Cadets i infantils: comença una Lliga amb incògnites

Aquest cap de setmana arrenca una nova Lliga per a les categories inferiors del futbol català. En concret, per a la Divisió d’Honor cadets i infantils sota l’amenaça del coronavirus com a principal rival a superar

EDUARDO BERZOSA

Cadets, Infantils, DHC, DHI
Comença el curs 2020-2021 a la Divisió d’Honor i Infantil // FOTO: FCF

Hi ha por, hi ha respecte i és normal. El coronavirus és el major enemic per a la nova Divisió d’Honor Cadet i Infantil 2020-2021 que arrenca aquest cap de setmana i també per a les Preferents i contra aquest front comú s’obre un nou curs per a aquesta elit de xavals nascuts en el 2005 i 2007, respectivament.

Setze equips, els mateixos que no van poder acabar el passat exercici, tornen, una altra vegada, a escena amb el mateix pòquer de favorits en les dues categories. Barcelona, Espanyol, Girona i Damm van ser els quatre primers de la DHC amb 19 jornades disputades mentre Barcelona i Espanyol repetien en la DHI i s’afegien Cornellà i Gimnàstic Manresa per a la tercera i quarta posició de la classificació.

DIVISIÓ HONOR CADET
HÉCTOR PALENCIA (Tècnic SANT GABRIEL)


“Estarà més igualada que mai pel tema COVID-19. Els equips no s’han pogut reforçar com haguessin desitjat, la captació i visualització de partits ha estat menor; nosaltres intentarem competir cada any. Crec que es tractarà més de mesurar detalls de grup que una altra cosa encara que tots ens coneixem. Cal ser forts sempre a casa”

Héctor Palencia, entrenador del cadet del CE Sant Gabriel / FOTO: H.P.

“Hi ha quatre equips que marquen el marge: Barcelona, Espanyol. Girona, Cornellà i Damm. A partir d’aquí, tots ens barallarem pel mateix. Ens enfrontem tots contra tots i baixen quatre mentre els sis primers jugaran Copa Catalunya”

“Sempre hi ha sorpreses com nosaltres fa dos anys a la DHI, però has de tenir un any molt bo i que als quals marquen el camí se’ls compliquin una mica. L’any passat li va tocar al Cornellà anar a baix”

“Entrenadors? Conec al del Sant Andreu, Gimnàstic Manresa (Espejo) o Granollers i diversos més repeteixen com en el Barça amb Sergi Milà i en l’Espanyol amb Xavi Corominas”

“Val la pena anar a veure un partit de Cadets, sí. A partir d’aquesta categoria es comencen a assemblar amb el futbol professional; cada setmana és competir al màxim contra tots els rivals.

Nil Pradas dirigeix l’infantil del CE Manresa i és jugador del primer equip // FOTO: CE Manresa

DIVISIÓ HONOR INFANTIL
NIL PRADAS (Entrenador CE MANRESA)

(Jugador primer equip)

“L’any passat entrenava un cadet del Sant Joan de Vilatorrada però enguany combino estar en el primer equip i dirigir l’Infantil. Cal donar exemple a l’hora d’entrenar i jugar. Primer treball amb el primer equip i, seguidament, a la Divisió d’honor”

“Tots tenim moltes ganes que tot això comenci després de la pretemporada. Aquí baixen 3 posicions i el nostre objectiu és mantenir la categoria. Barcelona, Espanyol,

Girona, Gimnàstic Manresa i Nàstic són els favorits i després estem els altres per a sobreviure”
“Al final, cada entrenador té el seu perfil i t’has d’adequar als futbolistes. A tots ens agrada el 4-3-3 del Barça però, si no tens els jugadors precisos, cal adaptar-se”

“En infantils ja es comencen a veure coses. Hi ha jugadors que fan el salt a Cadet amb un físic que es comença a notar i amb projecció interessant”