Caiguda en picat de l’Alpicat

L’Alpicat suma una nova derrota i continua en caiguda lliure en una jornada on el líder torna a empatar i la Unificació Bellvitge continua somiant amb la permanència al grup 2 de Primera Catalana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Tot i el gol d'Egea, l'Alpicat va tornar a perdre i suma la seva vuitena jornada sense guanyar // FOTO: Twitter Futbol Alpicat
Tot i el gol d’Egea, l’Alpicat va tornar a perdre i suma la seva vuitena jornada sense guanyar // FOTO: Twitter Futbol Alpicat

Cada jornada que passa, els equips gaudeixen de menys temps per assolir els seus objectius i els nervis comencen a aflorar com sembla que li està passant a l’Alpicat. La destitució de Mena i l’arribada de Sergio Vela no ha servit per donar el cop d’efecte que s’esperava, almenys de moment. El míster va patir un debut amarg, ja que els alpicatins van caure a casa per 1 a 2 contra un Vista Alegre que va saber aguantar l’empenta del rival i aprofitar el seu moment.

Els primers minuts del partit van ser de domini local i fruit d’això va arribar el primer gol obra d’Egea al minut 14 quan, tot sol, va rematar de cap al fons de la xarxa. L’alegria va durar poc. Canelada al 22 va empatar amb un xut ras. Amb aquest marcador va concloure la primera meitat. MARCADOR i CLASSIFICACIÓ 22A Jornada

A la represa, els lleidatans van sortir a la recerca del segon gol i Agus i Gerard el van tenir a les seves botes però el porter Tomás i la mala punteria ho van impedir. I, quan més apretava l’Atlètic, Peralta al 65 va capgirar el resultat amb un xut ajustat al pal. Quatre minuts més tard, un penal sobre Gerard el va fallar Xavi Gomà, desaprofitant una ocasió d’or per igualar l’encontre. En els darrers minuts, els del Segrià van patir les expulsions de Baiget i Crisos al 86 i 89, respectivament, en veure la vermella directa. Vuitena jornada sense guanyar dels homes de Vela i quarta derrota consecutiva.

Jornada rodona per l’EFAC

Una dinàmica molt diferent viu el líder qui obria la jornada de diumenge a Ca n’Anglada rebent al tercer classificat. El San Cristóbal volia guanyar per seguir liderant i augmentar l’escletxa respecte als seus perseguidors mentre que el Martinenc necessitava els punts per no despenjar-se dels llocs de promoció. El matí es va posar de cara pels diables vermells al minut 44 gràcies al gol de Kilian. Una recuperació d’Adri Ruiz la va aprofitar Antolínez per assistir a Kilian qui va definir a la perfecció. El mateix davanter va tenir una nova ocasió per ampliar diferències però Adri va salvar al seu equip. Amb aquesta ocasió es va arribar al descans. Als primers minuts del segon temps, el porter visitant Barragán va estar providencial evitant l’empat, encara que poc va poder fer en el penal llençat per Aitor García al minut 61. Una pena màxima polèmica, molt discutida pels barcelonins i que va significar les taules al marcador.

Tot just després, el golejador egarenc va ser expulsat amb vermella directa per una agressió a Barragán. No seria l’única expulsió per part dels locals, els quals van acabar amb 9 quan Xapi al minut 89 va veure la segona groga. Tot i sumar el seu segon empat seguit, els parroquians continuen líders una setmana més.

Si el líder no va passar de l’empat tampoc ho va fer el seu més immediat perseguidor. El Viladecans va viatjar fins a Terres lleidatanes per jugar davant un Lleida B en ratxa. La tarda no podia començar de millor manera pels visitants, els quals es van avançar al minut 6 amb un gol de Triguero. No obstant això, els blaus no es van venir abaix i van buscar l’empat. Un empat que no es va fer esperar gaire. Just abans de la mitja hora, Peco va materialitzar la igualada. Tot i que quedava més d’una hora de partit, l’1 a 1 ja no es va moure.

Jornada rodona per l'EFAC que puja fins a la tercera posició // FOTO: Twitter EFAC
Jornada rodona per l’EFAC que puja fins a la tercera posició // FOTO: Twitter EFAC

A uns quants quilòmetres d’allí, concretament a Vila-Seca, l’EFAC tenia l’oportunitat d’aprofitar les punxades dels 2 primers i retallar diferències amb ells. Dit i fet. Dos gols a la primera meitat van ser suficients perquè els lleidatans s’emportessin els tres punts i pugin fins a la tercera posició. Els visitants van sortir per totes i Joel Chiné va aconseguir el primer de la tarda al minut 8 en rematar al fons de la porteria una falta penjada a l’àrea.

