió del grup 1 (2021-2022) // FOTO: Sandra Vericat-Montañesa
La ‘Monta’ acudirà aquest dissabte a Mollerussa com a campió del grup 1 (2021-2022) // FOTO: Sandra Vericat-Montañesa

A les pròximes hores tenim la possibilitat d’acudir a un nou ‘festival’ de 700 km. preparat per la Federació Catalana de futbol en tres escenaris. La Ràpita, Mollerussa i Badalona acolliran les semifinals del Campionat de Catalunya amateur i la final Fase autonòmica de la Copa RFEF, respectivament.

Mentre en el primer cas s’enfrontaran Mollerussa-Montañesa i Rapitenca-Tona, en el segon es trobaran Badalona i Terrassa, ja que han estat els únics que han decidit anar a aquesta llarga competició.

Tona, campió Grup II de Primera Catalana 2021-2022 // FOTO: UE Tona
Tona, campió Grup II de Primera Catalana 2021-2022 // FOTO: UE Tona

700 KM I DINERS A LES ESCOMBRARIES

El grandiloqüent Campionat de Catalunya és una altra de les ‘barbaritats’ que Soteras manté de manera ferma. Diversos clubs (‘Monta’ i Tona, en concret) ja li van dir el mes de maig passat que no es podia jugar al juny. Semblava clar que, una vegada finalitzada la Lliga dels grups I i 2 (14 equips) enfront de l’III (final 29 de maig), hi havia avantatge per als rapitencs.

És més, els de Nou Barris i Osona ja van acomiadar als seus jugadors fins al pròxim curs. Els va costar assimilar aquest NO al carrer Sicília i ara tornen a la càrrega.

La UE Tona haurà de desplaçar-se 460 km (anada i tornada) a La Ràpita en aquestes semifinals mentre als de Pedro García li esperen 260. Això es tradueix en despeses d’autocar i manteniment de la plantilla, ja que als àrbitres (que, lògicament, cobren) els paga el Comitè des que l’expresident Andreu Subies ho va decidir.

Després arribarà la final en seu neutral (curiosament Prat. 3 setembre, 18 h.) encara que els desplaçaments també seran a càrrec dels clubs. En resum: 2.000 euros per als osonencs aquest dissabte (18h. La Devesa) i poc més de 2000 per als barcelonins (Mpal. Mollerussa 19.30 h.). De la calor no val la pena ni parlar.

Albert ‘Beto’ Company és el tècnic de la Rapitenca // FOTO: UER

Els tres campions de grup i el millor subcampió (Mollerussa) lluitaran per veure qui és el millor equip de Catalunya amateur. Val per a alguna cosa? Al ‘mut’ Soteras, a qui esperen a La Ràpita o a Mollerussa, sí, encara que li ve de gust més Badalona com a representant de la ‘trista figura’ per a l’Espanyola.

COPA RFEF: BADALONA-TERRASSA

D’altra banda, toca la final de la fase autonòmica de la Copa RFEF entre Badalona i Terrassa. Curiosa competició que pot donar diners i més prestigi si es guanya, però que deixa molts km. I lesions pel camí. Per a aquesta edició només s’han apuntat els dos finalistes, és a dir, que l’interès dels clubs queda clar. Per cert, el Cornellà va intentar jugar la Copa RFEF, però l’FCF va denegar el seu concurs perquè la RFEF va deixar mans lliures a les seves delegacions per a decidir els seus participants.

La conya és tan evident que mentre l’Espanyola diuen que SÏ que poden jugar aquesta Copa RFEF (en altres autonomies és així), la Catalana de Soteras li ho ha impedit als verds