Cadets i Infantils comencen el curs 2018-2019

Aquest cap de setmana dóna inici la competició oficial de la Divisió d’Honor tant en Cadets com en Infantils. El màxim favorit torna a ser el FC Barcelona encara que altres equips com Espanyol, Damm, Cornellà o Girona inquietaran

EDUARDO BERZOSA
Carballo, àrbitre, Dani Cervera (Damm) i Jorge Alastuey (FCB)/ FOTO: E.BERZOSA

La notícia és que no hi ha notícia. Comença el nou curs en la Divisió d’Honor i tant en Cadets com en Infantils la primera opció es diu FC Barcelona. Aquest és el màxim repte per a tots els seus adversaris que veuen com una temporada després d’una altra el poder dels blaugrana es trasllada al terreny de joc. Això no resta gens ni mica la il·lusió d’altres xavals que sortiran per totes.

Set títols consecutius

En la Divisió d’Honor Cadet l’objectiu passa per inquietar una mica a l’últim campió de les set Lligues, el FC Barcelona. De fet, no perden un partit de Lliga des d’un llunyà 13 de desembre del 2015 en la Ciutat Esportiva Dani Jarque (2-1). El repte de mantenir-se invicte no deixa de ser secundari davant la formació d’uns xavals triats dels quals donaran que parlar.

Al llarg d’aquestes últimes set campanyes sempre ha estat segon el RCD Espanyol i va ser en la campanya 2016-2017 quan més es van acostar a aquesta primera plaça ja que va decidir el gol average. Després va arribar la 2012-2013 en la qual van quedar a un punt. El repte per als xavals de Pol García/Albert Lopo enfront dels de Pol Planas/Carlos Martínez promet com es va comprovar en el Memorial Joan Llandrich.

Futbolistes com Dani Cervera (Damm) o Jorge Alastuey (Barcelona) reclamen màxima atenció en una temporada en la qual s’han suprimit les seleccions sub16 i sub18 i ara seran sub15 i sub17. El Girona de Javi Rivera, tercer en la passada classificació final, la Damm de Ramon Ferrer/Toni Anguita, el Cornellà de Dani Pérez o el fabulós Gimnàstic Manresa són bons referents per a la categoria. S’estrenaran Rapitenca, Manlleu, Segre At. i Sant Andreu .

FC Barcelona, campió de Catalunya infantil/ FOTO: FCF

Un altre pols Barcelona-Espanyol

La Divisió d’Honor Infantil presenta un nou duel Barcelona-Espanyol. Els blaugrana han estat campions de Lliga en 4 dels 5 últims anys; encara fa mal en els barcelonistes el KO de la temporada 2014-2015 en la qual els pericos van cantar el títol amb 7 punts d’avantatge. El pols entre blaugrana i blanc i blaus l’animen Girona, Cornellà i Damm i, per descomptat, conjunts com Gimnàstic Manresa o Jàbac i Terrassa.

S’estrenen en la categoria la EF Sant Pere San Pablo, campions del grup I de Preferent, Granollers, Segre At. i Sants, qui es va sumar com a cinquè classificat a l’ascens. Les dates per al gran derbi estan marcades per la 5a Jornada (14 d’Octubre) en terreny blaugrana mentre que la segona volta tocarà a la Dani Jarque (20ª Jornada, 17 de Febrer).