“Cal portar amb honor l’escut de Tona per tota Catalunya”

Quim Carandell tornarà a fer realitat un somni que qualsevol desitjaria complir: ser president de l’equip del seu poble (Tona) i que s’estreni a la Tercera Federació. Als seus 27 anys, aquest il·lusionat directiu, patrocinador, jugador i (el que vulgui) és un exemple d’estudi

La UE Tona, un grup il·lusionat per fer un bon paper a la Tercera Federació // FOTO: UE Tona

La UE Tona, un grup il·lusionat per fer un bon paper a la Tercera Federació // FOTO: UE Tona

@ManuelSeguraM

Té només 27 anys, complirà la seva setena temporada com a màxim dirigent de la UE Tona i ja ha sabut conduir al seu primer equip a la Tercera Federació. Quim Carandell és ambiciós i respectuós i sabedor que les coses ben fetes tenen premi.

Segon ascens al capdavant de la UE Tona i primera oportunitat perquè el nom del poble trobi el seu lloc esportiu en el futbol encara que des de 1956 són una realitat. Quim s’estrena aquest 2022-2023 enfront del Barcelona At., a casa seva, després s’anirà de vacances (a Eivissa) i tornarà per a afrontar un Campionat de Catalunya amateur que la mateixa FCF ha ridiculitzat.

TONA I QUIM CARANDELL

Tot preparat a Tona per a començar el curs 2022-2023?

Tot preparat i més de cara a aquest primer partit que tenim enfront del Barcelona At, preparats per a una temporada il·lusionant a Tercera tant el poble com l’equip.

Quim Carandell, és un 'rara avis' del futbolcat: president, jugador, patrocinador, president del futbol base... FOTO: UE Tona
Quim Carandell, és un ‘rara avis’ del futbolcat: president, jugador, patrocinador, president del futbol base… FOTO: UE Tona

Ara sí que miren per damunt als veïns Manlleu i Vic!

L’any passat ja ho fèiem (és broma) encara que estàvem en la mateixa categoria i ara, crec, que ja som un referent a la comarca que era el nostre objectiu.

Un president amb 27 anys, que es veu protagonista de la comarca, què sent, què diu?

Em sento molt orgullós perquè molta gent ens felicita i és una satisfacció. Ara toca treballar també la base del club, ser un referent i aconseguir que puguin haver-hi molts més jugadors de Tona perquè ara només tenim a un.

“ARA TOCA TREBALLAR TAMBÉ LA BASE DEL CLUB”

Només un? Això sí que és una ‘vergonya’ esportiva

És veritat, però de la comarca hi ha més. Això cal treballar.

I l’afició? Respon?

Sí. Teníem pocs socis i, a poc a poc, hem gairebé doblegat doncs de 70 anem pels 120.

Carandell, cinquè protagonista per l'esquerra, va acudir a la seva primera visita a la FCF i estava molt concentrat // FOTO: FCF
Carandell, cinquè protagonista per l’esquerra, va acudir a la seva primera visita a la FCF i estava molt concentrat // FOTO: FCF

Això de ser i saber que ets equip de Tercera divisió porta un temps o ja s’ha acostumat?

No, no, fins que no juguem contra els històrics de la categoria, veure la categoria i quina tarannà té no som conscients. No tenim ni calendari encara, estem esperant a veure què passa amb el Cerdanyola.

“NO S’ESTÀ FENT FORÇA DES DE CATALUNYA A MADRID”

Això és una conya.

Per a nosaltres també és una ‘putada’ però per als implicats, que no saben ni la categoria en la qual jugaran, ha de ser molt fotut.

Això també implica tenir un president de la FCF ‘pilota’ amb Luis Rubiales…

És evident que no s’està fent força des de Catalunya. Es deia que la plaça del Cerdanyola estava assegurada i hi ha hagut un canvi de gir increïble.

Fa pocs dies va debutar a la FCF a la reunió de presidents de Tercera. Impressionant!

Haig de reconèixer que quan vaig veure els representants del clubs vaig pensar que era especial, ja que en Primera Catalana mai et veus amb el president i el secretari.

I, clar, quan li van veure a vostè, amb els seus 27 anys, pensarien, qui és aquest ‘mocós’? Els nens no poden entrar!

No, no, tothom va ser molt educat.

I molts diners (gairebé 50.000 €) per als clubs. Serà per diners!

Molts diners i molta feina per darrere. Ja veurem si acaba arribant tot complint-se els terminis. Amb ganes, tot es fa.

“CAL PORTAR AMB HONOR L’ESCUT DE TONA PER TOTA CATALUNYA”

El president del Tona, què li demana al tècnic Ricard Farrés (només 9 anys més gran) per a aquesta temporada?

Ricard Farrés, entrenador, i Quim Carandell, president van de bracet // FOTOS: El9CAT
Ricard Farrés, entrenador, i Quim Carandell, president van de bracet // FOTOS: El9CAT

Que portin amb honor l’escut de Tona per tota Catalunya amb honor i esportivitat. Cal competir tots els partits, donar la cara sempre i aconseguir una salvació plàcida.

Parlar de salvació no és admetre, de bon inici, que no tenen un conjunt tan fort com per a aspirar a més?

No, al final el futbol dóna moltes voltes i igual es pot guanyar la Lliga, com ficar-te en play-off o quedar últims. El que cal assolir és la salvació amb tranquil·litat

Mantenir un bloc de 15 futbolistes de l’any passat és una garantia?


Sí, crec que s’adaptaran bé a la categoria, hem obtingut vuit fitxatges amb experiència i aquest mix és molt positiu, segur.