Cabrils-At. Sant Pol o la falta de sensibilitat

La defunció del pare de l’entrenador del Cabrils, Sebas Marteles, no va ser suficient raó perquè l’At. Sant Pol acceptés ajornar el partit de Lliga. Sensibilitat i valors han desaparegut

Els locals del Cabrils van donar l'esquena al seu visitant Sant Pol At per negar-se a ajornar el partit  // FOTO: @1968Maite
Els locals del Cabrils van donar l’esquena al seu visitant At. Sant Pol per negar-se a ajornar el partit // FOTO: @1968Maite

@ManuelSeguraM

Hi ha detalls que mai es poden oblidar i que no semblen entrar en el diccionari de tothom. Aquests detalls es diuen sensibilitat, valors, respecte o normalitat. És la història que ens ocupa amb la defunció del pare de Sebas Marteles, entrenador del Cabrils, i la nul·la acceptació per part de l’Atlètic Sant Pol, rival de Lliga dissabte passat.

L’adeu del pare de Marteles -i avi del jugador del primer equip Marc- es va produir dissabte al migdia. El partit Cabrils-At. Sant Pol, corresponent al grup 2 de Segona Catalana, es jugava a la tarda, però els visitants no van accedir al seu ajornament.

Futbolcatalunya ha intentat parlar amb les dues parts, però només ha aixecat el telèfon el tècnic afectat. El partit es va jugar, va acabar 1-1 (gol visitant en el 86) i amb tot un recital de targetes (11- 6 i 5 més 2 vermelles locals).

CABRILS VA DONAR L’ESQUENA

Com a mostra per a la història sempre quedarà la imatge que va publicar l’alcaldessa de la ciutat de Cabrils, Maite Viñals. En el text que va publicar en les xarxes socials va quedar molt clar el seu pensament.

Quan no es respecta el dolor. Quan no es respecten les persones. Quan no hi han valors. Quan la competició és capaç de trepitjar-ho tot. Així no! Sense valors no hi ha esport.. #Vergonya”. Textual.

Imatge d'arxiu de l'entrenador del Cabrils, Sebas Marteles, indignat per la increïble postura del Sant Pol At
Imatge d’arxiu de l’entrenador del Cabrils, Sebas Marteles, indignat per la increïble postura de l’At. Sant Pol

L’onze local va donar l’esquena, literalment, al seu rival. “El meu equip no va voler mirar al Sant Pol a la cara perquè tothom estava d’acord a ajornar el partit menys ells”, va assenyalar el tècnic del Cabrils.

Sebas creu que “era molt fàcil no haver jugat. Jo no tinc la cara de jugar si passa per aquesta situació una altra persona; jo vaig passar tres anys A l’At. Sant Pol (vaig sortir en el 2021 en segona posició de la classificació, i sense mirar-me a la cara) i ningú pot dir res contra mi”.

JORDI SAULEDA NO CONTESTA

El més trist és escoltar el que explica Marteles: “jo vaig trucar quatre o cinc vegades a Jordi Sauleda i ni em va agafar el telèfon. Al final vaig haver de parlar amb el capità de l’equip, Josep María Sauleda, fill del president, però no van voler suspendre’l”.

En resum, Sebas Marteles no pot amagar el seu enuig pel que ha passat. “Estic molt decebut. Fins i tot es va sentir alguna frase com ‘cada dia es mor molta gent’ o ‘Sant Pol està molt lluny de Cabrils per a tornar una altra vegada’. Em sembla tragicòmic”.

Val a dir que l’Atlètic Sant Pol va llançar un comunicat de “condol” diumenge a les 11.45 hores. Hauríem desitjat comptar amb les paraules del president Jordi Sauleda, però no ha contestat a les nostres trucades.