El segon gol va tardar una mica més. No va ser fins als minuts finals de la primera meitat quan Chipi, segona setmana consecutiva marcant, va donar la victòria als seus amb un cop de cap al segon pal. Triomf molt important pels almacellencs que sumen la seva segona victòria seguida.

Temps afegit d’or

Un triomf més porta el Sant Ildefons després de guanyar a domicili a l’Igualada. Els visitants no ho van tenir fàcil, sobretot en una primera part dominada pels igualadins, i van haver de remuntar el gol inicial de Martí Just al minut 9. Durant la segona meitat, uns barcelonins més endollats i incisius van empatar el matx gràcies al gol d’Iván García al minut 50. Després d’aquest gol, l’encontre es va obrir, donant pas a uns grans minuts finals on qualsevol dels dos hagués pogut guanyar. Un triomf que es van endur els de Cornellà al temps afegit amb un gol de Guille Torres.

Victòria heroica de la Uni en el temps afegit // FOTO: Twitter Unificació Bellvitge

Un temps afegit que també va significar tres punts per a la Unificació Bellvitge. A la Feixa Llarga es veien les cares dos conjunts immersos en dinàmiques negatives Uni i Balaguer afrontaven l’encontre amb la necessitat de puntuar, uns per continuar lluitant per la salvació i els altres per allunyar-se de la zona perillosa. En un matx on el control de la pilota i del joc va ser dels barcelonins, els primers a colpejar van ser els visitants mitjançant Del Águila, qui va marcar des dels 11 metres al minut 44. El gol va posar punt final a la primera meitat.

Tot just iniciar-se els segons 45 minuts, Álvaro amb un golàs per tota l’esquadra va restablir la igualtat al marcador. A partir d’aquest moment, el domini local es va intensificar amb clares ocasions de gol però no va ser fins al darrer minut quan una pilota a l’àrea la van prolongar de cap perquè Gerard perforés la porteria balaguerina, fent pujar el definitiu 2-1. Victòria heroica pels de Morales, el qual va haver d’abandonar la banqueta en veure la segona groga al minut 62, que trenca amb 3 jornades sense guanyar.

Pas enrera

El Valls va sumar a Andorra la seva primera derrota de la segona volta // FOTO: eltravesser.cat
El Valls va sumar a Andorra la seva primera derrota de la 2a volta // FOTO: eltravesser.cat

També es va trencar la ratxa, encara que aquesta positiva, del cuer. El Valls no va poder ampliar la seva bona dinàmica, quatre jornades sense perdre, i va caure derrotat a Andorra. Els del Principat es va desfer amb certa facilitat dels de l’Alt Camp. A la Borda Mateu, els andorrans van obrir la llauna al 23 amb un gol de cap de Joan Cervós en aprofitar una bona centrada de Ludo. Tot i el domini local, el gol va fer despertar als vallencs que van avançar línies i crear perill. Als segons 45 minuts, la millora visitant va continuar i Giró va enviar la pilota al pal al minut 56.

Del possible 1 a 1 es va passar al 2 a 0. Ludo, a passada de Ricard va fer pujar el segon al lluminós. També, Ricard va donar l’assistència perquè Marc Ferré sentenciés el partit al minut 66.

Un dels altres equips implicat al descens, el Tortosa, tampoc va poder sumar els tres punts aquesta jornada. Al Josep Otero, els locals no van passar de l’empat davant el Sants. Pel que fa al partit pròpiament dit, la primera meitat va concloure amb el 0-0 inicial a causa de les poques arribades a l’àrea i l’escàs perill que van crear els dos conjunts. Tot just començar els segons 45 minuts, Navarro va avançar als visitants mentre que Samuel García al 83 va permetre salvar un punt pels seus. Víctor Casado, delegat dels tortosins, va veure la vermella directa al minut 69.

Núvols negres sobrevolen els dos clubs. Els de l’Ebre sumen la seva cinquena jornada sense guanyar. No gaire millor panorama viuen els barcelonins que acumulen el seu tercer empat consecutiu i la sisena jornada sense conèixer la victòria.

Per últim, la Rapitenca es va refer, i de quina manera, de la seva última derrota contra l’Igualada. Els espectadors desplaçats fins a La Devesa van gaudir d’una gran tarda de futbol i gols. La víctima va ser unes Borges Blanques que poc va poder fer davant l’eficàcia golejadora dels rapitencs que van endossar-li 4. Res feia presagiar que la tarda finalitzaria amb una golejada quan al final dels primers 45 minuts al lluminós només es reflectia el gol de Sabaté. A la segona part, Víctor Garrido al 46, Brayan al 77 i Gasparín al 82 van matar el matx.